Különleges paradicsomfajták, amiket imádni fogtok

19 érdekes paradicsomfajta, amikkel gazdagabbá teheted kertedet

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Paradicsomfajták – A legkülönlegesebb paradicsomfajták

16. Mr. Stripey - Folytonnövő örökségfajta

Ezeket a sárga és piros paradicsomokat általában csinos, csíkos minták tarkítják, amiért már megéri adni nekik egy esélyt. Ízükben sem igazán találni kifogásolnivalót – édes, lédús gyümölcsök, amik szinte bármilyen fogást fel tudnak javítani. Teljesen napos helyen érzik jól magukat, egymástól 90 centire – a hajtások rendkívül aktívak, és ha azt szeretnéd, hogy maximális méretűre nőjenek, akkor ketrecet kell biztosítanod nekik. A Mr. Stripey paradicsomok 340-680 grammosak is lehetnek.

17. Juliet - Folytonnövő hibrid

A cseresznyeparadicsomoktól megszokott lédús termések, ámde valamivel ropogósabb hús jellemzi a Julietet. Nem csak nagyon finomak, de meglehetősen sokáig is elállnak szüretelés után. Napos helyre, egymástól 90 centire kerüljenek, hogy legyen helyük átbukni a ketrecen. Más cseresznyeparadicsomokkal ellentétben tovább maradnak a hajtáson szétrepedés nélkül, tehát nem muszáj azonnal leszüretelni őket (így tovább maradnak frissek). Meglehetősen jól tűrik a meleget, szóval nyáron is bőséges termést hozhatnak. Termései 28-55 grammosra nőnek meg.

18. Green Zebra - Folytonnövő örökségfajta

Ezek a paradicsomok még tökéletesen érett korukban is zöldek. Jellegzetesen édes-savanyú ízük miatt a szakácsmesterek kedvencei közé tartoznak, mert bármilyen fogás fel lehet dobni velük. Napos helyre, egymástól 30-60 centire kell ültetni őket. Jól nőnek növénytartókban, és sokkal könnyebben kezelhetők, mint a legtöbb másik terjeszkedő paradicsom. Termései általában 225 grammosak.

19. Chocolate Stripes - Folytonnövő örökségfajta

Ez a vad külsejű paradicsomfajta édes, gazdag, földes ízzel bír, ami jól passzol számos szendvicshez és fogáshoz. Napos helyre, egymástól 90 centire érdemes ültetni őket, és fontos odafigyelni a túlöntözésre is, mert ez repedezést okozhat. Habár sokáig érnek, egész nyáron jönnek majd az új termések, amikre ránézni is öröm. Ne lepődj meg, ha felvágva belül is találsz sötét részeket a héj mentén – ez is a különleges mintázathoz tartozik! Termései 450 grammosak is lehetnek.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-21

Kerti munkák a nyár derekán: mit tegyünk a kertben július elején?

Fedezd fel, mit tegyünk a kertben július elején! Tippek zöldségek, gyümölcsök gondozására, fűszernövények betakarítására és a gyerekek bevonására a kerti munkákba.

2024-06-05

A paprikanövények trágyázása a bőséges betakarítás érdekében

Ez a titka a bőséges paprika termésnek, mutatjuk a legfontosabb tippeket és tanácsokat, amik segítenek neked is a legjobb paprika elérésében idén nyáron!

2024-06-05

Paprika betakarítása: mikor és hogyan szedjük a paprikát?

Hogyan és mikor kell betakarítani a paprikát? A mostani cikkünkben választ kapsz erre a kérdésre és tanácsokat is a paprika felhasználáshoz a konyhában!

2024-06-04

Titkos trükk a csigák ellen, amit sokan nem ismernek: Sörös csigariasztó

A csigák jelentős károkat okozhatnak a kertekben különösen esős időben. A sörcsapdák használata egyszerű, és környezetbarát megoldást kínál a csigák ellen.

2024-06-05

Így metszd meg a paprikádat, mint egy profi

A paprika metszésének trükkjeit osztjuk most meg veletek: így metszd meg a paprikádat, mint egy profi kertész, a paprikád pedig meg fogja hálálni bő terméssel!

2024-05-04

Ilyen a tökéletes paradicsom metszés: a titkos fegyver a zamatos terméshez

Hogyan kell paradicsomot metszeni? Mi a tökéletes paradicsom metszés titka? Mutatjuk a kertész tanácsait, hogy a te paradicsomod se bokrosodjon el a nyáron!

2024-06-05

Ezekkel a trükkökkel gyorsítsd fel a paradicsomjaid érését

Szomorúvá tesz a látvány, hogy még éppen, hogy virágoznak a paradicsomjaid? Gyorsítsuk fel a növekedésüket ezekkel a szuper tippekkel, mutatjuk, mikre figyelj!

2024-05-26

Ütögesd meg a paradicsomjaidat és elmondom mi történik

Üssem meg a paradicsomjaimat? Igen, na de nem kell durva dologra gondolni: az alábbi cikkben elmondom nektek miért remek ötlet enyhén megütögetni őket!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ízesítők

a takarmányt gyakran kiegészítik étvágygerjesztő anyagokkal. Ilyen célra alkalmas a cukor,... Tovább

talajtípusok

egy típusba sorolják azokat a talajokat, amelyek hasonló környezeti tényezők együttes... Tovább

Tovább a lexikonra
Paradicsom Zöldség