Gyomirtó permetezőszer őszi búza, őszi és tavaszi árpa gyomirtására, amidoszulfuron, jodoszulfuron, mefenpir-dietil antidótum

Gyomirtó Sekator


Gyomirtó permetezőszer őszi búza, őszi és tavaszi árpa gyomirtására.


Hatóanyag:
5 % amidoszulfuron, 1,25 % jodoszulfuron, 12,5 % mefenpir-dietil antidótum


Felhasználható:
Őszi búza, őszi és tavaszi árpa gyomirtására magról kelő kétszikű gyomnövények, valamint mezei acat elleni védekezésre.


Javasolt dózis:
300 g /ha, 200-300 l/ha vízzel kijuttatva


Hatásspektrum:
A Sekator általános, kétszikűek elleni kalászos gyomirtó szer, mely környezetkímélő módon rugalmas megoldást nyújt bármely gyomosodás esetén. A Huszár-ral együtt az első antidotált kalászos herbicid, így tökéletesen növénykímélő az engedélyezett kultúrákban.


Javasolt növényvédelmi technológia:
A Sekator-t a kultúrnövény három leveles állapotától a két-nóduszos állapotig lehet kijuttatni. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles fejlettségnél a legérzékenyebbek a kezelésre. A ragadós galajt a készítmény erősebb fejlettségnél is hatékonyan irtja. A mezei acat (Cirsium arvense) ellen annak fejlett tőlevélrózsás, illetve 10-15 cm állapotában a leghatékonyabb a Sekator. A Sekator a fentieken kívül a legtöbb kétszikű gyomnövényt kiválóan irtja. A herbicid hatékonyságát már 5°C-on kifejti, a kijuttatás előtti és utáni lehűlések a szer végső hatékonyságát nem befolyásolják. A kezelést követően a gyomok növekedése leáll, elszíneződnek és 4-6 hét múlva teljesen elpusztulnak. A hatékonyságot 2 órával a kezelés utáni eső már nem befolyásolja. A Sekator felvételét nem-ionos segédanyagok, olajos készítmények (pl. Actirob B) és N-műtrágya oldatok jelentősen gyorsítják. A segédanyagok alkalmazása ezért minden esetben javasolt. Rossz növekedési viszonyok, illetve szárazság esetén ez különösen fontos.


Forgalmi kategória:
I


Munkaegészségügyi várakozási idő:
0 nap


Méregjelzés, veszélyesség:


Eltarthatóság:
0


Kiszerelés:
4 x 3 kg, 8 x 600 g


Gyártó:



címkék:
Kapcsolódó cikkek
Klímaváltozás hatása a mezőgazdaságra

Egyre forróbb nyarak és a klímaváltozás hatása a magyar mezőgazdaságra

A klímaváltozás Magyarországon egyre érezhetőbb hatásokkal jár. Az országban az átlaghőmérséklet emelkedése mellett gyakrabban fordulnak elő extrém időjárási események,...

csípős paprika fajták

Különleges csípős paprika fajták, amelyek termesztésével te lehetsz a környékbeli kiskertek királya

Az egyre melegedő éghajlati viszonyok következtében a nyarak egyre forróbbak és szárazabbak lesznek, míg a tél enyhébbé válik. Ez a jelenség jelentős hatással van a...

Te hallottál már a világ 10 legritkább állatáról?

A világ 10 legritkább állata, amik közel állnak a teljes kihaláshoz

Nem meglepő, hogy globálisan egy biodiverzitási válság közepén vagyunk. Rengeteg különféle, összetett fenyegetés sújtja a növény- és állatvilágot, és számos faj minden...

Védekezz a földibolhák ellen fahamuval

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró, fekete, ugráló bogarak és szanaszét lyuggatott levelek? A kertészkedés nem mindig zökkenőmentes, különösen, ha földibolhákkal kell megküzdenünk. Ezek az apró, de...

Mutatom miért érdemes a másodvetésben gondolkozni

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A kert gondozása nem ér véget az első termények betakarításával! Amikor az első körös zöldségek lekerülnek a földről, a kertkapukat nem érdemes bezárni. Az üres...

A közönséges gyíkfű nem gyomnövény

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Nyáron, amikor a kertünk tele van színpompás virágokkal és zöldellő növényekkel, könnyen ránk törhet a vágy, hogy minden szabad földterületet a legszebben virágzó...

A 15. fehérgólya-felmérés a fehérgólyák jövőjéért

Tegyünk közösen a fehérgólyák jövőjéért - A 15. hazai országos fehérgólya-felmérés

Idén zajlik a 8. nemzetközi és egyben a 15. hazai országos fehérgólya-felmérés, amelyhez a lakosság segítségét is kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

Exkluzív borhotel Balatonfüred szívében, a bor és gasztronómia szerelmeseinek

Exkluzív Balatonfüredi nyaralás: borhotel vagy hagyományos szálloda?

  Ha valódi kulináris élvezeteket keresel páratlan wellness szolgáltatásokkal egybekötve, akkor ez a cikk neked szól!    Balatonfüredi borhotel vagy...

A legjobb módszerek a cukkini felhasználására

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Berobbant a kertekben a cukkini érése, és halomszámra szüretelik a kertészek ezt az isteni zöldséget. Ha te sem tudod, hogy a hirtelen megtermett rengeteg cukkiniből miket tudsz...

Így készíts tökéletes zöld dió befőttet

Így készítsd el a tökéletes zöld dió befőttet fillérekből

Vannak diófáid, de még mindig nem fogyott el a tavalyi termés a fagyasztódból? Itt a tökéletes megoldás! Szedj le még most pár szem zöld diót a diófádról, és készíts...

Ha szeretnél a Balatonnál wellnessezni, ezek a programok ne maradjanak ki

A Balatonnál wellnessezni az egyik legjobb dolog a világon - Mutatom miért

A Balaton nemcsak Magyarország legnagyobb tava, hanem egy valódi paradicsom a pihenni és kikapcsolódni vágyóknak. A tó körüli települések számos wellness lehetőséget...

Ezt kell tudnod a piros paprika érésének a folyamatáról

A piros paprika érése: A zöldtől a pirosig tartó izgalmas utazás

A piros paprika, ami a magyar konyha egyik elengedhetetlen alapanyaga, izgalmas és lenyűgöző érési folyamaton megy keresztül. A nyár közepén a zöld paprikahüvelyek fokozatosan...