Muskátli ültetése nem hétköznapi módon: kreatív muskátli ültetési ötletek, hogyan ültessem a muskátlit? Muskátli ültetés újrahasznosítás

hirdetes

Muskátli ültetése nem hétköznapi módon: kreatív muskátli ültetési ötletek

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A muskátli nagyon népszerű virág, jellemzően minden második ember otthonát díszíti nyaranta, ez a csodaszép virág. Szeretnél kitűnni a tömegből, miközben újrahasznosítás kidobásra szánt dolgokat? Mutatjuk, hogyan ültetheted el kreatívan a muskátlit újrahasznosított tárgyak segítségével!

Kreatív muskátli ültetési ötletek

Alig van olyan, amit egy kis fantáziával és hozzáértéssel ne lehetne újjá varázsolni – és nagyban megkönnyíti a dolgunkat, ha még néhány csodaszép, színes virág is van a közelben! Egyedi lesz a kerted, erkélyed, és még olcsón is kijössz a dologból, ha ezeket az újrahasznosított kreatív muskátli ültetési ötletek használod!

Régi gumikból készült muskátli ágyás

Egy kis festékkel a régi autógumikból menő virágcserepeket lehet varázsolni, amelyek egymás mellé rakva virágágyássá válnak. Remek otthona muskátliknak és más virágoknak! Ha lesz egy csodásan mutató, a választott színben készült virágágyásod, akkor pedig kombináld a muskátlikat rovarbarát virágokkal és gyógynövényekkel, hogy vonzzák a méheket és más rovarokat.

Függő muskátlik autógumikkal

Az autógumikból nemcsak muskátli ágyást lehet csinálni, hanem rengeteg másféle módon is fel lehet használni őket. A muskátlikat egyébként is sokszor függőkosárba lógatva helyezzük fel, miért ne lógatnánk a gumikat is? Egyetlen autógumit is használhatsz falra vagy kerítésre akasztott csodálatos kosárként. Ültetés előtt ne felejtsen el lyukakat szúrni a futófelületbe, hogy a felesleges víz el tudjon folyni.

hirdetes

Muskátli cserepek helyett konzervdobozok

Sok olyan dolog van, amit kidobunk csak úgy, pedig igazi kincsek. Ilyenek a konzervdobozok is, amiket könnyedén dekorálni is lehet, de eredeti formában is nagyon vintage hangulatot árasztanak, tehát tökéletes alternatív virágcserepek! A horpadt régi konzervdobozokat muskátlik és más nyári virágok cserépjeként használhatjuk, különösen akkor, ha különböző színű, különböző méretű konzervdobozokba különféle fajták színes keverékétet ültetünk. A felesleges víz elvezetése érdekében elektromos csavarhúzóval, fúróval vagy konzervnyitóval készíts vízelvezető lyukakat a konzervdobozokban.

hirdetes

Muskátlik függő csészékbe

Van egy-két már nem használt, kicsik kopott, néhol hiányos teáscsészéd, amit ivásra már nem használnál, de sajnálsz kidobni? Tökéletes alap, hogy muskátlit ültess bele! A csészék és csészealjak tökéletesek a stílusos újrahasznosítási ötletekhez. Például egy extra méretű poharat könnyedén dekoratív muskátli függőkosárrá alakíthatsz. Kisebb csészéket, amikbe nem férnek el a virágok, használhatsz madáretetőként is!

Muskátli élő festményként

Egy képkeret, muskátlik cserépben, zsinór, két horog és egy fúró kell csak ennek a virágzó természetművészeti alkotásnak az elkészítéséhez - aminek a lényege, hogy egy képkeretbe muskátli cserepeket lógatsz, ezzel pedig élő festményt hozol létre! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-09-27

Unod a megszokottat? Itt van 5 nagyon különleges árvácska fajta

Az árvácskák nyáron, tavasszal, és ősszel is ültethetőek. Tedd színessé a keretedet a legszebb, legkülönlegesebb árvácskákkal. Fekete, fehér, vagy piros?

2023-09-26

5 őszi virág a veranda, terasz tökéletes dekorációjához

Kiüríteni a nyári cserepeket, és elrakni a garázs mélyére az ősz beköszöntével? Na még mit nem! Vannak csodaszép őszi virágok is, amik feldobják a verandákat...

2023-09-19

Klímával fűtesz? - Ilyen hatással lesz a szobanövényekre!

A klímaberendezések hajlamosak kiszárítani a levegőt, ami negatívan befolyásolhatja a szobanövényeket. A száraz levegő stresszt okozhat a növényeknek.

2023-09-19

A Balaton-felvidék 5 mesés kirándulóhelye, amely ősszel is elkápráztat

Ha beköszönt az ősz akkor én személy szerint, imádom felfedezni a Balatont, a friss levegő és őszi illat, ami ilyenkor az erdőkben és a hegyekben érződik, mind-mind magával ragad

2023-09-19

Termesszünk dísztököt, hogy tudjunk mivel dekorálni a szezon alatt!

Az őszi időszak egy igazi ajándék a kertészek és a dekoráció kedvelői számára. Ebben az időszakban megjelennek az aranyszínű falevelek, a melegítő teák és a színpompás dísztökök.

2023-09-26

A tuja őszi ápolása - ezeket a lépéseket ki ne hagyd!

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk a tuja őszi gondozásának lépéseit, amiket nem hagyhatsz ki, ha azt szeretnéd, hogy csodás legyen egész évben tujád.

2023-09-27

Eperfa metszése: októberben neki is állhatunk!

Az eperfa metszése októberben elérkezik, a cikkben megmutatom, a szakszerű lépéseit az eperfa metszésnek és azt is, hogy miért most kell megmetszeni az eperfát!

2023-09-27

Így védekezz az leggyakoribb őszi kertészeti betegségek és kártevők ellen

Az őszi időszakban számos betegség és kártevő is felüti a fejét. Ahhoz, hogy megőrizzük növényeink egészségét, fontos ismernünk és kezelnünk ezeket a problémákat

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vérfoltos tojás

Ha a tojásképződéskor ( a petefészekben a tüszőhám felrdepedésekor) vérzés lép fel,akkor... Tovább

géncentrum

bizonyos növényfajok feltételezett keletkezési helye, ahol azok a legnagyobb formagazdagságban... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert növény virág virágtermesztés