Korszerű szennyvíztisztító telep épül Orosházán 1,86 milliárd forintból. A beruházás 85 százalékos EU-támogatással valósul meg, a kivitelezéséről szóló szerződést hétfőn Dancsó József polgármester és Miklóssy Ferenc

hirdetes

Korszerű szennyvíztisztító épül Orosházán 1,86 milliárd forintból

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Korszerű szennyvíztisztító telep épül Orosházán 1,86 milliárd forintból. A beruházás 85 százalékos EU-támogatással valósul meg, a kivitelezéséről szóló szerződést hétfőn Dancsó József polgármester és Miklóssy Ferenc, a közbeszerzésben nyertes kivitelező cég, a KEVIÉP Kft. ügyvezetője írta alá.

Korszerű szennyvíztisztító telep épül Orosházán 1,86 milliárd forintból. A beruházás 85 százalékos EU-támogatással valósul meg, a kivitelezéséről szóló szerződést hétfőn Dancsó József polgármester és Miklóssy Ferenc

Orosháza Város Önkormányzata a kivitelezési költségek 85 százalékára nyert 1,58 milliárd forint értékű vissza nem térítendő brüsszeli támogatást a Környezet és Energia Operatív Program keretéből - mondta Dancsó József polgármester. Hozzátette: a kivitelezési munkálatok a terület átadását követően indulhatnak.

A beruházás céljait és részleteit ismertetve Csizmadia Ibolya beruházásokért felelős alpolgármester kiemelte: az új tisztító mű naponta 970 köbméter szennyvizet tud majd fogadni és tisztítani. A beruházás keretében korszerűsítik a már meglévő mechanikai tisztítót, kiépül a biológiai tisztítórendszer, a keletkező iszap melléktermékből előállított energiával biztosítják a telep fűtését, melegvízellátását, valamint villamos energia igényének egy jelentős részét. A beruházás várhatóan 2015. elején fejeződnek be.

hirdetes

Miklóssy Ferenc a debreceni KEVIÉP Kft. ügyvezetője a kivitelezési munkákról szólva kiemelte: a hazai tulajdonosok által jegyzett építőipari cég jelentős számban épített ipari és kommunális létesítményeket. A referenciák között megemlítette többek között a debreceni szennyvíztisztító építését és számos hasonló beruházás fűződik a cég nevéhez a nyírségben és kelet-magyarországi országrészben. A társaság jelenleg Romániában is dolgozik szennyvízprogramok kivitelezésén. 

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

vízminőség

A valamennyi élőlény számára fontos környezeti tényező - a víz - fiz.,kém. és biol.... Tovább

8/2007. (I. 31.) FVM rendelet

egyes növényvédõ szerek forgalmazásával, illetve felhasználásával kapcsolatban külföldön... Tovább

Tovább a lexikonra