Korszerű szennyvíztisztító telep épül Orosházán 1,86 milliárd forintból. A beruházás 85 százalékos EU-támogatással valósul meg, a kivitelezéséről szóló szerződést hétfőn Dancsó József polgármester és Miklóssy Ferenc

hirdetes

Korszerű szennyvíztisztító épül Orosházán 1,86 milliárd forintból

Korszerű szennyvíztisztító telep épül Orosházán 1,86 milliárd forintból. A beruházás 85 százalékos EU-támogatással valósul meg, a kivitelezéséről szóló szerződést hétfőn Dancsó József polgármester és Miklóssy Ferenc, a közbeszerzésben nyertes kivitelező cég, a KEVIÉP Kft. ügyvezetője írta alá.

Korszerű szennyvíztisztító telep épül Orosházán 1,86 milliárd forintból. A beruházás 85 százalékos EU-támogatással valósul meg, a kivitelezéséről szóló szerződést hétfőn Dancsó József polgármester és Miklóssy Ferenc

Orosháza Város Önkormányzata a kivitelezési költségek 85 százalékára nyert 1,58 milliárd forint értékű vissza nem térítendő brüsszeli támogatást a Környezet és Energia Operatív Program keretéből - mondta Dancsó József polgármester. Hozzátette: a kivitelezési munkálatok a terület átadását követően indulhatnak.

A beruházás céljait és részleteit ismertetve Csizmadia Ibolya beruházásokért felelős alpolgármester kiemelte: az új tisztító mű naponta 970 köbméter szennyvizet tud majd fogadni és tisztítani. A beruházás keretében korszerűsítik a már meglévő mechanikai tisztítót, kiépül a biológiai tisztítórendszer, a keletkező iszap melléktermékből előállított energiával biztosítják a telep fűtését, melegvízellátását, valamint villamos energia igényének egy jelentős részét. A beruházás várhatóan 2015. elején fejeződnek be.

hirdetes

Miklóssy Ferenc a debreceni KEVIÉP Kft. ügyvezetője a kivitelezési munkákról szólva kiemelte: a hazai tulajdonosok által jegyzett építőipari cég jelentős számban épített ipari és kommunális létesítményeket. A referenciák között megemlítette többek között a debreceni szennyvíztisztító építését és számos hasonló beruházás fűződik a cég nevéhez a nyírségben és kelet-magyarországi országrészben. A társaság jelenleg Romániában is dolgozik szennyvízprogramok kivitelezésén. 

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Mosonmagyaróvári Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Mosonmagyaróvár Pozsonyi u. 87. 9200 Magyarország Tovább

formalizmus

régebben elterjedt felfogás, amely a termelőképességtől gyakran független küllemi bélyegek... Tovább

Tovább a lexikonra