notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A környezettudatosság, a környezetvédelem és a fenntartható fejlődésre való törekvés a társadalmi felelősségvállalás egyik kiemelt területe, amelyet hazánkban is egyre több vállalat tart szem előtt

Hirdetés

Megéri a hazai cégeknek zöldnek lenni?

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Eddig főleg nyugatabbról halottuk, de tapasztalhatjuk, hogy ma már itthon is több mint trendi környezettudatosnak lenni a vállalatok körében. Egyre inkább kezdik felismerni ennek az előnyeit, például, hogy a tehetségek megszerzésében és megtartásában is erősebbek lehetnek az ilyen társaságok.

Eddig főleg nyugatabbról halottuk, de tapasztalhatjuk, hogy ma már itthon is több mint trendi környezettudatosnak lenni a vállalatok körében

A munkatárs jelöltek is figyelnek a környezetvédelemre


Hazánkban is egyre több munkakereső figyel arra, hogy a cég, amelynél elhelyezkedni kíván, mennyire környezettudatos, támogatja-e a tömegközlekedést a széndioxid-kibocsátás csökkentése érdekében vagy az újrahasznosítási eljárásokat. Egy egyesült királyságbeli felmérés szerint a jelöltek hetvenöt százaléka két cég közül azt választja, amelyik jobban odafigyel a környezetvédelemre. Már magyarországi cégvezetők is megfigyelték, hogy az interjúk során a jelöltek odafigyelnek arra, hogy leendő munkáltatójuk mennyire figyel oda a környezetre, van-e lehetőség például szelektív hulladékgyűjtésre. Így a zöld szemléletmód hozzásegíthet a tehetségek megszerzésében.

 

 

A kis és közepes vállalkozások is lehetnek környezettudatosak


A környezettudatosság nem csupán a nagy termelőcégek sajátja lehet, bármelyik hazai kis- és középvállalkozás magáévá teheti az ehhez kapcsolódó értékeket. A szelektív hulladékgyűjtés például rendelkezésre áll minden vállalat számára.

Hirdetés

 

 

 

 

A környezettudatosság előnyei


A környezettudatosság, a környezetvédelem és a fenntartható fejlődésre való törekvés a társadalmi felelősségvállalás egyik kiemelt területe, amelyet hazánkban is egyre több vállalat tart szem előtt. De nem csak ezért érdemes zöldnek lenni, hiszen az gazdasági előnyt, költségmegtakarítást is jelenthet. Az energiatakarékosság megvalósításával például csökkenthetik kiadásukat a cégek.

 

 

 

 

Hazai példák


A környezet megóvására az irodai munka során is lehetőség van. Néhány egyszerű példa:

 

 

 

  • két oldalra nyomtatott dokumentumok,
  • toner-kazetták újrahasznosítása
  • szelektív hulladék gyűjtés
  • energiatakarékossági szempontok figyelembe vétele a helyiségek kialakításánál(fűtés, világítás, szigetelés)

 

 

Nyugaton a környezetvédelmi helyzet…


A nyugati országokhoz, egyebek között az Egyesült Királysághoz képest még van mit behoznunk, hiszen ott már a vállalatok mintegy fele kialakított környezetvédelmi politikát. Hazánkban is egyre inkább lehetőségük van a cégeknek erre, különféle pályázatokon vehetnek részt, a Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesület (KÖVET) például évente díjazza a környezetvédelmet leginkább szem előtt tartó cégeket.

Hirdetés

 

 

 

A környezetközpontú irányítási rendszerek (KIR)


Magyarországon is egyre több vállalkozás vezeti be a környezetközpontú irányítási rendszert (KIR), amelynek keretében az alkalmazottak képzésére is lehetőség nyílik. A KIR-t bevezető társaságok ISO tanúsítványt kaphatnak, amelyet akár a vállalat reklámozására is felhasználhatnak.
Amennyiben többet szeretne megtudni a környezetirányítási rendszerek nyújtotta lehetőségekről, keresse munkatársainkat!

 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
509 564
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 222 646
Közösség

keltetés

mindazon fizikai és mechanikai tényezők összessége, amelyek nélkülözhetetlenek a tojásban... Tovább

exogén hatás

külső, a környezetből jövő hatás; elsődlegesen az anyagcserében, másodlagosan alaktani... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 173

Átlagos értékelés: 4.9