20 környezettudatos tárgy, amik sokszorosan megtérítik árukat

hirdetes

20 környezettudatos tárgy, amik sokszorosan megtérítik árukat

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
20 környezettudatos tárgy, amik sokszorosan megtérítik árukat

LED égők

Az egyre olcsóbbá LED lámpák egyre több helyen váltják le a hagyományos égőket. Ez nem csoda, hiszen sokkal takarékosabbak a felhasznált energia szempontjából, és sokkal tovább tartanak mint bármelyik más elterjedtebb megoldás. A LED-ek továbbá 90%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos égők.

Bambusztörlők

Habár a környezeti tudatosság egyre nő, ez a figyelem többnyire az eldobható műanyagokra irányul, és csak kevesen emlegetik a papírgyártás természetre gyakorolt pusztítót hatásait. Az erdőirtás, víz-, talaj- és légszennyezés és az elképesztő mennyiségű felhasznált energia miatt a papíré az egyik legkárosabb ipar összes közül. A papírtörlők alternatíváiként a bambusztörlők organikus bambuszpamutból készülnek, és a papírral ellentétben körülbelül 120-szor lehet használni és elmosni őket. Sokkal kíméletesebbek a bolygóra nézve, ugyanis a bambuszok – mivel a világ leggyorsabban növekedő növényei – remekül megújuló forrásoknak számítanak.

hirdetes

Üvegből készült tárolók

A BPA-tól és más káros vegyi anyagoktól mentes üvegből készült tárolók nyugodt szívvel használhatók az ételek és maradékok tárolására a műanyag dobozok helyett. A szilícium-dioxidból, nátrium-karbonátból és mészkőből készült tárolók fagyasztókban, mikrókban és sütőkben is biztonságosan alkalmazhatók, és ha vigyáz rájuk az ember, akkor sosem mennek tönkre.

Újrahasználható ételhordó zacskók

Az egyszer használható, zipzáros műanyag zacskók BPA-t, ftalátokat, PVC-t, ólmot és vinilt tartalmazhatnak – nem olyan dolgokat, amiket az ember az élelmiszerei közelében szeretne tudni. Az ezektől mentes alternatívákat mosó- és mosogatógépekben is moshatjuk és számos designnal kaphatók.

hirdetes

Szövet pelenkák

Az eldobható pelenkákból keletkező hulladék mennyisége ijesztő – csak az Egyesült Államokban minden évben 18 milliárd pelenka kerül a szeméttelepekre. Mivel az átlagos kisbaba nagyjából 7 000 pelenkát használ el, mielőtt rászokna a bilire, ez pénzügyi szempontból is kifejezetten rémisztő befektetést jelent. Szerencsére a modern világ számos újításainak egyike az újrahasználható, háromrétegű mikroszálas szövetbetét, ami 0-2 éves korig bármilyen méretre beállíthatók.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-31

Hogyan állítsuk meg az invazív növények terjedését?

Kezdenek teret hódítani a kertedben a nem őshonos növények? Mutatunk néhány módszert amivel lelassíthatod, megállíthatod és akár meg si előzheted a terjedésüket!

2022-07-30

A műanyagmentes július margójára: így lehet zöldebb az életünk napról napra

Hogy ki lehet-e iktatni az életünkből teljesen a szemetet, vagy legalább a műanyagot? Ha már csak megpróbálkozunk vele is sokat segítünk a környezetünknek!

2022-07-04

Ismerd meg a különleges Hegyestűt

Ha Balatonon a Káli-medencénél jártok, érdemes elmenni és a Hegyestűhöz, ami egy vulkán volt régen, ma pedig egy igazi különlegességnek számít. A kilátás a hegyről páratlan!

2022-07-04

Az egész országban elkezdett terjedni ez a mérgező növény! Jobb az elővigyázatosság!

A nyarat legszívesebben végig a Balaton partján töltenénk, azonban egyre gyakrabban találkozhatunk a Balaton-felvidéken a most virágzó mérgező növénnyel

2022-07-25

Készíts házi mosogatógép tablettát!

Hogy ha te is használsz mosogatógépet, akkor ez a cikk hasznos lesz számodra, mivel olyan módszert mutatok be, amivel sokat tudsz spórolni és környezetbarát is!

2022-04-12

5 dolog, amiről azt hitted, nem komposztálható, de mégis az

Te is újrahasznosítanál mindent, amit csak lehet? Akkor mostani cikkünket imádni fogod! Mutatunk 5 dolgot, amiről azt hitted nem komposztálható, mégis az!

2022-07-22

5 szobanövény, amivel lehűtheted otthonodat a nyári hőségben

Sokan nem is tudják, de egyes szobanövények nem csak szebbé teszik az otthon helységeit, hanem képesek le is hűteni azokat (ráadásul a levegőt is tisztítják).

2022-04-11

Amerika legújabb dobása: Ezzel forradalmasíthatják a növénytermesztést!

Az Amerikában és Kanadában működő a Growmark és a Solinftec együttműködési megállapodást írtak alá. Ezzel a dobással forradalmasítják a növénytermesztést!

További cikkek ebben a témában


vállalati egyesülés

egy v. több önálló mg. vállalat új vállalatban való működése, az önálló vállalatok... Tovább

hígtrágyakezelés berendezései

az iparszerű állattartó telepek (iparszerű állattartás) jelentős részét hígtrágyás,... Tovább

Tovább a lexikonra
Környezetgazdálkodás Környezetvédelem