20 környezettudatos tárgy, amik sokszorosan megtérítik árukat

hirdetes

20 környezettudatos tárgy, amik sokszorosan megtérítik árukat

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

20 környezettudatos tárgy, amik sokszorosan megtérítik árukat

LED égők

Az egyre olcsóbbá LED lámpák egyre több helyen váltják le a hagyományos égőket. Ez nem csoda, hiszen sokkal takarékosabbak a felhasznált energia szempontjából, és sokkal tovább tartanak mint bármelyik más elterjedtebb megoldás. A LED-ek továbbá 90%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos égők.

Bambusztörlők

Habár a környezeti tudatosság egyre nő, ez a figyelem többnyire az eldobható műanyagokra irányul, és csak kevesen emlegetik a papírgyártás természetre gyakorolt pusztítót hatásait. Az erdőirtás, víz-, talaj- és légszennyezés és az elképesztő mennyiségű felhasznált energia miatt a papíré az egyik legkárosabb ipar összes közül. A papírtörlők alternatíváiként a bambusztörlők organikus bambuszpamutból készülnek, és a papírral ellentétben körülbelül 120-szor lehet használni és elmosni őket. Sokkal kíméletesebbek a bolygóra nézve, ugyanis a bambuszok – mivel a világ leggyorsabban növekedő növényei – remekül megújuló forrásoknak számítanak.

hirdetes

Üvegből készült tárolók

A BPA-tól és más káros vegyi anyagoktól mentes üvegből készült tárolók nyugodt szívvel használhatók az ételek és maradékok tárolására a műanyag dobozok helyett. A szilícium-dioxidból, nátrium-karbonátból és mészkőből készült tárolók fagyasztókban, mikrókban és sütőkben is biztonságosan alkalmazhatók, és ha vigyáz rájuk az ember, akkor sosem mennek tönkre.

Újrahasználható ételhordó zacskók

Az egyszer használható, zipzáros műanyag zacskók BPA-t, ftalátokat, PVC-t, ólmot és vinilt tartalmazhatnak – nem olyan dolgokat, amiket az ember az élelmiszerei közelében szeretne tudni. Az ezektől mentes alternatívákat mosó- és mosogatógépekben is moshatjuk és számos designnal kaphatók.

hirdetes

Szövet pelenkák

Az eldobható pelenkákból keletkező hulladék mennyisége ijesztő – csak az Egyesült Államokban minden évben 18 milliárd pelenka kerül a szeméttelepekre. Mivel az átlagos kisbaba nagyjából 7 000 pelenkát használ el, mielőtt rászokna a bilire, ez pénzügyi szempontból is kifejezetten rémisztő befektetést jelent. Szerencsére a modern világ számos újításainak egyike az újrahasználható, háromrétegű mikroszálas szövetbetét, ami 0-2 éves korig bármilyen méretre beállíthatók.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2024-01-18

Mikor kezdjük el a gyümölcsfák lemosó permetezését?

A gyümölcsfák lemosó permetezése a tél végén egy fontos feladat, ezért összegyűjtöttük nektek, mik a lépései ennek a tél végi tevékenységnek!

2024-02-13

Csirkék, tyúkok nagy kedvence ez a csodálatos virág – Ültess kerti sarkantyúkát!

A kerti sarkantyúka egy csodaszép növény, ami feldobaja a kerteket, na meg a csirkeólakat. Mutatjuk hogyan ültesd el, és etesd vele a csirkéket, tyúkokat.

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2024-02-03

Ez a mezőgazdaság új jövője: a drónos permetezés 7 nagyszerű előnye

Haladni kell a korral, a mezőgazdaságban pedig még inkább, szakértőnk elhozta nektek a drónos permetezés 7 nagyszerű előnyét.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ad libitum

a takarmányozásban használatos kifejezés; azt jelenti, hogy az állat adagolás nélkül,... Tovább

hipoglikémia (hypoglycaemia)

a vércukorszintnek a normális érték alá való csökkenése. Előfordulhat éhezés,... Tovább

Tovább a lexikonra
Környezetgazdálkodás Környezetvédelem