20 környezettudatos tárgy, amik sokszorosan megtérítik árukat

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

20 környezettudatos tárgy, amik sokszorosan megtérítik árukat

Szélesi Ferenc - Főkertész
20 környezettudatos tárgy, amik sokszorosan megtérítik árukat

LED égők

Az egyre olcsóbbá LED lámpák egyre több helyen váltják le a hagyományos égőket. Ez nem csoda, hiszen sokkal takarékosabbak a felhasznált energia szempontjából, és sokkal tovább tartanak mint bármelyik más elterjedtebb megoldás. A LED-ek továbbá 90%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos égők.

Bambusztörlők

Habár a környezeti tudatosság egyre nő, ez a figyelem többnyire az eldobható műanyagokra irányul, és csak kevesen emlegetik a papírgyártás természetre gyakorolt pusztítót hatásait. Az erdőirtás, víz-, talaj- és légszennyezés és az elképesztő mennyiségű felhasznált energia miatt a papíré az egyik legkárosabb ipar összes közül. A papírtörlők alternatíváiként a bambusztörlők organikus bambuszpamutból készülnek, és a papírral ellentétben körülbelül 120-szor lehet használni és elmosni őket. Sokkal kíméletesebbek a bolygóra nézve, ugyanis a bambuszok – mivel a világ leggyorsabban növekedő növényei – remekül megújuló forrásoknak számítanak.

hirdetes

Üvegből készült tárolók

A BPA-tól és más káros vegyi anyagoktól mentes üvegből készült tárolók nyugodt szívvel használhatók az ételek és maradékok tárolására a műanyag dobozok helyett. A szilícium-dioxidból, nátrium-karbonátból és mészkőből készült tárolók fagyasztókban, mikrókban és sütőkben is biztonságosan alkalmazhatók, és ha vigyáz rájuk az ember, akkor sosem mennek tönkre.

Újrahasználható ételhordó zacskók

Az egyszer használható, zipzáros műanyag zacskók BPA-t, ftalátokat, PVC-t, ólmot és vinilt tartalmazhatnak – nem olyan dolgokat, amiket az ember az élelmiszerei közelében szeretne tudni. Az ezektől mentes alternatívákat mosó- és mosogatógépekben is moshatjuk és számos designnal kaphatók.

hirdetes

Szövet pelenkák

Az eldobható pelenkákból keletkező hulladék mennyisége ijesztő – csak az Egyesült Államokban minden évben 18 milliárd pelenka kerül a szeméttelepekre. Mivel az átlagos kisbaba nagyjából 7 000 pelenkát használ el, mielőtt rászokna a bilire, ez pénzügyi szempontból is kifejezetten rémisztő befektetést jelent. Szerencsére a modern világ számos újításainak egyike az újrahasználható, háromrétegű mikroszálas szövetbetét, ami 0-2 éves korig bármilyen méretre beállíthatók.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-10-14

Használd a természet erejét - Az esővízgyűjtés művészete

Víz hiányában a növényeink illetve gyepünk hamar száradásnak indul, és lehet, hogy mikor eljutnánk oda, hogy orvosoljuk azt már késő. Így folyamatosan kell biztosítanunk a megfelelő mennyiségű vizet növényünk és gyepünk számára.

2020-06-05

Tudtad, hogy a parlament betiltotta az égetést egész Magyarországon?

Avarégetés betiltása, végre valahára betiltották az avarégetést Magyarország egész területén. Cikkünkben elmondjuk, mikortól lesz tilos Magyarországon az avarégetés.

2020-05-26

Amire senki sem gondol – Sokat ártunk a környezetnek a ház körüli gyeppel!

A gyep káros hatásaira szinte senki sem gondol, pedig ha hiszitek, ha nem, rendkívül káros lehet környezetünkre a szépen művelt gyep, erről fogok beszélni most nektek!

2020-02-20

2000 tonna betegségeket terjesztő rovar marad életben, ha nem segítünk a fecskéknek!

Hatalmas bajban vagyunk, és ha így marad, akkor még nagyobb bajban leszünk. A fecskék száma az utóbbi két évtizedben a felére esett vissza. Védjük meg együtt a fecskéket!

2020-02-27

Megszűnik a kiskerti gyomirtás? – Betiltják a glifozátot!

Betiltják a glifozátot, hamarosan nem lehet használni a kiskertekben. Nézzük, miért döntöttek úgy, hogy kivonják a forgalomból a glifozátot, a legismertebb gyomirtót.

2020-03-27

Tisztul a Föld a koronavírusnak köszönhetően

A koronavírus miatti intézkedéseknek köszönhetően hatalmas változások következtek be a Föld életében. Egyre jobban tisztul a levegő, ennek eredményeképpen egyre tisztább a Föld.

2020-06-27

Erdők-mezők gyümölcsei - Az erdei és az indiai szamóca bemutatása

Az erdei szamóca és az indiai szamóca megtalálhatók az erdőkben és a mezőkben, az emberek többsége mégsem ismeri őket annyira. Mostani cikkemben mindent elmondok erről a két szamócafajtáról!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


vongálás

A lágy szövetek szerkezetének széthúzódásávsl v. folytonosságának megszakadásával járó... Tovább

öklendezés

a —>hányáshoz hasonló jelenség, de a hányinger ellenére nem ürül gyomortartalom. Tovább

Tovább a lexikonra
Környezetgazdálkodás Környezetvédelem