notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az agrártárca irányítója elmondta: a kormány arról határozott, hogy a családi gazdaságoknak még a Fidesz-kormány idején nyújtott hitelek állami garanciáját a kölcsönök lejártáig meghosszabbítja

Hirdetés

Újabb kormányzati segítség a gazdálkodóknak

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Újabb, a gazdáknak nyújtandó támogatásról döntött legutóbbi szerdai ülésén a kormány - tájékoztatta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter az MTI-t.
Újabb, a gazdáknak nyújtandó támogatásról döntött legutóbbi szerdai ülésén a kormány

Támogatás

Az agrártárca irányítója elmondta: a kormány arról határozott, hogy a családi gazdaságoknak még a Fidesz-kormány idején nyújtott hitelek állami garanciáját a kölcsönök lejártáig meghosszabbítja. A Fidesz-kormány ezekre a hitelekre ugyanis csak ötéves állami garanciát vállalt. Amennyiben a kormány a mostani intézkedést nem hozta volna meg, úgy több ezer család került volna nehéz anyagi helyzetbe vidéken, mivel a kölcsönt nyújtó pénzintézetek az állami garancia lejárta után benyújthatták volna egyösszegű követelésüket.
 
Gráf József tájékoztatott arról is, hogy az agrárkormányzat további két euróval megnöveli a cukorrépa-termelőknek adott támogatást, amely így négy euróra, azaz több mint ezer forintra emelkedik tonnánként. Ezzel a lépéssel elsősorban az észak-magyarországi gazdálkodóknak kívánnak segítséget adni ahhoz, hogy ne hagyják abba a cukorrépa termelést.
 
A feldolgozóktól kapott ár, illetve az uniós támogatás és a nemzeti kiegészítés együttesen már olyan cukorrépa átvételi árat garantál - vélekedett Gráf József -, amely mellett a gazdálkodók rentábilisan termelhetik a cukorgyárak számára az alapanyagot. Így egy tonna cukorrépáért már tonnánként valamivel több mint 10 ezer forintot kaphatnak.
 
A miniszter rámutatott: ez az intézkedés jól illeszkedik az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programba (ÚMVP), amelynek egyik elsődleges célja a vidéki munkahelyek megtartása és újabbak teremtése.
 
Ezt a célt szolgálja a gépvásárlási támogatás, a trágyatárolók korszerűsítését, továbbá a kertészeti ágazat modernizálását, az élelmiszer feldolgozás korszerűsítését és a vidéki életminőség javítását célzó programok beindítása. Gráf József aláhúzta: hét év alatt - azaz az unió jelenlegi költségvetési időszakában - a magyar vidék fejlődésének segítésére mintegy 1.300 milliárd forint forrás áll rendelkezésre.
 
Az agrárkormányzat elkezdte az állattartók helyzetének javítását is, amelyet részint egy 20 milliárd forintos forgóeszköz hitellel támogat, továbbá az állatjóléti és az állategészségügyi költségek többségének átvállalásával. Az állattenyésztés fejlesztésére így rövid időn belül mintegy 15 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre. Ezeket az intézkedéseket főként a baromfitartók és a sertéstenyésztők érzik majd meg.
 
Gráf József jelezte: az őstermelők számára lehetővé tették, hogy rendezzék társadalombiztosítási jogviszonyukat, és nyugdíjjogosultságot is szerezzenek egy minimális összeg befizetése mellett. Ez havonta alig több mint 10 ezer forint, ami harmada-negyede a többi biztosított által fizetett összegnek - ez a miniszter szerint szintén jelentős eredmény.

Hirdetés

Forrás: www.fvm.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
487 910
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
487 910
Közösség

exszikkózis (exsiccosis)

az állati szervezet kiszáradása a vízfelvétel hiánya v. a nagyfokú vízvesztés (hányás,... Tovább

allelopátia

növények egymásra gyakorolt hatása. Régebben csak a magasabb rendű növényeknél ismerték,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 109

Átlagos értékelés: 4.7