Ne kés el a virágültetéssel! Ezek a virágokat kell kora tavasszal elültetni! Kora tavasszal ültethető virágok

hirdetes

Ezeket a csodaszép virágokat érdemes kora tavasszal elültetni

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az első tavaszi napfények láttán csak nekünk támad rögtön az a gondolatunk, hogy kezdjünk el virágokat ültetni? Egyszerűen egyre inkább várjuk a pontot, hogy csodaszép, színes virágok borítsák be a kertet. Éppen ezért össze is gyűjtöttük azon virágok listáját, amiket kora tavasszal lehet ültetni.

Kora tavaszi virágok ültetése

Mikor lehet ültetni virágokat?

Mindannyian alig várjuk, hogy kertjeink újra virágozhassanak, de ha túl korán ülteti a növényeket (vagy magvakat) a földbe, a késői fagy elpusztíthatja őket. Általában március végén vagy április elején érdemes elkezdeni az ültetést, de mindig jó ötlet ellenőrizni, hogy az előrejelzések szerint mikor éri el az utolsó fagy a területet.

Kora tavasszal ültethető virágok: Árvácska

Amikor beköszönt a tavasz, az első dolog, amit azonnal megpillantunk, azok a hatalmas tálcák, amik tele vannak pakolva mindenféle sokszínű árvácskával a kertészeti központokban, boltokban. Nyugodtan te is vihetsz haza egy-két cseréppel, hiszen nincs velük sok baj, kezdő kertészek is egyszerűen boldogulhatnak velük. Az árvácskák egynyári virágok – vagyis minden évben újra kell ültetni –, amelyek teljes napfényben virágoznak, de jól tűrik a hideget is. Ráadásul gyönyörű színválasztékban kaphatók, beleértve a sárga, narancssárga, piros, lila, fehér és sok más színt. Neked is kedved támadt ültetni?

hirdetes

Kora tavasszal ültethető virágok: Petúnia

A petúnia egy másik népszerű tavaszi virág, köszönhetően a hosszú virágzási időszaknak. A petúniák rózsaszín, lila, piros, fehér és kék árnyalatúak, és a legkönnyebb transzplantációként termeszteni, gyakran függő kosarakban vagy kerti szegélyként használják. Dobd fel te is az udvart, teraszt velük!

Kora tavasszal ültethető virágok: Körömvirág

hirdetes

Igen, az egyik legkedveltebb kozmetikai lapanyag ez a virág, és már tavasz kezdetén kiültetheted a kertedbe, hogy később gyönyörködhess csodaszép narancssárga színében! A körömvirág egynyári növény, amelyet meglehetősen könnyű magról termeszteni – gyorsan kicsíráznak, és néhány hónapon belül kivirágoznak –, és ezt követően az egész szezonban virágzik.

Kora tavasszal ültethető virágok: Napraforgó

Egyszerűen imádjuk a napraforgót, a Napról nevét kapó virág minden nyári kertnek a középpontja lehet. Ahhoz, hogy nyáron csodaszéppé varázsolja a kertedet ez a különleges virág, bizony még a tavasszal el kell ültetned. Igényli, hogy több órára közvetlen napfény érje, és helyigénye is van, engedd meg neki, hogy bátran növekedjen!

Kora tavasszal ültethető virágok: Kardvirág

A kardvirágokkal nagyon különlegessé teheted a kertedet, hiszen nagyon magasra nőnek. Egy szép nyári csokornak is tökéletes kiegészítői. A kardvirághagymákat (amelyek hasonlítanak a hagymákhoz) tavasszal el lehet ültetni, és körülbelül két hónap múlva már virágzanak is, ráadásul évelőek, tehát évről évre újra kihajtanak majd.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-06

5 Kihagyhatatlan magyar természeti csoda télre

A hideg hónapokban is érdemes felfedezni a természet varázslatait, és Magyarország bővelkedik olyan természeti csodákban és különlegességekben, amik télen is lenyűgözőek.

2023-12-05

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

Növényeket a fürdőszobába! Talán nem is gondolnánk, de az olyan növények, mint az orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben!

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

Ezt a fűszert teszem télen az orchideára, hogy rengeteg virágja maradjon

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogyan segíthet a fokhagymás oldat az orchideák virágzásának serkentésében, és hogyan válik ez a növény egyedülálló hasznosságú kertészeti eszközzé.

2023-12-05

Természetes tápanyagok a szobanövények számára: banánhéj, zacc és cukor?

Természetes tápanyagok segítségével, a cukor, kávézacc, zöldségek főzőlevének és banánhéjnak titkait megismerve kertünkben exponenciálisan növelhetjük a növények szépségét

2023-12-05

Télen gólyát látunk? Ezt kell tenni!

Amikor gólyákkal találkozunk télen, fontos megértenünk, hogyan segíthetünk nekik, és mikor hagyjuk őket békén. Ezt kell tenni ha télen gólyát látunk itthon!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

lóistálló

a haszon- (igás-), sport- és tenyészlovak elhelyezésére szolgáló épületek. A nagyobb... Tovább

csirkék fertőző bronchitisze

a hathetesnél fiatalabb csirkékben nehezített légzéssel, légcső- és hörgőgyulladással és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert virág