Komposzttoronnyal fűti végig az egész telet

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Készítsünk komposzttornyot és fűtsük végig a telet fillérekből

Szélesi Ferenc - Főkertész

Zseniális találmány, aminek a segítségével több százezer forintot megspórolhatunk télen, ugyanis ha mindent jól csinálunk, a komposzttoronnyal fűthetjük a lakást, de még a meleg vizet is innen nyerhetjük! Nézd meg, hogyan készítheted el saját kezűleg!

Gazdaságos megoldás a komposzttorony

Spóroljunk több százezer forintot a komposzttorony segítségével!

Se láng, se füst, mégis tökéletesen fűt az óriási kazán, egész télre megoldást nyújthat, ráadásul környezetbarát, mindenkinek ajánlani tudom az egerszalóki Tőgyi Balázs forradalmi ötletét! A komposzttorony egy olyan kazán, ami a szerves anyagok humusszá alakulásakor, lélegző baktériumok által termelt hőt hasznosít fel.

A nagy előnye az, hogy nem történik fizikai égés, ezáltal a széntömeg nem széndioxiddá alakul át, hanem éltető humusszá, eközben természetesen ugyanúgy hőt termel. Nincs más dolgunk, mint a megtermelt hőt vízzel feltöltött spirálisan vezetett csőrendszer segítségével felhasználni. A következő oldalon elmondom, mi kell ahhoz, hogy ilyen szuper komposzttornyod legyen neked is!

hirdetes

Szükség lesz nagyjából 10 köbméter fanyesedékre, melyek lehetnek ágak illetve nyers aprítékok is, emellett 2-3 köbméter lótrágyára, 2-3 köbméter kerti komposztra, 9-10 talicska érett komposztra(humuszra), sok esővízre, vagy kútvízre. Annyi víz kell, amennyit felvesz a fa, nagyjából ez 8 köbmétert jelent.

hirdetes

A hőcserélőhöz 200 méter hosszú, 200 milliméter átmérőjű padlófűtés csövet használt fel az úriember. Az árakat ki tudjátok számolni szerintem, de ahogy láthatja mindenki, a legtöbb anyag természet adta, még csak fizetni sem kell érte! A következő oldalon egy videót találhatsz, ahol megmutatjuk a készítés menetét! Sok sikert mindenkinek és már megyek is a kertbe építkezni! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes


takarmánybúza

sütőip. célra kevésbé, de takarmánynak alkalmas, többnyire bőtermő —>búza. Tovább

Hódmezõvásárhelyi Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Hódmezõvásárhely Petõfi u. 6. 6800 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek