Ekkor kezd el a nyári kiültetéseket, ha nem szeretnéd, hogy virágaid elfagyjanak

hirdetes

Mikor kezdhetjük meg a nyári kiültetéseket?

ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Tavasszal teljesen virágba borulnak a kertek, azonban van egy-két növény, amelyeket meg kell védenünk a tavaszi fagyoktól, ezért nem mindegy mikor ültetjük ki őket. Honnan tudhatod, hogy mikor kell megkezdeni a nyári kiültetéseket? Cikkünkben erre találhatsz megoldást.

Balkonvirágok

Mikor érdemes megkezdeni a nyári kiültetéseket?


Másfél héttel ezelőtt még havazott az országban, így teljesen jogosan merülhet fel bennünk a kérdés, hogy végülis mikor kezdhetjük meg a kiültetéseket a kertbe? Ezekkel a szakértői tippekkel Te is könnyedén el tudod dönteni, hogy mikor jött el az idő arra, hogy teleültethessük a kertet vagy a balkont a szebbnél szebb virágokkal.


Tippek a kiültetéshez


1.    Fagyos szentek


Miután megérkezett a jó idő márciusban, sokszor szeszélyes lehet még az időjárás, így nem hiába szoktak riogatni minket a fagyos szentekkel. Sándor, József és Benedek hármasa elhozzák nekünk a meleget, azonban májusban jönnek a fagyos szentek, azaz Pongrác, Szervác, Bonifác és általában valóban fagyot hoznak magukkal. Az áprilisi melegben ne feledkezzünk meg róla, hogy még májusban köszönthetnek minket fagyok, így mindenképp várjuk meg eljövetelüket.

hirdetes


2.    A zárt tér ereje


A legtöbb nyári balkonnövény nagyon érzékeny a fagyokra, így amíg nincs megfelelő időjárás a szabadban számukra, érdemes a zárt térben nevelgetni a palántákat, amiket később kiültethetünk. A tavalyi növényeket is átteleltethetjük zárt térben, de szép lassan kezdjük el hozzászoktatni a fényhez és leszedhetjük a száraz növényi részeket és elkezdhetjük őket tápoldattal újraéleszteni.


3.    Május az igazi


Amennyiben tehát elkerülnénk a fagyok által okozott károkat, érdemes kivárni a májust, de ha nem bírjuk ki addig, akkor nagy odafigyeléssel kell vizsgálnunk az időjárást. Ha túl alacsony hőmérsékletet jósolnak, akkor inkább tegyünk óvintézkedéseket, mint például vigyük be zárt térbe azt a növényt, amelyik nem bírja a hideget, vagy takarjuk őket le. Figyelj rá, hogy ha balkonládába ültetsz, abban sokkal könnyebben átfagy a növény földje és gyökérzete, így a balkonládában még a szabadföldi geometrikus védelem sem biztosított.

hirdetes


4.    Köztes megoldás az árvácska

Árvácskát a balkonra


Az árvácska tökéletes áthidaló megoldás lehet abban az esetben, ha már virágokkal szeretnénk beborítani a balkont. Az árvácska sokszor háttérbe szorul a különböző hagymások és a muskátlik mellett, pedig igazán színpompás elemként jelenhet meg a balkonunkon vagy a kertben. Csak is ízlésünk szabhat abban határt, hogy milyen típusát ültetjük ki. Választhatunk vegyes színű kombinációkat, a sárgától a lilán keresztül a rózsaszínig számos árnyalatban megtaláljuk. Lehet kis fejű vagy nagy fejű virág, de abban egyetérthetünk, hogy bármelyiket választjuk, szemünk káprázni fog a pompájában.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-02-06

Miért pusztul el a flamingóvirágom? Ez a leggyakoribb probléma és a megoldás!

A flamingóvirág leggyakoribb problémái lesz szó, és természetes mutatjuk a megoldást is, illetve e flamingóvirág megfelelő gondozásához is adunk tippeket.

2023-02-01

Kerti sarkantyúka- a csodanövény, aminek minden kertben ott lenne a helye

Álmodni sem lehetne jobb kerti virágod a kerti sarkantyúkánál, nincs vele gond, mégis csodásan mutat, és még gyógyító hatása is van, az egész virág ehető!

2023-02-02

Egyszerű trükk: Így csíráztass édesburgonyát, akár a konyhaablakban!

Egy nagyon egyszerű trükkel te is hajtathatsz a konyhaablakodban is édesburgonyát, aminek még a levele is ehető- mutatjuk hogan csíráztass édesburgonyát!

2023-02-07

Így nevelj friss zöldhagymát a kidobásra szán maradékból egy pohár vízben!

Ha zöldhagymát vásárolsz, levágod a végét, ki ne dobd, hiszen egy pohárvízbe téve új hagyma nő ki belőle, rengeteget spórolhatsz ezzel az egyszerű technikával!

2023-02-08

A teraszok, verandák legszebb éke: a függő petúnia helyes gondozása

A függő petúnia egy igazán varázslatos növény, ami könnyen termeszthető, gondozása sem okoz túl sok gondot, amennyiben odafigyelsz néhány apróságra. mutatjuk!

2023-02-09

A húsvét legszebb éke: csüngő barkafűz ültetése, és gondozása- egyszerűbb, mint hinnéd

A csodás barkánál tökéletesebb növényt keresve sem lehetne találni, ami ennyire tökéletesen passzol a húsvéthoz. Hova, mikor ültess, hogyan gondozd? Mutatjuk!

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

274/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet

A Mezõgazdasági Szakigazgatási Hivatal létrehozásáról és mûködésérõl szóló rendelet. ... Tovább

tarkósipoly

A tarkótájék zúzódása,fertőződése és a környező szövetek (nyálkatömlő,tarkószalag... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert kert Kertészet növény virág virágtermesztés