Öntözés

Több mint vízpótlás és tápoldatozás!

Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A kertészeti esőztetők új generációi a szántföldi zöldségtermesztésben a minőségi öntözést biztosítják. Természetesen a klasszikus vízutánpótlás és tápoldatozás sem mindegy, hogy hogyan valósul meg.
Öntözés
A kertészeti esőztetők új generációi a szántföldi zöldségtermesztésben a minőségi öntözést biztosítják. Természetesen a klasszikus vízutánpótlás és tápoldatozás sem mindegy, hogy hogyan valósul meg.

Alapvető követelmény: a kis intenzitás, a nagy szórásegyenletesség, a növényi igényekhez, a talaj vízbefogadó képességéhez való alkalmazkodás, a talajban a növény számára kedvező, optimális levegő-nedvesség arány biztosítása és az elfolyás megakadályozása, hogy a finom egyöntetű cseppek a talaj szerkezet rombolása nélkül áztassanak.


Az egyenletes esőztetés biztosítja, hogy minden m2 a táblán belül azonos víz és tápanyagborítást kap. Környezetbarát megoldás, mert csak azt a mennnyiségű öntözővizet és tápanyagot adjuk, amely éppen akkor szükséges és fel is tudja venni a növény. Az öntözési forduló akár naponta többször ismétlődhet.
Az intenzív szántóföldi zöldség, szamóca, burgonya az öntözéssel szemben ezeken felül további speciális igényeket is támaszt. Az egyidejűség, vagyis a teljes felület lefedése magában hordozza a klímaszabályozó öntözés lehetőségét. A nyári hőség napokon a páratartalom biztosítása vagy a növény hűtése a minőséget, az esztétikus gyümölcsöt biztosítja az adott kultúránál. A kertészeti szórófejekkel való kelesztő öntözés még a legapróbb magvak vetésénél is biztosítja az egyöntetű kelést. A talaj nem cserepesedik, öntözés után ezzel is ideális feltételeket teremtve a növények csírázásához.

További agrotechnikai előnyök:
- a gyors és egyszerű telepítés, valamint felszedés, tárolás, karbantartás,
- az alacsony intenzitásnak köszönhetően az egyszerre öntözhető terület 3-5-ször nagyobb, mint a hagyományos szórófejeknél,
- a rendszer üzemeltetése energiatakarékos, a szórófejek kis nyomással, kis intenzitással működnek.

Kiváló minőség, biztos vízkijuttatás:
A KITE Ro-Drip szalagcsepegtető csövei 0,125-0,20 milliméter (6-8 mil) falvastagsággal készülnek, egyéves tenyészidőszakra.
A szabadalmaztatott RO-DRIP megoldás két egymástól független elzáródás ellenes rendszert alkalmaz: az egyik a Vortex Flow Action (örvényáramlás), amely a részecskéket lebegésben tartva akadályozza meg az elzáródást, a másik a saját fejlesztésű Expanding Flow Chanell (táguló áramlási csatorna), amely alakváltozással reagál az elzáródásra, és sok esetben még a legkeményebb részecske-felhalmozódást is megszünteti. Ezen kívül a szabadalmaztatott gyártási folyamatban precíziósan öntött áramlási csatorna készül, nagy átmérővel, amely átengedheti a nagyobb részecskéket, és lehetővé teszi az egyenletes áramlást.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT FORDULJANAK A KITE ALKÖZPONTJAIHOZ ILLETVE :
Szegedi Attila, mobil: (06-30)207-2451 (Szabolcs, Borsod, Hajdú, Heves)
Dandé Gábor, mobil: (06-30)958-8840 (Bács, Békés, Csongrád)
Noel Gábor, mobil: (06-30)249-8079 (Pest, Nógrád, Fejér, Komárom, Győr,Veszprém)
Kovács István, mobil: (06-30)606-3463 (Tolna, Somogy, Baranya, Zala, Vas)

KITE RT. ÖNTÖZÉSI ÜZLETÁG


Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

boronálás

az 5—8 cm-es felszíni talajréteg elmunkálása. Az eke nyomában járó fogas keveri,... Tovább

Bodrog (Mv 282)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzása korai, közepesen korai. A címeren található... Tovább

Tovább a lexikonra