5 kipusztíthatatlan szobanövény - akár hetekig is képesek fejlődni fény és víz nélkül

hirdetes

Ez az 5 szobanövény fény és víz nélkül is hetekig túlél

TK, SFV

A kezdő vagy feledékeny gondozók vegyél tudomásul: ezeket a növényeket még a sötét szekrénybe is bezárhatnánk, akkor sem lassulna fejlődésük – lássuk, mikre gondolunk.

Rákvirág

Új vagy a szobanövények világában? Vagy talán egy olyan növényt szeretnénk, ami amellett, hogy élettel tölti meg szobánkat, nem is igényel sok odafigyelést? A Costa Farms nevű nagykereskedő növénytermesztő úgy döntött, kideríti, melyek a legkeményebb szobanövények. Hogyan? Több fajtát három hétig, öntözés nélkül hagytak egy sötét szekrényben. Öt közülük átvészelte ezt a kihívást, és továbbra is egészségesen fejlődtek. Egyetlen virág sem halhatatlan, viszont ezek a fajták nem bánják a gyenge fényviszonyokat (vagy a hosszú ideig tartó fénytelenséget). Rendkívül elnézőek, ha elfelejtjük meglocsolni őket, és még az alacsony páratartalom sem jelent problémát számukra. Próbáljunk ki az alábbiak közül egy rendkívül szívós szobanövényt, és rájövünk, szinte lehetetlen kipusztítani őket.

hirdetes

Szeretnéd jobban megismerni a cikkünkben említett szobanövényeket? Akkor tekintsd meg mostani galériánkat!


1.    Közönséges elefántláb


Vastag, csupasz törzsét hosszú, fűszerű levelek veszik körül, ezzel pálma-szerű megjelenést kölcsönözve. Vaskos szárában vizet tárol, ami lehetővé teszi, hogy sok ideig nedvesség nélkül élhessen. Ettől függetlenül akkor fejlődik legjobban, ha meglocsoljuk, amikor talaja már kiszáradt, és közvetlen fényre helyezzük. Tipikusan olyan növény, amelyre nagyobb veszélyt jelent a túlzott törődés, mint az elhanyagoltság. Nem kifejezetten páraigényes, de a folyamatosan száraz levegő miatt megbarnulhat a levelek vége.

hirdetes


2.    Japán cikász


Sötétzöld levelei a szárakon, csakúgy, mintha tollak lennének helyezkednek el - ez adja mutatós külsejét szobanövényünknek. Gyakran terebélyesebbre nő, mint amilyen magasra, és kellemes trópusi hatást nyújt otthonunknak. Bármilyen fényviszonyban jól érzi magát, akár közvetlenül napos helyre is rakhatjuk, csak adjunk neki vizet, amikor már száraznak érezzük földjét. Növényünk szereti a párás környezetet.
 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel a többi növény is, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-08

Melegebb és hűvösebb napokon is tökéletes kirándulási lehetőség a Balaton-felvidék középkori erődítményét meglátogatni!

A Balatoni felvidék nyugati részén, egy magányos hegycsúcs tetején találhatjuk az ország egyik legszebb középkori erődjét, a Sümegi várat. Kirándulás Sümeg

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-07-31

Mikor és hogyan érdemes szüretelni a retket?

Szeretnél tavasztól az első fagyokig folyamatosan friss retket fogyasztani a saját kertedből? A kulcs az, hogy időben szüreteld, és ültesd újra. Mutatjuk, mikor!

2022-08-08

Éld át a kora-újkori Eger hangulatát! Vár a XXVI. Végvári Vigasságok!

Eger legkülönlegesebb korabeli programját idén is megrendezik, immár huszonhatodik alkalommal vehetünk részt a Végvári Vigasságokon az Egri Vár vendégségében!

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

További cikkek ebben a témában


fejési rendszerek

a fejőberendezéseknek mint alapvető gépi eszköznek alk. módját határozzák meg a... Tovább

Szarvasi Körzeti Földhivatal Gyomaendrõdi Kirendeltsége

Földhivatal Intézményvezetõ: Giricz Lukács Típus: Közszolgáltató Nyitvatartás: hétfõ,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Növénytermesztés