5 kipusztíthatatlan szobanövény - akár hetekig is képesek fejlődni fény és víz nélkül

Ez az 5 szobanövény fény és víz nélkül is hetekig túlél

TK, SFV
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A kezdő vagy feledékeny gondozók vegyél tudomásul: ezeket a növényeket még a sötét szekrénybe is bezárhatnánk, akkor sem lassulna fejlődésük – lássuk, mikre gondolunk.

Rákvirág

Új vagy a szobanövények világában? Vagy talán egy olyan növényt szeretnénk, ami amellett, hogy élettel tölti meg szobánkat, nem is igényel sok odafigyelést? A Costa Farms nevű nagykereskedő növénytermesztő úgy döntött, kideríti, melyek a legkeményebb szobanövények. Hogyan? Több fajtát három hétig, öntözés nélkül hagytak egy sötét szekrényben. Öt közülük átvészelte ezt a kihívást, és továbbra is egészségesen fejlődtek. Egyetlen virág sem halhatatlan, viszont ezek a fajták nem bánják a gyenge fényviszonyokat (vagy a hosszú ideig tartó fénytelenséget). Rendkívül elnézőek, ha elfelejtjük meglocsolni őket, és még az alacsony páratartalom sem jelent problémát számukra. Próbáljunk ki az alábbiak közül egy rendkívül szívós szobanövényt, és rájövünk, szinte lehetetlen kipusztítani őket.

Szeretnéd jobban megismerni a cikkünkben említett szobanövényeket? Akkor tekintsd meg mostani galériánkat!


1.    Közönséges elefántláb


Vastag, csupasz törzsét hosszú, fűszerű levelek veszik körül, ezzel pálma-szerű megjelenést kölcsönözve. Vaskos szárában vizet tárol, ami lehetővé teszi, hogy sok ideig nedvesség nélkül élhessen. Ettől függetlenül akkor fejlődik legjobban, ha meglocsoljuk, amikor talaja már kiszáradt, és közvetlen fényre helyezzük. Tipikusan olyan növény, amelyre nagyobb veszélyt jelent a túlzott törődés, mint az elhanyagoltság. Nem kifejezetten páraigényes, de a folyamatosan száraz levegő miatt megbarnulhat a levelek vége.


2.    Japán cikász


Sötétzöld levelei a szárakon, csakúgy, mintha tollak lennének helyezkednek el - ez adja mutatós külsejét szobanövényünknek. Gyakran terebélyesebbre nő, mint amilyen magasra, és kellemes trópusi hatást nyújt otthonunknak. Bármilyen fényviszonyban jól érzi magát, akár közvetlenül napos helyre is rakhatjuk, csak adjunk neki vizet, amikor már száraznak érezzük földjét. Növényünk szereti a párás környezetet.
 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel a többi növény is, lapozz!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-14

Fűszernövény kisokos - Pezsdítsd fel a konyhád ízet!

Fűszernövényeket ültetni nemcsak egyszerű, de nagyon hasznos is. Élénk ízükkel felpezsdítheted a konyhád ízeit, miközben élvezheted, hogy saját termésedet eszed.

2024-06-12

5 egyedi és különleges csirkefajta, amiktől eldobod az agyad

Ha baromfikat tartanál és szeretnél egy kis izgalmat hozni a mindennapjaidba, vagy csak érdekelnek a különleges csirkefajták, akkor nézd meg ezt az 5 csirkét.

2024-06-13

Az öntözés 7 aranyszabálya - Öntözési stratégiák és szabályok

Ne küzdj tovább a kókadozó levelekkel! Tanulj meg helyesen öntözni. Itt megtalálod az öntözés 7 aranyszabályát, amiket ha ismersz, hálásak lesznek növényeid.

2024-06-12

A mezőgazdaság jövője itt van: Drónokkal a sikeres termesztésért

A drónok és a mezőgazdaság találkozása forradalmi technológiák megjelenését jelenti a földeken. A drónok használata a mezőgazdaságban rendkívül jövedelmező.

2024-05-31

Ismerd meg a méhek kedvencét, az orvosi angyalgyökeret

Fedezd fel az orvosi angyalgyökér varázsát a saját kertedben! Ültess egy növényt, amely nemcsak a méhek kedvence, hanem számos gyógyhatással is bír.

2024-06-11

Hogyan védekezz a kukorica baktériumos megbetegedései ellen

Amikor a kukoricatermést jégverés, erős szél vagy heves esők károsítják, a kukorica baktériumos megbetegedései könnyen kialakulhatnak. Íme mit tehetsz ez ellen.

2024-06-13

16 érdekesség a földigilisztákról - Te tudtad ezeket?

Ebben a cikkben olyan érdekességeket olvashatsz a talaj csendes hőseiről, a földigilisztákról, amiket lehet, hogy még sosem hallottál. Tarts hát velünk!

2024-06-13

4 ritka kutyafajta, te mennyit ismersz közülük?

A kutyák világa tele van különleges és ritka fajtákkal, melyek nemcsak egyedi megjelenésükkel, hanem történetükkel és jellemzőikkel is kitűnnek a tömegből.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

gyenge méreg jelzésű növényvédő szerek

azok a növényvédő szerek, amelyekből állatkísérletekben (ált. patkányon) szájon át... Tovább

ekcéma

allergiás eredetű bőrgyulladás, a bőrkipirulásával, benne hólyagok, majd helyükön hámtól... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Növénytermesztés