5 kipusztíthatatlan szobanövény - akár hetekig is képesek fejlődni fény és víz nélkül

hirdetes

Ez az 5 szobanövény fény és víz nélkül is hetekig túlél

TK, SFV
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A kezdő vagy feledékeny gondozók vegyél tudomásul: ezeket a növényeket még a sötét szekrénybe is bezárhatnánk, akkor sem lassulna fejlődésük – lássuk, mikre gondolunk.

Rákvirág

Új vagy a szobanövények világában? Vagy talán egy olyan növényt szeretnénk, ami amellett, hogy élettel tölti meg szobánkat, nem is igényel sok odafigyelést? A Costa Farms nevű nagykereskedő növénytermesztő úgy döntött, kideríti, melyek a legkeményebb szobanövények. Hogyan? Több fajtát három hétig, öntözés nélkül hagytak egy sötét szekrényben. Öt közülük átvészelte ezt a kihívást, és továbbra is egészségesen fejlődtek. Egyetlen virág sem halhatatlan, viszont ezek a fajták nem bánják a gyenge fényviszonyokat (vagy a hosszú ideig tartó fénytelenséget). Rendkívül elnézőek, ha elfelejtjük meglocsolni őket, és még az alacsony páratartalom sem jelent problémát számukra. Próbáljunk ki az alábbiak közül egy rendkívül szívós szobanövényt, és rájövünk, szinte lehetetlen kipusztítani őket.

hirdetes

Szeretnéd jobban megismerni a cikkünkben említett szobanövényeket? Akkor tekintsd meg mostani galériánkat!


1.    Közönséges elefántláb


Vastag, csupasz törzsét hosszú, fűszerű levelek veszik körül, ezzel pálma-szerű megjelenést kölcsönözve. Vaskos szárában vizet tárol, ami lehetővé teszi, hogy sok ideig nedvesség nélkül élhessen. Ettől függetlenül akkor fejlődik legjobban, ha meglocsoljuk, amikor talaja már kiszáradt, és közvetlen fényre helyezzük. Tipikusan olyan növény, amelyre nagyobb veszélyt jelent a túlzott törődés, mint az elhanyagoltság. Nem kifejezetten páraigényes, de a folyamatosan száraz levegő miatt megbarnulhat a levelek vége.

hirdetes


2.    Japán cikász


Sötétzöld levelei a szárakon, csakúgy, mintha tollak lennének helyezkednek el - ez adja mutatós külsejét szobanövényünknek. Gyakran terebélyesebbre nő, mint amilyen magasra, és kellemes trópusi hatást nyújt otthonunknak. Bármilyen fényviszonyban jól érzi magát, akár közvetlenül napos helyre is rakhatjuk, csak adjunk neki vizet, amikor már száraznak érezzük földjét. Növényünk szereti a párás környezetet.
 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel a többi növény is, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

2023-01-27

Így gyűjtsük össze és tisztítsuk meg a tyúktojást

Ha vannak tyúkjaid akkor bizonyára rendszeresen gyűjtöd be a tojásaikat, ezért nem árt tudni, a pontos menetét ennek és a tisztításuk teljes folyamatát is!

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2023-01-30

A kúszó fikusz termesztése és gondozása

A legnépszerűbb a Ficus pumila, más néven kúszó fikusz. Nemcsak könnyen termeszthetőek, de kiváló és viszonylag szívós szobanövények is, mutatjuk hogy gondozd!

2023-01-30

Építsünk raklapból epertartót - csodásan mutat!

Csodálatos, hétvégi DIY projekt az epreid számára, amiket lassan de biztosan már lehet ültetni, gondozni: építsünk raklapból virágtartót az epreknek!

2023-01-30

Farkasalma gondozási útmutató: Ismerd meg a farkasalma termesztését és gondozását

Ha feltűnő növényt keresel, próbáld ki a farkasalmát. A növény egy fás szárú szőlő, amely ívelt pipa alakú virágokat és nagy, szív alakú leveleket hoz.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

olajok

ált. a növényi anyagcserében keletkező szerves vegyületek. A zsíros o. különböző... Tovább

nagyüzemi gazdálkodás

árutermelő mg. nagyüzem termelési tevékenysége a nagy volumenű termékek magas műszaki... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Növénytermesztés