Kerti hinta - Imádnivaló kerti hinták mindenkinek!

hirdetes

10 házi készítésű kerti hinta ötlet, amelyek nem csak szépek, de hasznosak is

Szélesi Ferenc - Főkertész

Sokan szívesebben töltik szabad idejüket kertjükben, mint a négy fal között. A tavaszi illatok, a hűs nyári szellők, a színes őszi levelek, vagy éppen a hófehér téli táj mind képesek kimozdítani minket otthonainkból.

Kerti hinta - Csináld magad kerti hinta!

Ha te is azok közé az emberek közé tartozol, akik szeretnek a szabadban lenni, akkor biztosan gondoltál már arra, hogy hogyan lehetne ezt a lehető legkényelmesebben megoldani kertedben. A kerti hinták pontosan ezt az élményt kínálják, ráadásul egy kellemes és meleg nosztalgiával töltik el az embert, hiszen a gyerekkor önfeledt és gondtalan éveire emlékeztetnek bennünket, a romantikus kisugárzásról már nem is beszélve. Ha szeretnél te is elhelyezni egy hintát kertedben, akkor most felsorolunk néhány ötletet, amikből ihletet nyerhetsz saját projektedhez!

1. Pihentető hintaágy

A legtöbb kerti hinta egy padra hasonlít, azonban ezzel a megoldással egy egész ágyat is kiakaszthatsz az udvarra, amin aztán pihenhetsz egy jót. Ha közelebbről is megnézed, ez a design néhány raklapot alkalmaz, mint sok más házi készítésű projekt is. A takaró és a párnák élénk színei miatt a bútor tökéletesen illik a környezetébe.

 

2. Orgona és csipke

Bárki feldíszíthet egy hintát orgonákkal (vagy más virágokkal) és csipkékkel, de amilyen egyszerű elkészíteni, olyan ragyogó és érzéki hatást is kelt. Gondolj csak bele, hogy milyen lehet hintázás közben érezni az orgonák illatát!

3. Hintapad árnyékkal

Nem csak fából készíthetők kerti bútorok, és ez a hintákra is vonatkozik. Ez a fémes megoldás tökéletes példa erre – az ipari anyagból készült hinta különleges látvánnyal bír, és a hangulata sem éppen hétköznapi. Ha mindez nem lenne elég, a megfelelő szögben elhelyezve még árnyékot is képes szolgáltatni a délutáni pihenéshez.

hirdetes

4. Hintaágy a teraszon

Ez a hintaágy sokban hasonlít a már bemutatott raklapos designra. Szintén kifejezetten nyitott és egyből megragadja a kertbe lépők tekintetét. A merész színválasztás és a díszes párnák csak tovább fokozzák ezt a hatást.

5. A lebegő ágy 

Ez valójában nem egy házi projekt, hanem egy megvásárolható termék. A készítők a megrendelők személyes igényeihez igazítva készítik el a berendezést. Több felállást és akár ponyvát is lehet kérni hozzá. Igazán kényelmesnek tűnik, és elég méretesnek is, így akár két ember is kényelmesen elfekhet egy ilyenen.

hirdetes

6. Marakmé kerti hinta

Ez a gyönyörű hinta szinte csak marakméból készült. A szellős, könnyed és tiszta látvány illetve kialakítás igazán egyedi dísszé teszi, ami szinte bármilyen kertben jól mutat. Ilyennel biztosan nem találkozik az ember minden nap.

7. Hinta megmaradt raklapokból

Mit tesz az ember, ha költözés vagy egy hasonló projekt után néhány raklap marad a vállán? A lehetőségek listája szinte végtelen, de mivel mi most a kerti hintákkal foglalkozunk, így itt van még egy, aminek az alapján néhány raklap képezi. A fekete fa részek és a világos párnák igazán látványos kontrasztot keltenek.

8. Kétszemélyes hinta ponyvatetővel

Ez a páros hinta tökéletes azokra az alkalmakra, amikor valakivel szemtől szemben szeretnél beszélgetni kertedben. A beépített ponyvatető miatt esős, vagy napos időben sem kell lemondanod a hintázásról.

9. Lugas hintával

Egy lugas már önmagában csinos kerti dekoráció lehet, és sajátos eleganciát kölcsönözhet a kertnek. Hogy mi lehet jobb egy hagyományos lugasnál? Természetesen egy hintával felszerelt lugas! Ha a szerkezetet benövik a növények, akkor nem csak kellemes árnyék, de kellemes illat is várja a hintázni vágyókat.

10. Tűzrakóhely hintákkal

Ez a méretes szerkezet lehetővé teszi, hogy nagyobb családi vagy baráti társaságok is egyszerre üldögélhessenek a tűz mellett, ráadásul hintázás közben. A design igen mutatós és sokoldalú is egyben, és csupán az ember fantáziája szabhatja meg, hogy mi mindennel lehetne kiegészíteni még ezt a már alapból kiváló hintás ötletet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


kollektívszerződés

vállalati szabályzat, amely lényegileg a Mt. vállalati kiegészítése, adaptálása. A... Tovább

juhhibridek

régebben juhhibridek alatt a házijuhoknak a rokonfajaival való keresztezése után született... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert