A gyep káros hatásai – Rendkívül káros a környezetre a gyep

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Amire senki sem gondol – Sokat ártunk a környezetnek a ház körüli gyeppel!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Mindenki arról álmodozik, hogy házából kilépve csodálatosan szép gyepet lát mindenhol. Arra viszont senki sem gondol, hogy a szépen művelt pázsit rengeteget árt a környezetnek - Az ngreport.com oldalon bukkantam egy érdekes írásra, amit most megosztok veletek is, érdemes elolvasnotok! 

Ismerjétek meg a gyep káros hatásait

Érdekes dolog a gyep, bárhogy nézzük

Az évek alatt eljutott odáig a világ, hogy mindenki szépen művelt gyepet szeretne, ez ugyanis mára a gazdagság és a jólét szimbólumává vált, de mondhatjuk úgy is, hogy aki nem rendelkezik szép pázsittal, az nem annyira jómódú, nem ad magára, sokan úgy vélik, hogy még igénytelen is. Pedig az igazság az, hogy a szépen, gondosan művelt gyep eszméletlen mértékben környezetszennyező.

Ennek az az oka, hogy nagyon sok vizet, kémiai anyagot, természetellenes, mesterséges adalékot igényel ahhoz, hogy valóban mesés legyen, ráadásul károsíthatja a természetes környezetet is. Példának okáért az ngreport.com az Amerikai Egyesült Államokat hozza fel, ahol a gyepfű a legnagyobb mennyiségben növesztett növény.

hirdetes

Ez annak ellenére is így van, hogy gyakorlatilag az embereknek semmi hasznuk nem származik a gyepből, nem ehetjük meg, az állatoknak sem ad otthont, nincs benne biodiverzitás, ráadásul sok-sok vizet és vegyszer igényel a fenntartása. Nézzük részletesen, miért okoz óriási környezetkárosítást a szépen művelt gyep! 

hirdetes

A gyep káros a rovarok számára

A rovarfajok egyre inkább fogynak, sajnos ez tény – 2019-ben egy globális kutatás kimutatta, hogy a rovarfajok negyven százalékának csökken az egyedszáma, az egyharmaduk pedig már veszélyeztetett, akár egy évszázadon belül teljesen el is tűnhetnek. Köztudott, hogy a méhek nagy veszélyben vannak, de számos értékes rovarfaj is ugyanígy küzd az életben maradásért.

A szépen művelt gyepben nem érzik jól magukat a rovarok, hogy miért? Mert a tökéletes gyephez szükség van műtrágyára, vegyszeres gyomirtásra, és még sorolhatnám. A szépen megművelt, gazok nélkül tartott gyepben nincs mit beporozni, nincs nektár, nincs semmi, amivel a rovarok táplálkozhatnának.

És itt már korántsem csak az Egyesült Államokról van szó, hanem az egész világról, Magyarországon is rengeteg olyan gyepet lehet találni, ami minden, csak nem biodiverzitást elősegítő környezet. Ezzel viszont még nincs vége, a következő oldalon folytatom a problémák felsorolását! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-02-20

2000 tonna betegségeket terjesztő rovar marad életben, ha nem segítünk a fecskéknek!

Hatalmas bajban vagyunk, és ha így marad, akkor még nagyobb bajban leszünk. A fecskék száma az utóbbi két évtizedben a felére esett vissza. Védjük meg együtt a fecskéket!

2020-02-27

Megszűnik a kiskerti gyomirtás? – Betiltják a glifozátot!

Betiltják a glifozátot, hamarosan nem lehet használni a kiskertekben. Nézzük, miért döntöttek úgy, hogy kivonják a forgalomból a glifozátot, a legismertebb gyomirtót.

2020-06-05

Döntött a Parlament – Betiltották egész Magyarországon az avarégetést!

Avarégetés betiltása, végre valahára betiltották az avarégetést Magyarország egész területén. Cikkünkben elmondjuk, mikortól lesz tilos Magyarországon az avarégetés.

2020-01-31

A koronavírus tünetei - Erre érdemes odafigyelni!

Sajnos javában zajlik az új évtized járványa, mi nem más, mint a koronavírus. Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a koronavírus tüneteiről, tartsatok velem!

2020-02-20

Szomorú, hogy valaki képes erre - Gázolajjal öntözték meg az Újszülöttek ligetét

Elképesztő, hogy mire képesek az emberek, csak azért, mert őket zavarja valami. Most az újszülöttek tiszteletére ültetett fákat locsolták le gázolajjal.

2020-03-27

Tisztul a Föld a koronavírusnak köszönhetően

A koronavírus miatti intézkedéseknek köszönhetően hatalmas változások következtek be a Föld életében. Egyre jobban tisztul a levegő, ennek eredményeképpen egyre tisztább a Föld.

2020-06-27

Erdők-mezők gyümölcsei - Az erdei és az indiai szamóca bemutatása

Az erdei szamóca és az indiai szamóca megtalálhatók az erdőkben és a mezőkben, az emberek többsége mégsem ismeri őket annyira. Mostani cikkemben mindent elmondok erről a két szamócafajtáról!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


immunizálás (védőoltás)

a fertőző betegségek megelőzésére, leküzdésére alkalmazott eljárás, amikor mesterségesen... Tovább

3/2006. (I. 18.) FVM rendelet

a 2006. évi iskolatej program elsõ félévének szabályozásáról szóló 115/2005. (XII. 15.)... Tovább

Tovább a lexikonra
Környezetgazdálkodás Környezetvédelem