Így használd a fényfüzéreket beltéren! - Karácsonyi fények dekor tippjei

Beltéri karácsonyi világítási ötletek – 6+1 csillogó megjelenés, amelyek inspirálhatnak

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A kifinomulttól a teljesen varázslatosig ezek a beltéri karácsonyi világítási ötletek vidámak és ragyogóak lesznek a Te otthonodban is! Mindannyian odavagyunk a karácsonyi dekorációért, de semmi sem teremt olyan ünnepi megjelenést, mint a gyönyörű beltéri karácsonyi fények. Amint azt minden szakértő elmondja, ők az ünnepi dekoráció hősei – elvégre ez a csillogás szezonja!

karácsonyi dekor tippek

Karácsonyi fénydekoráció beltéren

Amikor a karácsonyi dekorációs ötletek megvilágításáról van szó, akkor nem csak a fán lévő lámpákról beszélünk. Manapság mindenféle módon elérhetjük ezt a keresett szezonális ragyogást a beltérben. Valójában olyan sok módon, hogy ez egy kicsit elsöprő tud lenni. Szerencsére mi itt vagyunk, hogy segítsünk!

A karácsony egyik fő csodája a fények, és ha tökéletesítjük a tiédet, akkor minden karácsonyi ihletésű dekoráció befejező simítása lehet!

BELTÉRI KARÁCSONYI VILÁGÍTÁSI ÖTLETEK

Az alábbiakban megosztottuk kedvenc beltéri karácsonyi világítási ötleteinket, a ragyogó asztali tájaktól a csillogó ablakokig. 

1. ALTERNATÍV KARÁCSONYFA

Ha szűkös a helyed, vagy fenntartható, alternatív karácsonyfa-ötleteket keresel idén, egy varázslatos fényfüzér a tökéletes megoldás. Ha kreatívnak érzed magad, készítsd el a sajátod úgy, hogy lazán felfűzöd cikk-cakkban fa alakú lámpákat kampók segítségével.

2. MELEGÍTSD FEL A HÁLÓSZOBÁT

Ha a karácsonyi hálószoba dekorációról van szó, ügyelj a finomságra – a hangulatnak nyugodtnak és pihentetőnek kell maradnia, a szezon izgalma ellenére!

A karácsonyfán kívül a LED-es tündérlámpák karácsonyi hangulatot varázsolhatnak a hálószobába, polcokon, ablak- és ajtókeretek körül, vagy ha nincs fejtámlája az ágynak, az ágy feletti falra felfűzve. Adjon hozzá műlevelű gallyakat, hogy egy minimális, erdő ihlette sémát hozz létre, amely nem tűnik túl elsöprőnek.

Kerüld az éles fehéret, használj inkább lágy, aranyló fényt, hogy melegebbé tedd a teljesen fehér sémát – ez minden helyiségre vonatkozik, nem csak a hálószobákra!

3. EXTRA SZIKRA A FENYŐÁGAKNAK

Kétség sem fér hozzá, a friss karácsonyi lombok és a puha, izzó fények a mennyországból származnak, ha az ünnepi dekorációról van szó. A folyosók, a kandallópárkányok és a lépcsők a legkézenfekvőbb helyek a karácsonyi girland ötletek és a karácsonyi füzérek számára, de érdemes megnézni otthonod más területeit is, ahol hasznos lehet fenyőágakkal díszíteni. Extra figyelmet helyezhetünk erre a dekorációra, ha a fenyőágak közé égősort fűzünk.


4. VILÁGÍTSUK MEG AZ ABLAKOKAT

Nyűgözzük le a szomszédokat azáltal, hogy beltéri karácsonyi világítási ötleteket építünk be karácsonyi verandadekorációnkba vagy bejárati dekorációnkba. Egy megvilágított, kifinomult koszorú, egy mini, elegáns fa vagy világító figurák igazán ünnepi megjelenést varázsolnak.

5. FÉNYESSÉG AZ ASZTALON

Tetszik az ötlet, hogy varázslatos hangulatot teremts az ünnepi asztalra is? A beltéri karácsonyi világítással való kreatívkodás a kulcsa a wow-faktor karácsonyi asztaldísz ötletének is, valamint a vacsorához is extra hangulatot biztosít azzal, hogy a lámpát nem kell felkapcsolni.

Klasszikus fehér gyertyákat és izzó teamécseseket helyezz el középre, majd véletlenszerűen pöttyezzen szép csillag alakú mikrolámpákat a hagyományos és a modern tökéletes keverékéhez, vagy használj egy égősort végig fűzve az asztaldekorációjában.

6. KÉSZÍTS FÉNYFÜGGÖNYT

A hatalmas falfelületek miatt a nappali karácsonyi dekorációja néha trükkös lehet. Egyetlen meleg lámpafüzér kissé elveszettnek tűnhet, így egy fényfüggönyt akasztva az ablak vagy a sima fal elé feldobja az ünnepi hangulatot. Könnyű elkészíteni; csupán szereld fel az átlátszó vezérlőkampókat a fal és a mennyezet találkozási helyére, majd engedd lefelé a fűzért. Annak érdekében, hogy a dolgok ízlésesek maradjanak, kerüld a hideg fehér vagy kék izzókat – a meleg fehér a legjobb választás, és kerüld a rikító villogást. Már tudsz készen is vásárolni ilyen függöny szerű égősort, amellyel tényleg könnyedén feldobhatod a karácsonyi világítást.

7. FÉNYLŐ ÜDVÖZLÉS

Hangulatosabbá teheted a vendégek érkezését, ha gyertyákat helyezel el az előszobában, vagy helyezz gallyakat egy nagyobb vázába, amik közé egy kis led-es fényfüzért fűzül. Így varázsolhatod hangulatosabbá a vendégek fogadtatását, ami megalapozza az egész este ünnepi hangulatát!

A gyertyák amellett, hogy jól néznek ki, megvan az az előnye is, hogy csodálatos illatúak. A fahéj és a fűszerek illata csodálatosan nosztalgikus, és egyből a karácsony jut róla eszünkbe – amit így az otthonunk melegébe és kényelmébe csempészhetünk be.

MIT HASZNÁLHATUNK BELTÉRI KARÁCSONYI FÉNYSOROK HELYETT?

Beltéri karácsonyi fények helyett hagyományos előre megvilágított füzéreket, koszorúkat és díszeket, kortárs gallyfákat és vidám, világító figurákat használhatunk. Ahelyett, hogy az egész otthonod egyszerre próbálnád feldíszíteni, összpontosíts bizonyos területekre: például az ablakokra vagy a karácsonyi faldekorációs ötletekre, és gondold át, mi lesz a legjobb.

A LED több okból is a legjobb választás. Az ilyen típusú izzók hosszú élettartamúak, így nem kell minden ünnepi szezonban lecserélni a lámpákat; Ráadásul nem melegednek fel ugyanúgy, így biztonságosabbak és alkalmasak minden ünnepi lomb- és papírdíszhez.

Azt is érdemes észben tartani, hogy az alapokhoz való visszatérés lehet a legszebb karácsonyi díszítési mód, és ha beltéri karácsonyi világításról van szó, akkor ez a szerény gyertyát jelenti. Ne becsüljük alá – nincs semmi olyan, mint ez a meleg, pislákoló fény, amely ünnepi hangulatot varázsol, még inkább, ha egy gyönyörű szezonális illatban választjuk. Lehet, hogy nem ez az egyetlen szereplő a világítási sémában, de más világítási ötletekkel kombinálva átbillenthetjük az egyensúlyt a közepesről a valóban varázslatosra.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

infravörös sugarak

olyan erős felmelegítő hatású elektromágneses sugarak, amelyek hullámhossza 0,76 nm-nél... Tovább

tyúk (házityúk, Gallus gallus domesticus)

a —>tyúkalakuak rend jének fácánfélék (Phasianidae) családjába tartozó faj. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Ünnep