Válassz helyesen karácsonyfát

hirdetes

Milyen karácsonyfát válasszunk? - Szakértőnk tanácsai!

Bohács Ádám - Kertépítő Technikus
Karácsonyfaválasztás – Tippek mindenkinek

Karácsonyfaválasztás -  A nordmann fenyő jellegzetességei

A nordmann fenyő előnyei: a nordmann fenyő az egyik legtartósabb fenyő típus, ha karácsonyfáról beszélünk. Leveleit még meleg szobában is sokáig megőrzi, így bátran élvezheted a karácsonyfa látványát akár jövő év elején is! Pozitívuma ezen kívül, hogy levelei kevésbé szúrós, mint társaié – így kisállatok, gyermekek mellé is ideális választás lehet.

A nordmann fenyő hátrányai: egyértelműen hátrányként róható fel, hogy a nordmann fenyő az egyik legdrágább fenyő típus, amit karácsonyfaként árulnak. Ha azonban a költségvetésbe belefér, igazán megéri ezt választani! Ez a fenyőtípus emellett igen terebélyes alsó ágakkal rendelkezik (a tipikus karácsonyfa-forma innen jön), így a kisebb helyekre nem könnyű beszorítani.

Karácsonyfaválasztás - A lucfenyő jellegzetességei

A lucfenyő előnyei: a lucfenyő kétségkívül az egyik legkedveltebb fenyő típus, amelyet karácsonyra vásárolni szoktak. Szabályos, egységes formával rendelkezik, így a nyílt terekre, nagyobb lakásokba is tökéletesen passzol (nem kell a ritkásabb oldalát a fal felé fordítani). Ára kedvezőbb, mint a nordmann fenyőé.

hirdetes

A lucfenyő hátrányai: a lucfenyő kifejezetten rosszul viseli a meleg, száraz levegőt – így, ha ilyen szobába szánjátok, semmiképp nem ajánlom. Ilyen körülmények között ugyanis leveleit akár már pár nap elteltével elkezdi hullatni!

hirdetes

Karácsonyfaválasztás - Az ezüstfenyő jellegzetességei

Az ezüstfenyő előnyei: az ezüstfenyő kétségkívül az egyik legillatosabb fenyő fajta, amelyet karácsonykor otthonunkba szoktunk költöztetni. Gyönyörű formája, ezüstös levelei tökéletes karácsonyfa alappá varázsolják, ráadásul a levelekre tapadt viaszréteg miatt igen tartós is.

Az ezüstfenyő hátrányai: azon kívül, hogy sok helyen a nordmann fenyőnél is drágább ez a fafajta, kétségkívül hátránya, hogy egy rendkívül szúrós fenyő fajtáról beszélünk. Kisgyermeked családba épp ezért nem is ajánlott, de sokaknak felnőttként sem szimpatikus ez a tulajdonság. 

Karácsonyfaválasztás - Az erdeifenyő jellegzetességei

Az erdeifenyő előnyei: az egyik legolcsóbb fafajta az erdei fenyő, amely pont ezért igen népszerű a családok körében karácsonykor. Tartóssága is előnyei közé tartozik – hiszen még meleg szobában is hetekig csodálhatjuk az erdeifenyőből készült karácsonyfát! 

Az erdeifenyő hátrányai: bár számos gyönyörű darab is található az erdeifenyők között, sajnos a legtöbb mégis szabálytalan, aszimmetrikus. Picike otthonokban ez van, hogy még jól is jön, hiszen sarokba is tudod állítani, ha olyat választasz! Ezen kívül kellemetlenséget okozhat az ágakból kifolyó gyanta is otthonodban!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


talajkopírozó szerkezet (talajmásoló)

kaszálószerkezetek, függesztett és félig függesztett munkagépek, burgonyakiszedő gépek,... Tovább

vemhes és szoptató kocák tartása

A vemhes kocák elhelyezésének két formája ismert: az egyedi és a csoportos tartás. Az egyedi... Tovább

Tovább a lexikonra
Karácsony