A pozsgások és kaktuszok virágoztatásának trükkjei- így lehet a kaktuszokat virágoztatni

A pozsgások és kaktuszok virágoztatása

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A pozsgások és kaktuszok virágzása egy igazán különleges és látványos esemény, amit egyszerűen nem lehet megunni. Ezek a virágok azt jelzik, hogy növényeid jól érzik magukat, tehát amikor megpillantod őket, akkor büszkén könyvelheted el, hogy jól viseled gondjukat. Ha bár a legtöbben nem a virágaik miatt tartanak pozsgás növényeket, virágoztatásuk egy igazán izgalmas és tanulságos folyamat lehet.

Kaktuszok virágoztatása

A pozsgások és kaktuszok virágai

Akárcsak más növények, a pozsgások is azért virágzanak, hogy beporzókat vonzzanak magukhoz. A virágokban találhatók a növények ivarszervei. A vadon termő pozsgások általában rovarokat és más állatokat próbálnak virágaikra csalogatni a beporzás reményében, de időnként a szél is segíthet továbbítani örökítőanyagukat (azaz a virágport).

Egyes virágok élénk színűek és illatosak, ezért főleg lepkéket, méheket, kisebb madarakat és egyéb beporzókat vonzanak magukhoz. Más virágok kellemetlen szagokat árasztanak magukból és legyeket, illetve hangyákat próbálnak magukhoz csalogatni.

Habár cikkünkben külön is emlegetjük őket, fontos észben tartani, hogy minden kaktusz pozsgás növény (de nem minden pozsgás növény kaktusz). Éppen ezért, ha valahol csak a pozsgásokról van szó, akkor az a kaktuszokra is ugyan úgy vonatkozik!

Szóval hogyan veheted rá pozsgásaidat, hogy kivirágozzanak? Az alábbiakban ehhez kínálunk néhány hasznos tippet és egyéb tudnivalót! Mi kell ahhoz, hogy egy pozsgás növény vagy kaktusz kivirágozzon? Lapozz és mutatjuk a részletes listát, és minden tudnivalót, apró trükköt! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-11

Különleges csípős paprika fajták, amelyek termesztésével te lehetsz a környékbeli kiskertek királya

A csípős paprika fajták beszerzése, termesztése nem is olyan nehéz dolog. Különleges chili fajták, amelyekkel te lehetsz a környékbeli kiskertek királya!

2024-07-16

Ezért ne locsold a növényeid kondenzvízzel: egy kertész figyelmeztetései

A kondenzvíz használata elsőre praktikus megoldásnak tűnhet a növények öntözésére. Részletes leírásunkban megtudhatod miért nem javasolt a használata.

2024-06-28

A virágoskerted mindig gyönyörű lesz, ha ezeket az egyszerű módszereket alkalmazod

Bizonyára mindenki látott már olyan virágoskertet, aminek szépségétől leesett az álla. Most egy karnyújtásnyira vagy attól, hogy ez a kert a tiéd legyen.

2024-06-12

Top 5 szívós növény kora nyárra, amivel feldobhatod a kertedet

Megtörnéd a zöld kerted látványát virágzó növényekkel kora nyáron? elhoztuk neked a top 5 strapabíró növényt, amik a kora nyári időszakban a legpompásabbak.

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

2024-07-18

5+1 érv a csepegtető öntözés mellett a kertekben

A csepegtető öntözés egyre népszerűbbé válik a kerttulajdonosok körében, és jó okkal. A csepegtető rendszer egy modern és gazdaságos megoldás a kertben.

2024-07-15

Ez a tökéletes időpont a paradicsom locsolásához a kánikulában

A paradicsom locsolása nem könnyű feladat kánikula idején. Segítünk, hogy a megfelelő paradicsom öntözés segítségével növényeid frissek és zöldek maradjanak.

2024-07-18

Locsolás kánikulában: ezeket a hibákat ne kövesd el

A locsolás kánikulában szükséges és hasznos. A kert megfelelő öntözése elengedhetetlen a növények egészségének megőrzéséhez és a megfelelő fejlődéshez.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hajlam (diszpozíció, dipositio)

a szervezet többé-kevésbé erőteljes reagálása külső hatásokra, ill. az állatok... Tovább

klónszelekció

a klón egyedeinek szelekció, fontos nemesítési eljárás. Többnyire egy anyatövet szemelnek... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert Kertészet virág