A pozsgások és kaktuszok virágoztatásának trükkjei- így lehet a kaktuszokat virágoztatni

hirdetes

A pozsgások és kaktuszok virágoztatása

VN

A pozsgások és kaktuszok virágzása egy igazán különleges és látványos esemény, amit egyszerűen nem lehet megunni. Ezek a virágok azt jelzik, hogy növényeid jól érzik magukat, tehát amikor megpillantod őket, akkor büszkén könyvelheted el, hogy jól viseled gondjukat. Ha bár a legtöbben nem a virágaik miatt tartanak pozsgás növényeket, virágoztatásuk egy igazán izgalmas és tanulságos folyamat lehet.

Kaktuszok virágoztatása

A pozsgások és kaktuszok virágai

Akárcsak más növények, a pozsgások is azért virágzanak, hogy beporzókat vonzzanak magukhoz. A virágokban találhatók a növények ivarszervei. A vadon termő pozsgások általában rovarokat és más állatokat próbálnak virágaikra csalogatni a beporzás reményében, de időnként a szél is segíthet továbbítani örökítőanyagukat (azaz a virágport).

Egyes virágok élénk színűek és illatosak, ezért főleg lepkéket, méheket, kisebb madarakat és egyéb beporzókat vonzanak magukhoz. Más virágok kellemetlen szagokat árasztanak magukból és legyeket, illetve hangyákat próbálnak magukhoz csalogatni.

hirdetes

Habár cikkünkben külön is emlegetjük őket, fontos észben tartani, hogy minden kaktusz pozsgás növény (de nem minden pozsgás növény kaktusz). Éppen ezért, ha valahol csak a pozsgásokról van szó, akkor az a kaktuszokra is ugyan úgy vonatkozik!

Szóval hogyan veheted rá pozsgásaidat, hogy kivirágozzanak? Az alábbiakban ehhez kínálunk néhány hasznos tippet és egyéb tudnivalót! Mi kell ahhoz, hogy egy pozsgás növény vagy kaktusz kivirágozzon? Lapozz és mutatjuk a részletes listát, és minden tudnivalót, apró trükköt! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-04

9 gyorsan növekvő kúszó növény, amikkel árnyékot varázsolhatsz a kertbe vagy a teraszra

A nyári melegben próbáljuk hűvösen tartani a lakást, azonban ahhoz elengedhetetlen, hogy a házkörnyékét is lehűtsük valamelyest. Árnyékot adó kúszónövények.

2022-07-04

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad egyáltalán megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen, hiszen halálosak.

2022-07-04

Júliusi trükkök a mennyei paradicsom termésért

Kíváncsi vagy hogyan tehetsz hozzá a paradicsomod fejlődéséhez júliusban, hogy igazán mennyei legyen a termés? Mutatjuk júliusi paradicsom termelés tippjeinket

2022-06-30

Legyen Neked is gyönyörű beporzó-kerted!

Szeretnél gyönyörű lepkéket és egyéb hasznos rovarokat csalogatni a kertedbe? Hozz létre beporzókertet őshonos növényekből és teremts otthont a beporzóknak!

2022-07-04

Az egész országban elkezdett terjedni ez a mérgező növény! Jobb az elővigyázatosság!

A nyarat legszívesebben végig a Balaton partján töltenénk, azonban egyre gyakrabban találkozhatunk a Balaton-felvidéken a most virágzó mérgező növénnyel

2022-06-29

Így mentheted meg kiszáradt növényeidet

A szárazság még a gyökereket is megtámadhatja, amitől a növény végül teljesen kipusztul majd. De van megoldás a kiszáradt növények megmentésére, mutatjuk!

2022-06-22

10 nyári virág, ami nem hiányozhat kertedből

Habár sok virágot már kora tavasszal érdemes elültetni, akár a nyár elején is elhelyezhetsz néhány palántát vagy magot a kertedben. Ezek a legszebb nyári virágok.

2022-06-23

Kerülendő évelők - ezeket nem biztos, hogy jó ötlet a kertedbe ültetni

Vannak évelő növények, amelyek bár lehet, hogy gyönyörűek, több fejfájást okoznak, mint örömöt hoznak a házhoz. Ezeknek az ültetését gondold át többször is!

További cikkek ebben a témában


homeosztázis

a belső környezet állandóságának fenntartása, szabályozott stabilitása. Lehetővé teszi a... Tovább

Fidó Bácsi Alapítvány

Állatvédõ szervezet Marcényi Csaba Cím: Kiskunfélegyháza Katona J. u. 4/a. 6100... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert Kertészet virág