Így ültesd át kaktuszaidat egyszerű és biztonságos technikával

hirdetes

A biztonságos és egyszerű módszer kaktuszaid átültetésére!

MCS
Így ültesd át kaktuszaidat egyszerű és biztonságos technikával

5. Ritkítsd meg a gyökereket, ha szükséges

Ha már úgyis a gyökerekkel foglalkozol, ellenőrizd őket, hogy nem-e látod rajtuk betegségek jeleit, vagy nincsenek-e köztük élősködő kártevők. A beteg, sérült részeket vágd ki közülük, és kezeld őket gombaölő szerrel, ha szükséges.

6. Ültesd a kaktuszt az új cserépbe

Töltsd fel a cserép alját a kaktusz/pozsgás virágfölddel (ez lehet bolti, vagy saját készítésű), ügyelve rá, hogy kaktuszodat olyan mélyre ültesd, amilyenben eddig is éldegélt előző cserepében. A fémcsipesz vagy az újságpapír segítségével óvatosan fogd meg a kaktuszt, majd helyezd az új cserépbe, és tartsd egy helyben, míg körbetemeted a gyökereit virágfölddel.

hirdetes

Fontos, hogy a kaktuszokat (sok más növénnyel ellentétben) nem szabad azonnal meglocsolni, miután átültetted őket. Hagynod kell kaktuszodnak egy kis időt, hogy hozzászokjon az új körülményekhez. Egy hét múlva újra elkezdheted szokás szerint öntözni.

Mi a teendő az átültetés után?

A kaktuszok szívós és jól alkalmazkodó növények, és legtöbb fajtájuk jól tűri az átültetést is, ha már az átültetés előtt is egészségesek voltak. Fontos, hogy az átültetett kaktuszt oda tedd vissza, ahol az előző cserepében volt, hogy ugyan annyi napfényt és levegőt kapjon, amihez eddig hozzászokott.

A kaktuszok sivatagi növények, ezért rengeteg napfényre van szükségük, hogy újra nőni kezdhessenek az átültetés után. Egy napos, délre vagy nyugatra néző ablakpárkány ideális hely lehet számukra ehhez. Nyáron akár ki is viheted őket a tűző napra, ahol igazán otthon érezhetik magukat, és szaporábban nőhetnek majd!

hirdetes

A kaktuszok az otthon és a kert egzotikus és gyönyörű díszei lehetnek, de csak akkor kínálják majd a legtöbb élvezetet, ha kellő odafigyeléssel és tisztelettel bánsz velük. Ne tartsd kaktuszaidat olyan helyeken, ahol gyerekek vagy állatok is hozzájuk férhetnek, vagy magukra boríthatják őket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


árpa (Hordeum vulgare L.)

a ->pázsitfüvek családjába tartozó, egyik, sőt talán a legrégibb kultúrnövény.... Tovább

panzoócia (pandémia, panzootia)

földrészekre, egész világra kiterjedő járvány. (—>fertőző betegség) Tovább

Tovább a lexikonra