Így a legegyszerűbb átültetni a kaktuszokat

hirdetes

A biztonságos és egyszerű módszer kaktuszaid átültetésére!

MCS, ZH

A kaktuszok minimális odafigyelést igénylő szobanövények, amiket viszonylag ritkán kell átültetni. Amint azonban mégis eljön a költöztetés ideje, fontos, hogy kellő óvatossággal és a megfelelő technikával kezeld ezeket a szúrós, élő díszeket.

Így ültesd át kaktuszaidat egyszerű és biztonságos technikával

Amikor a gyökerek már a vízelvezető lyukakon is kikandikálnak a cserép fenekén, ideje átültetned kaktuszodat. A kaktuszok viszonylag lassan fejlődő növények, így átültetésükre általában csak 3-4 évente van szükség (bár ez fajtától függően 2-3 év is lehet).

A legtöbb kaktuszt hegyes tüskék borítják, amelyek a növény védelmét szolgálják. Emiatt lehet olyan körülményes és fájdalmas feladat átültetni őket, ha az ember nem ismeri a helyes technikát.

A kaktuszok átültetéséhez érdemes egy nagy fémből készült fogót vagy csipeszt használni (konyhádban biztosan találsz ilyet). Szükséged lesz még egy pár vastag, lehetőleg szövet kertészkesztyűre is, mert a kaktuszok tüskéi könnyedén átszúrhatják a bőr és vászonanyagokat.

hirdetes

A kaktuszokat a tavasz közepén érdemes átültetni, nem sokkal az után, hogy felébredtek téli nyugalmi állapotukból, és újra nőni kezdtek. Ezzel biztosíthatod, hogy kaktuszodnak legyen elegendő energiája kiheverni az átültetés okozta sokkot, illetve hogy könnyebben hozzászokjon új környezetéhez.

hirdetes

Fontos észben tartani, hogy sok kaktusznak nem csak hegyes, hanem éles tüskéi is lehetnek, amelyeket sokkal nehezebb eltávolítani a bőrből. Elengedhetetlen tehát, hogy megfelelő védőfelszerelést viselj kaktuszaid átültetése közben!

Mire lesz szükséged egy kaktusz átültetéséhez?

A már említett védőkesztyűkön és fém csipeszen kívül kelleni fog még némi újságpapír is, illetve persze egy megfelelő méretű cserép és kellő mennyiségű virágföld, ami a kaktusz új otthonaként szolgál majd.

Fontos, hogy a cserép tiszta legyen, virágföldnek pedig olyat válassz, amit kifejezetten kaktuszoknak, vagy pozsgás növények számára készítettek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


albuminok

az egyszerű ->fehérjék egyik csoportja, ezek, a —>globulinoktól eltérően, desztillált... Tovább

csikós

lótenyésztő gazdaságban a csikók gondozását és őrzését végző dolgozó. Régen a csikós... Tovább

Tovább a lexikonra