Júniusban virágzó növények

hirdetes

A kert díszei júniusban: dísznövények, amelyek ilyenkor virágoznak

SzSz, ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Júniusban virágzó növények

Levendula

A levendula fajták valójában alcserjék, de a kertészek gyakran évelő növényekként vagy gyógynövényként kezelik őket. Az angol levendula (Lavandula angustifolia) az egyik keményebb faj, amit teljes napsütésben kell nevelni. 
Még a nem kertészek is ismerik a legjobb tulajdonságát: leveleinek illatát, amelyeket szárítva akár ételekben is felhasználhatunk. Legrosszabb tulajdonsága a talaj iránti intolerancia, amely nem engedi át jól a nedvességet. A mediterrán növény ilyen talajban történő termesztése gyakran gyökérrothadást okoz.

Petyegtetett lizinka

A petyegtetett lizinka a teljes napsütést szereti, így szuper nyári növény. A növény változatos leveleket növeszt, amelyek zöld és rózsaszínben pompáznak első megjelenésükkor. Sajnos a rózsaszín árnyalatát igen kevés ideig láthatjuk. A növény virágzásakor levelei zöldek és fehérek, amit júniusban láthatunk.  

hirdetes

Vörös méhbalzsam

A vörös méhbalzsam a teljes napfénynek kitett helyeket, a jó vízáteresztő képességű, agyagos, homokos talajt kedveli. Általában ellenálló a kártevőkkel és betegségekkel szemben. A vörös méhbalzsamot pedig gyógynövényként is felhasználhatjuk, hiszen számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik. 

Közönséges cickafark

A cickafark (Achillea millefolium), akárcsak a méhbalzsam egy gyógynövény fajta, amit hagyományosan gyógyászati felhasználásra (főleg a sebek kezelésére) termesztenek. De manapság főként dísznövényként is termesztik a kertekben. A cickafark fajtái között találhatunk fehéret, sárgát, rózsaszínt vagy pirosat is.

hirdetes

Fehér margaréta

A margaréták különböző fajtái különböző időpontokban virágoznak. A fehér margaréta azonban júniustól szeptemberig folyamatosan virágzik, amennyiben megfelelő mennyiségű fényt kap. A legjobb tulajdonsága, hogy hosszú virágzású évelő növény. 

Sarkantyúfű

A Sarkantyúfű (Delphinium) már régóta kedvelt dísznövény, hiszen rendkívül magasra képes megnőni, és csodás élénk, kék színben pompázik. Ez a magas, évelőnövény rendkívül jól fog mutatni akár a többi virág között is, hiszen kimagaslik a többi közül majd. A növény a jó vízelvezetésű talajt kedveli, hiszen gyökerei képesek elrohadni, ha a víz megáll a földben.  
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

csikóistálló

ált. szabadtartású csikók részére épített istálló, amelyben legfeljebb abrakolás idejére... Tovább

fajtaelem

a valamely —>fajtabélyeget kiváltó öröklési anyag. Tovább

Tovább a lexikonra