Júniusban virágzó növények

hirdetes

A kert díszei júniusban: dísznövények, amelyek ilyenkor virágoznak

SzSz, ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Júniusban megérkezik a nyár, és a meleg is, amely azt jelenti, hogy a kertben megindul a növekedési időszak. A zöldségek egyre nagyobbak lesznek, a virágok közül is sokan most kezdenek csak virágozni. Lássuk, hogy melyek azok a növények, amelyek ebben az időszakban hozzák legjobb formájukat!

Júniusban virágzó növények

Pünkösdi rózsa

A napszerető kínai bazsarózsát (Paeonia lactiflora) sokan kedvelik. Mindenki egyetért azzal, hogy az illatos, nagy, dupla virágú rózsa gyönyörűen mutat a kertben. Nagyon jó bónusz tulajdonsága az, hogy ez az egyik leghosszabb életű évelő növény és az egyik legszívósabb évelő. Talán az egyik hátránya, hogy nem szereti, ha mozgatják, vagyis, az átültetést. Ha át kell ültetned, akkor ezt ősszel kell elvégezned, mihelyt a növény nyugalmi állapotba kerül.

Liliom

A lágyszárú gyökérnövény, a Hemerocallis 'Stella de Oro' népszerű liliom. Ez egy újabb olyan növény, amely kedveli a napsütést, így teljes fényt igényel. A legjobb tulajdonságai pedig a következők:

  • Hosszú ideig virágzik (május-július)
  • Újra virágzik
  • Különféle feltételekhez képes alkalmazkodni
  • Élénk, aranysárga színű virágokat hoz, amelyek gyönyörűek
  • hirdetes

Látnokzsálya

Rengeteg évelő látnokzsálya virágzik júniusban, köztük a Blue Hill (Salvia x superba  'Blue Hill'), amely teljes napsütésben növekszik a legjobban. 
A látnokzsálya nagy előnye, hogy könnyen termeszthető. Kisebb ellenvetés azonban a virággal kapcsolatban az, hogy a levelei kicsit büdösek, bár az ilyen értékelések mindig szubjektív jellegűek.

hirdetes

Bíborvörös délvirág

A bíborvörös félvirág (Delosperma cooperi) egy évelő növény, amely rendkívül kedveli a napsütést. Ez egy szétszóródó talajtakaró növény, így a listában ez az egyetlen olyan növény, amely alacsonyan és vízszintesen növekszik a többihez képest. 
Ezt a szokatlan növényt virágzási időszaka (egész nyár) és szegélyként való alkalmassága miatt kedvelik a legjobban. Emellett csodaszép élénk lila színben pompázik, amely remekül mutat bármelyik kertben. 

Sötét lila díszhagyma

Többféle virágzó díszhagyma ( Allium spp .) létezik, és az év különböző időszakain virágzik. Van azonban egy nagyon sötét lila virágú típus, az Allium atropurpureum, amely júniusban virágzik.
Technikai szempontból hagymás növény, mindazonáltal minden évben megjelenik (évekig), mint az évelő növények. Csak teljes napfényre van szüksége és évekig virágozni fog a kertben.
A díszhagyma legfontosabb tulajdonsága, hogy mivel a különféle típusok különböző időben virágoznak, azokat a folyamatos virágzási sorozat keresői értékelik. Van egy díszhagyma fajta, amelyet a kert üres helyén eldugva, akár tavasszal, nyáron vagy ősszel is virágzik. Hátrányuk, hogy mérgezőek. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

foszforsavas trágyaerjesztés

célja a trágya szervesanyag- és N-veszteségének csökkentése az erjesztés folyamán, valamint... Tovább

bunda kiegyenlítettsége

a juhok fontos értékméró tulajdonsága, amely azt fejezi ki, hogy a ->bundát felépítő... Tovább

Tovább a lexikonra