Ezek a növények fogják a júliusi kertedet meseszéppé varázsolni - ismerd meg őket Te is

hirdetes

Július a kertben – ezek a növények teszik színesebbé a hónapot

TK, ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A nyári virágok nagyobb része a júliusi melegben ölti fel teljes pompáját, ráadásul a legtöbbjük nem csak a meleget, de a szárazságot is jól tűri – ismerd meg, milyen növények számítanak a kert díszeinek a hónapban!

Bugás lángvirág

Nyáron növényeink a legváltozatosabb színeikkel varázsolhatnak el minket – amennyiben legalábbis időben elültettük őket és odafigyeltünk a megfelelő gondozásukra. A meleg hatására tehát nézzük, milyen növények tehetik szebbé környezetünket.


Verbéna


A verbéna, vagy másik nevén vasfű szépségével egészen tavasztól az első fagyokig virágzik, mégis júliusban a legszebbek – a legváltozatosabb színekben képesek pompázni. Egynyári növény, rengeteg fajtáját számontartjuk, melyek közül találkozhatunk akár csüngő változatokkal is. 


Egyik legnépszerűbb fajtája mégis talán a kerti verbéna, mely egy hibrid eredetű, szintén növénytársaihoz hasonlóan hazánkban egynyáriként kezelt. Magasság szempontjából 20 – 40 centiméteresre képes fejlődni, amennyiben odafigyelünk gondozására. Mindenképpen olyan talajt válasszunk számára, mely jó vízelvezetéssel és megfelelő mennyiségű tápanyaggal rendelkezik, illetve rendkívül napsütötte legyen területe. Ha ezek adottak számára, akkor akár ágyásaid szélét is remekül képes lesz majd díszíteni. A kerti verbéna évelő testvérével, az ernyős verbénával is hasonlóképpen kell majd megpróbálkoznod gondozása kapcsán.

hirdetes


Bugás lángvirág


Ez az évelő növény szintén amiatt kapott helyet cikkünkben, mert nyári virágzással rendelkezik – erre az időszakra pedig akár egy méter magasra is képes lehet megnőni. Rendkívül közkedvelt növény, ennek oka, hogy a legváltozatosabb színekben találkozhatunk vele, így biztos lehetsz benne, hogy Te is ki tudod majd közülük választani a saját ízlésednek megfelelőt. Virágzása egészen kora nyártól őszig tart, amikor is rengeteg pillangót képesek maguk köré vonzani, ernyős virágzata alatt pedig megtalálhatóak sűrű, világoszöld levelei.

hirdetes

Amennyiben érdekel a többi virág is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

megengedett hatóanyag-maradék

mg hatóanyag/kg növényi termék egységben kifejezett növényvédő-szer-mennyiség. Ha a... Tovább

klorózis

növényekben különböző elemek hiánya okozza; a levelek zöld színe halványodik, sárgulás... Tovább

Tovább a lexikonra
kert virág