Építs ki japán kertet! - 10 növény, ami nem hiányozhat a nyugalom szigetéről!

hirdetes

A legjobb növények japán kertekbe – 10 elegáns választás ehhez a megnyugtató kerti stílushoz

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A gyönyörű fáktól és a texturált talajtakaróként funkcionáló növényektől az illatokat és mesés színeket kínáló virágokig – ezek a növények tökéletesen illeszkednek a japán ihletésű telkekhez.

japánkert

Ez a 10 növény nem hiányozhat a Japán kertedből!

Ha megnyugtató kültéri teret szeretnénk létrehozni, hogy elkerüljük a modern élet nyüzsgését, a japán ihletésű kert tökéletes. És a nyugalom és a természet ünneplésének hangulatának megörökítéséhez kulcsfontosságúak az általunk kiválasztott növények, olyan kerti funkciók mellett, mint a lépcsőkövek vagy a kőlámpások.

10    ökéletes növény a japán kertekhez

1.    „BENI-OTAKE”


Az elegáns acerek kötelező darabok a japánkertekben, ez a fajta pedig különösen jó választás kis helyekre.

A lekerekített formára érő lombkorona hosszú, pántos levélkékre tagolt karéjos levelekből áll. Ezek tavasszal feltűnő skarlátvörösek, mielőtt ősszel bíbor színűek lesznek.

2.    IRIS ENSATA „ROSE QUEEN”


A japán vízi írisz évszázadok óta szerepel művészetükben. Nyirkos, savanyú talajban vagy egy háztájitó vagy patak szélén virágzik.

Ennek a fajtának gyönyörű rózsaszín-lila virágai vannak, aranyfoltokkal, amelyek a lila bimbókból bontakoznak ki. A legjobb eredmény érdekében ültesd teljes vagy részleges árnyékba.


3.    PINUS MUGO „MOPS”


A törpe hegyi fenyő egy lassan növekvő, örökzöld tűlevelű, amely bokros, lekerekített habitusú növényt alkot. A vastag ágakat középzöld, karcsú tűk borítják. Napos, jó vízelvezetésű helyen fejlődik.


4.    ENKIANTHUS CAMPANULATUS

hirdetes

A tüzes narancssárga és vörös őszi színe miatt ez a lombhullató virágzó cserje harang alakú, krémszínű virágzású nyári fürtöket is tartalmaz rózsaszín erezettel.

Magasságot és szerkezetet ad a szegélynek, ahol a legjobb levélszínt fejleszti, ha napfényre, savas talajra ültetik.


5.    ACER PALMATUM „KATSURA”


Ez a japán juhar különösen színes változata, melynek levelei öt-hét levélre oszlanak, amelyek tavasszal élénk narancssárgára bontakoznak ki, amely aranysárgára enyhül, narancssárga levélszélekkel.

Nyáron a lombozat sárgászöld árnyalatot vesz fel az ősz előtt, amikor a levelek élénk narancssárgává válnak.

hirdetes


6.    RHODODENDRON „SNOW HILL”


Ezek és az azáleák a japán kertek kulcsfontosságú növényei. Ez egy bokros, örökzöld cserje, terjedő hajlamú, nagy, fehér virágokkal, zöldessárga közepével.

Ültessük részleges árnyékba nedves, savanyú talajba vagy magaságyásba, erikás komposztba.


7.    PRUNUS INCISA „The Bride”

Sok díszcseresznye túl nagyra nő egy átlagos kerthez, de ez a fajta kompakt, lekerekített lombkoronát alkot.

A halványrózsaszín rügyekből a tavasz közepén bőséges fehér, egyszínű virágok törnek ki vöröses rózsaszín porzókkal, és a lombozat ősszel vörösre és narancssárgára változik.

8.    WISTERIA FLORIBUNDA „DOMINO”

Ez a lombhullató, fonódó szárú kúszónövény halványlila és ibolyaszínű, illatos virágok lelógó fürtjei késő tavasszal nyílnak. Ezeket követik a bársonyos, szürkéskék maghüvelyek.

Ültesd ezt a wisteria-t teljes napfénybe vagy részleges árnyékba, és neveld a ház falához vagy egy erős pergola fölé, hogy lenyűgöző tulajdonságot kapjon.

9.    PRIMULA JAPONICA „MILLER’S CRIMSON”


Az ütős szín érdekében termesszük ezt a primulát. Tövénél gyűrött, almazöld levelekből álló rozettákat és erős szárakat alkot, amelyek tetején kandeláberszerű, bíborvörös virágok örvei feketék közepén nyár elején.

Nedves, savas-semleges talajt igényel, lápos kertbe ideális.


10.    HAKONECHLOA MACRA


A japán erdei fű egy szép földalatti évelő, íves, élénkzöld füves lombozattal, amely ősszel vörös árnyalatokat hoz létre.

Tömegesen ültesd ezt a díszfüvet fák vagy cserjék alá, ahol a bozontos, hulló levéldombok stílusos talajtakarót alkotnak. A nedves, de jó vízelvezetésű talajt kedveli, jól érzi magát a napon vagy az árnyékban.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-11-30

Ezt a fűszert teszem télen az orchideára, hogy rengeteg virágja maradjon

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogyan segíthet a fokhagymás oldat az orchideák virágzásának serkentésében, és hogyan válik ez a növény egyedülálló hasznosságú kertészeti eszközzé.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-30

4 Gyönyörű téli bogyós cserje – Beszínezik a szürke téli kertet

Ezek a mesés téli bogyókkal rendelkező cserjék nemcsak a hideg hónapokban hoznak színt és életet a kertedbe, hanem praktikus választások is kertedbe!

2023-11-28

5 hiba, amit a karácsonyi kaktusz gondozása során vétünk

A karácsonyi kaktusz a téli ünnepek elengedhetetlen dekoráció, de annak érdekében, hogy hosszú ideig élvezhessük, fontos elkerülni néhány gyakori gondozási hibát

2023-12-04

Rengetegen rohamozzák meg az IKEA-t, ilyen olcsón fenyőhöz máshol nem lehet jutni

IKEA fenyővásár árak 2023-ban kicsit ugyan emelkedtek, de még mindig megéri az IKEA-ban fenyőt vásárolni. Az árak alacsonyak, és még kedvezmények is várnak.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

illetményföld

a mezőgazdasági vállalatok dolgozói részére - a vonatkozó jogszabályok keretei között -... Tovább

Gyomirtó Teridox 500 EC

Az őszi káposztarepce alap gyomirtó szere.Hatóanyag: 500 g/l dimetaklórFelhasználható: Őszi... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert kert Kertészet kertfenntartás növény Növénytermesztés virág virágtermesztés