Ismerd meg az imádkozó sáska igazi arcát

hirdetes

Hátborzongató az imádkozó sáska igazi arca – Csak erős idegzetűeknek!

Szélesi Ferenc
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Imádkozó sáska – Az igazi arca!

Az imádkozó sáska táplálkozása

Ugye beszéltünk már az előző oldalon a kannibalizmusról, amikor a nőstény annyira megkívánja a hímet, hogy elevenen felfalja? Nem is hinnéd, hogy ennél még durvább is van, pedig igen! Az imádkozó sáska többnyire röpképes rovarokat eszik, de azt tudni kell róla, hogy hatalmas étvágya van, és kíméletlen ragadozó. Gyakran dermed mozdulatlanná, ekkor lesből támad, nagyon jól álcázza magát, még hintázik is néha a hosszú lábain, hogy áldozata azt higgye, csak egy szélfútta falevél.

Olyan is előfordul, hogy óvatosan megközelíti a kiszemelt áldozatát, majd hirtelen ráveti magát. Mindkét esetben fogólábaival ragadja meg a bajba került zsákmányt, de olyan sebességgel, hogy emberi szem nem is képes érzékelni. Ez még annyira nem is durva, hiszen ennie mindenkinek kell, az imádkozó sáska sem kivétel. 

hirdetes

Az imádkozó sáska okos vadász

Többször megfigyelték már, hogy gyíkokat, madárfiókákat, sőt, még halakat illetve kisebb emlősöket is megtámadnak, sikeres támadás esetén pedig el is fogyasztják ezeket az állatokat. A kutatók korábban észrevettek egy imádkozó sáskát, amint a tóban vadászik. Általában a tó mellett, vagy a tavi növényeken figyeltek fel rá, addig várakozott, amíg rá nem vetette magát egy-egy guppira. Elképesztő, de a kutatók szerint kidolgozott stratégiája volt, célzottan a gerincesekre hajtott, hiába volt számos rovar a tó körül, aminek az elfogása sokkal könnyebb lett volna. 

hirdetes

A lentebb található videóban az szerepel, hogy végez áldozatával az imádkozó sáska. Igaz, hogy nem úgy indult a dolog, ahogyan végződött, hiszen a gyík szeretett volna belakmározni egy kicsit. Én még soha nem láttam hasonlót sem imádkozó sáskától, de ezek után biztos, hogy el fogom kerülni ezeket az ártatlannak tűnő rovarokat jó messzire. A videó megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánlom! 

Forrás: Fotó: Schutterstock

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Gyomirtó Thiovit Jet

A klasszikus kén mikrogranulált formulációban.Hatóanyag: 80% kénFelhasználható: -... Tovább

domboságy

a biokertészet egyik fontos kelléke; úgy készül, hogy a talajból 25—35 cm mélyen... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok