Illatos szobanövények a Te otthonodba is - ezt a 15 szobanövényt érdemes elhelyezni otthonodban

15 illatos szobanövény, amikkel elbűvölheted vendégeidet

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Ott a helyük az otthonodban ezeknek az illatos szobanövényeknek

Citromfű (Melissa officinalis)

A citromfű egy dús évelő fűszernövény a mentafélék családjából. Habár megjelenése nem túl fényűző, elég csak megdörzsölni egy kicsit nagy, ovális leveleit és máris simogatni kezdi orrunkat kellemes citromszerű illata. A levelek valójában rendkívül hasznosak is lehetnek – vágj bele néhányat kedvenc leveseidbe, önteteidbe, vagy édességeidbe, és élvezd tiszta, kellemes ízüket. Teának megfőzve nyugtató, alvást elősegítő hatásuk van, és még a fájdalmat is segítenek enyhíteni. Nem igényel sok törődést, csak helyezd egy olyan ablakpárkányra, ahol naponta legalább 5 óra napsütés éri. A citromfű termesztéséről itt olvashatsz többet!

Közönséges levendula (Lavandula angustifolia)

Ez a jellegzetes lila lándzsás fűszernövény a természetes gyógyászat pártfogóinak egyik kedvence. Ez nem meglepő, hiszen számos pozitív egészségügyi hatása van, ha az ember tudja, hogyan alkalmazza. Számos fajtáját különböztetjük meg, de a közönséges levendula az egyik legerősebb aromájú változat. Ha azt szeretnéd, hogy sokáig virágozzon, akkor biztosíts neki minél több napfényt és jó szellőzést. Ha többet szeretnél tudni a levendula otthoni termesztéséről, akkor vess egy pillantást útmutatónkra!

Sokvirágú jázmin (Jasminum polyanthum)

A sokvirágú jázminok szépségénél talán már csak illatuk a lenyűgözőbb. Ezek az indás növények csillag formájú virágokat hoznak, amelyek akár télen is a nyár illatával tölthetik meg otthonodat. Ha azt szeretnéd, hogy jól érezze magát (és illatozzon), akkor tartsd napos, párás helyen. Jól mutat cserépben és fellógatott kosárban is, csak ügyelj rá, hogy legyen mire felkapaszkodniuk az indáknak!

Gardénia (Gardenia jasminoides)

Habár felkerült legnehezebben gondozható növényeink listájára, a gardénia garantáltan meghálálja majd, ha kitartóan állsz hozzá. Ha nem rettensz meg a kihívástól, akkor ez a kényes növény szépséges, illatos virágokkal hálálja majd meg odaadásodat. A gardénia világos, de indirekt fényt igényel, a hőmérséklet pedig egyszer sem csúszhat 16°C alá. Savas, mindig nyirkos talajban érzi jól magát, kéthetente trágyázást követel. Ezzel még nincs vége, a következő oldalon folytatom! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

haploid sejt

olyan sejt, amelyben a kromoszómák csak egy sorozatot képeznek. Ált. az ivarsejtekre jellemző,... Tovább

talajcsövezés (más néven: alagcsövezés v. drénezés)

a talajnedvesség és a ->talajvízszint terepszint alatti szabályozására irányuló... Tovább

Tovább a lexikonra
virág