notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

VÁrhatóan hétvégén befejeződik a szüret!

Hirdetés

A héten befejeződhet a szüret hazánkban

Kiszner Klaudia

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

  A héten várhatóan befejeződik az idei szüret! Sajnos a leszüretelt szőlő mennyiség a vártnál is kevesebb, de az erősebb nagyobb tőkék jót termettek azokból igazán kiváló évjárat lehet majd!

Vége a szüretnek!

Hétvégén befejezik a szüretet

Úgy néz ki hogy a hétvégére véget ér a szüret kivéve Tokajban és Egerben , ami igen csak korai időpont hazánkban. A gyors szüret annak is köszönhető, hogy idén kevesebb szőlő termett. Előre láthatólag legfeljebb 2 millió hektoliter bor készülhet a leszedett mennyiségből.

A várt szüreti mennyiség

Így a korábbi a szüret megkezdése előtti szakmai becsléseknél is kevesebb bor lehet az idén. Hiszen a becslések szerint 2,4-2,5 millió hektoliterre lehetett volna számítani a mostani évben. Ez a mennyiség sem fedezte volna  a hazai igényeket nem hogy a végleges leszedett mennyiség. Éves szinten 2,3.2,4 millió hektoliter a hazai fogyasztás és emellett még hozzá tevődik a csekélynek mondható export is. Kimondhatjuk hogy nem lesz elég idén a bor a hazai piacra!

Hirdetés

Kevesebb bort , jobb minőséget hozott  az idei szüret

De ha már a mennyiség nem az igazi a minőségre nem panaszkodhatunk! Nem volt probléma és egészségesek voltak a tőkék! Az érés időszakában nagyon sok volt a napsütés hazánkban így a must cukorfoka magasabb lesz. A tapasztalatok azt támasztják alá hogy idén a testesebb, nagyobb alkoholtartalmú boroknak lesz idénye.

Hirdetés

Tehát aki jól választotta meg idén a szüretelés biztosan minőségi és kiváló borokkal fog gazdagodni. Az aszúsodással viszont gondok lesznek, hiszen nem elég hideg párás az idő így ezekből hiány várható, amit az előző évjáratokból kell majd pótolni!A héten várhatóan befejeződik az idei szüret! Sajnos a leszüretelt szőlő mennyiség a vártnál is kevesebb, de az erősebb nagyobb tőkék jót termettek azokból igazán kiváló évjárat lehet majd!

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
597 024
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
597 024
Közösség

Elixir (DS 4051)

Cukorrépa Cél: rizománia toleráns Leírás:Monogerm, diploid hibrid, a csíranövény... Tovább

vérfoltos tojás

Ha a tojásképződéskor ( a petefészekben a tüszőhám felrdepedésekor) vérzés lép fel,akkor... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 230

Átlagos értékelés: 5.0