VÁrhatóan hétvégén befejeződik a szüret!

hirdetes

A héten befejeződhet a szüret hazánkban

Kiszner Klaudia
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

  A héten várhatóan befejeződik az idei szüret! Sajnos a leszüretelt szőlő mennyiség a vártnál is kevesebb, de az erősebb nagyobb tőkék jót termettek azokból igazán kiváló évjárat lehet majd!

Vége a szüretnek!

Hétvégén befejezik a szüretet

Úgy néz ki hogy a hétvégére véget ér a szüret kivéve Tokajban és Egerben , ami igen csak korai időpont hazánkban. A gyors szüret annak is köszönhető, hogy idén kevesebb szőlő termett. Előre láthatólag legfeljebb 2 millió hektoliter bor készülhet a leszedett mennyiségből.

A várt szüreti mennyiség

Így a korábbi a szüret megkezdése előtti szakmai becsléseknél is kevesebb bor lehet az idén. Hiszen a becslések szerint 2,4-2,5 millió hektoliterre lehetett volna számítani a mostani évben. Ez a mennyiség sem fedezte volna  a hazai igényeket nem hogy a végleges leszedett mennyiség. Éves szinten 2,3.2,4 millió hektoliter a hazai fogyasztás és emellett még hozzá tevődik a csekélynek mondható export is. Kimondhatjuk hogy nem lesz elég idén a bor a hazai piacra!

hirdetes

Kevesebb bort , jobb minőséget hozott  az idei szüret

De ha már a mennyiség nem az igazi a minőségre nem panaszkodhatunk! Nem volt probléma és egészségesek voltak a tőkék! Az érés időszakában nagyon sok volt a napsütés hazánkban így a must cukorfoka magasabb lesz. A tapasztalatok azt támasztják alá hogy idén a testesebb, nagyobb alkoholtartalmú boroknak lesz idénye.

hirdetes

Tehát aki jól választotta meg idén a szüretelés biztosan minőségi és kiváló borokkal fog gazdagodni. Az aszúsodással viszont gondok lesznek, hiszen nem elég hideg párás az idő így ezekből hiány várható, amit az előző évjáratokból kell majd pótolni!A héten várhatóan befejeződik az idei szüret! Sajnos a leszüretelt szőlő mennyiség a vártnál is kevesebb, de az erősebb nagyobb tőkék jót termettek azokból igazán kiváló évjárat lehet majd!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezõgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar

Egyetem Mezõgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Cím:... Tovább

géntérkép (genetikai térkép)

a gének a kromoszómán való relatív helyét feltüntető ábra. Számos prokarióta teljes... Tovább

Tovább a lexikonra