Így tarts rendet a hűtődben, hogy tovább maradjon friss minden!

Hűtőszekrény rendszerezés – 12 higiénikus módszer az élelmiszerek hosszabb ideig történő frissen tartására

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Hűtőszekrény rendszerezés tippek


Így rendszerezzük a hűtőszekrényt!


11.    Használjunk dobozokat a tároláshoz


Csakúgy, mint amikor egy láda fagyasztószekrényt rendezünk, a friss és maradék termékek tartályokba dekantálása tagadhatatlanul jól eltöltött idő. Ha a hűtőszekrényt tárolóedényekkel rendezve tartjuk, az nemcsak megkönnyíti a megtalálást, hanem segít megállítani a baktériumok szaporodását, ami rosszá teszi az ételt, és potenciálisan megbetegítheti az embereket.

A friss termékek helytelen tárolásával azonnal lecsökken az étel eltarthatósági ideje. A levegőnek való kitettség miatt az élelmiszerek frissessége jelentősen csökken, és ezért valószínűleg több megy kárba.

A dobozolás tökéletes megoldást jelent az élelmiszerek tárolására, és segít minimalizálni az élelmiszer-pazarlást. A friss gyümölcsöt és zöldséget tárolóedényekben tároljuk, hogy a lehető leghosszabb ideig friss maradjon – azonban ügyelj minden olyan cikkre, amely kevésbé tűnik frissnek, és feltétlenül távolítsd el, ha szorosan érintkezik más termékekkel. 

12.    Tartsuk tisztán a hűtőt mindig!

A legjobb módja annak, hogy a hűtőszekrényt rendszerezetten tartsuk, ha beütemezünk rendszeres tisztítást. Rutinszerűen végezzük el, minden nagy bevásárlás előtt, így beiktathatjuk a mindennapi életünkbe!

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

állandó rét

a rendszeresen kaszált ->gyepterület. Tovább

Zala Megyei Földhivatal

Földhivatal Megyei Földhivatal Cím: Zalaegerszeg Mártírok útja 35-39. 8900 Magyarország ... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek