Hóvirág típusok ismertetője - Gyönyörűen tündökölnek a fagyos földben

hirdetes

A legjobban termeszthető hóvirág típusok – Szakértői válogatásunk a téli kertedhez

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az egyszerűnek tűnő, de bonyolult részletgazdagsággal rendelkező hóvirágok finom szépséget kölcsönöznek kertjeinknek. Az ilyen kis növényeknél a hóvirág nagy izgalmat képes kelteni. Legyen szó az első virágok előbújásától, a legzordabb téli napokig, vagy a hóvirág szőnyeg lélegzetelállító látványáról, amely olyan varázslatos, mint a valódi dolog friss porlasztása.

hóvirág típusok

Hóvirág típusok ismertetője

Mivel rengeteg variáció áll rendelkezésre – virágformákban (beleértve a több réteg szirmokkal rendelkező, mutatós „duplákat”), méretekben, színekben, illatokban és jelölésekben (a szirmokon található zöld vagy sárga részletek) – a hóvirágokból, nem csoda, hogy olyan széppé képesek varázsolni kertünket a tél folyamán és hogy sokunk kedvence a télikertben. A hóvirág-rajongókat „galantofileknek” nevezik, és néhányan több mint 425 dollárt költenek egyetlen keresett hóvirág típusokért.

Ha a szezonális virágzások ünnepi bemutatóját keresed cserépben, a verandán, vagy a házba vinni asztali dísznek, akkor a hóvirág a legjobb karácsonyi virághagymák közé tartozik.

Arról is híresek, hogy a hátsó udvarban korai bemutatót tartanak, így a legjobb téli növények rendszeres válogatása cserépben és ágyásban egyaránt.

HOGYAN VEGYÜNK ÉS NEVELJÜK HÓVIRÁGOT

A hóvirág a legjobb téli virágok egyike. Ha tudni szeretnéd, hogyan kell hóvirágot ültetni, a legfontosabb szempont az, hogy a legjobban „zöldbe” ültessük, amikor még növekszik, nem pedig nyugalmi állapotban. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb hagymás virággal ellentétben most itt a szezon a vásárlására és az élvezetekre.

hirdetes

A hóvirágot mindig olyan helyre ültessük, ahol nyáron árnyékban vannak, ideális esetben fák vagy cserjék alá, amelyek gyökerei kiszárítják a talajt, biztosítva a hóvirágnak szükséges száraz pihenést. Tavasszal ésszerű mennyiségű fényre és sok nedvességre is szükségük lesz. Ezután kerüljük a lombozat visszavágását, amíg júniusban el nem hervad.

1. GALANTHUS „ATKINSII”

A Galanthus 'Atkinsii' egy korán virágzó fajta, amely magas szárral és drámaian hegyes virágokkal kelt drámai benyomást. Tetszetős zöld, szív alakú jelölés található a belső szirmokon, hosszú fehér külső szegmensekkel és fényes zöld levelekkel. Körülbelül 9 hüvelyk magasra nő.
 

2. GALANTHUS ‘S. ARNOTT'

Ez egy középszezonos hóvirág, amelynek különösen erős, "mézszerű" illata van, így tökéletes a lakásba bevitelhez. Körülbelül 6 hüvelykre nő, és szürkés-zöld lombozata van. A virágok belső részén V-alakú jelölés található a végén.
 

hirdetes

3. GALANTHUS „VIRIDAPICE”

Ennek a hóvirágnak hosszú „szirmai” (a szár megnyúlása a virág felett) és zöld jelzések vannak a belső és a külső szirmokon. Körülbelül 6 hüvelykre nő, és szürkés-zöld levelei vannak.
4. GALANTHUS „IMBOLC”

A tavaszi fesztiválról elnevezett Galanthus ‘Imbolc’ az egyik utolsó virágzó hóvirág. Nagy szirmokkal és meglehetősen rövid szárral rendelkezik, körülbelül 4 hüvelyk magas. A virág belső szegmensének egy zöld hegye és egy további zöld árnyalata van, amely a virág közepéhez vezet.

5. GALANTHUS „STARLING”

Egy szokatlan fajta, a Galanthus ‘Starling’ virágai inkább kifelé néznek, mint lefelé, így könnyebben értékelhető a benne lévő zöld hegyű szirmok tömege. Rövid, virágai vannak.

6. GALANTHUS „LOD MONOSTICTUS”

A Galanthus 'Lord Monostictus' nagy virágai merész zöld keresztekkel a belső szirmokon és széles, kékeszöld levelekkel, amelyek a szélén lefelé görbülnek. Körülbelül 7,5 hüvelykre nő, és november és január között virágzik.

7. GALANTHUS NIVALIS

A Galanthus nivalis – a név jelentése „a hó tejvirága” – lehet, hogy egyszerű, de olcsó és könnyen megtalálható, ezért ideális nagy fogásba ültetésre. Virágzik január és március között.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

javított földút

a földutak használhatóságának javítására a talajtípustól függően kialakított tartósabb... Tovább

tarló

A növényállomány betakarítása uttán szár- és tőcsonkokkal visszamaradó termőhely. Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert