Hóvirág ültetése - Minden a hóvirág ültetéséről

hirdetes

Hóvirág ültetése

Szélesi Ferenc - Főkertész
Hóvirág ültetése ősszel

A hóvirág ültetése

A virág virágzása tél végétől tavasz közepéig tart, fajtától és időjárástól függően. Ültetéséhez és gondozásához szerencsére nincs szükség nagy szakértelemre, de azért nem árt egy-két dologgal tisztában lenni. Elsősorban fontos az, hogy nem szükséges 15-20 csomag virág hagymát vennünk, ugyanis rendkívüli módon szaporodik a növény, így elegendő elültetnünk 1 csomag hagymát és pár éven belül már egy hatalmas virágszőnyeggel fogjuk szembe találni magunkat. A hagymákat érdemes csoportosan ültetni, 3-4 évente pedig egyszer szétültetni, hiszen a fiókhagymákról könnyedén telepíthetünk át egyik helyről a másikra virágot. A hóvirág szereti az árnyékosabb helyeket, ültessük inkább fák árnyékába, de virágágyásban vagy éppen sziklakertben is jól mutat.

hirdetes

A hóvirág ültetésének ideje

Hóvirág hagymákat minden esetben szeptember közepétől október elejéig ültessük, ha később ültetjük, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy nem fog virágot hozni a növény a következő évben.

hirdetes

A hóvirág ültetésének menete

Keressük meg a megfelelő helyet a hóvirág számára, majd forgassuk át kissé a talajt, fontos, hogy a gyomokat szedjük ki, mivel elég nehéz lesz gyomlálni közötte a későbbiekben. A talajt gereblyézzük el, majd jöhetnek a hóvirág hagymák. A hagymákat csoportosan ültessük, 7-10 centiméter mélyen egymástól és 7-10 centiméter távolságra. Öntözésre nincsen szükségünk, hiszen csak a tavaszi csapadék hatására kell fejlődésnek indulnia. Fontos, hogy a hagymákat ne ültessük túl mélyre, és ültetés után ne érje túl sok nedvesség, mert ebben az esetben előfordulhat, hogy nem kelnek ki a hagymák.

Hóvirág cserépben

Sokan nem tudják, de cserépben is lehet hóvirágot nevelni, ültessük a hagymákat laza jó szerkezetű és vízáteresztő virágföldbe, majd óvatosan locsoljuk azokat, a cserepet pedig helyezzük hűvös, sötétebb helyre. Amikor megjelennek az első hajtások, akkor áthelyezhetjük kissé világosabb helyre, de azt tartsuk észben, hogy a hóvirág a leghidegebb időben kezd el hajtani. Ha minden jól megy és ügyesek vagyunk, akkor már Karácsonykor hóvirág lehet az asztalon. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


kaparóláncos etető

elsősorban a mélyalmos baromfitartásnál használt takarmányszállító szerkezet. A padlón... Tovább

vetélés (abortusz, abortus)

Éretlen és életképtelen ->magzatnak a ->vemhességi idő előtt való világrajövetele.... Tovább

Tovább a lexikonra
virág