notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hóvirág ültetése - Minden a hóvirág ültetéséről

Hirdetés

Hóvirág ültetése

Szélesi Ferenc - Főkertész

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Hóvirág ültetése ősszel

A hóvirág ültetése

A virág virágzása tél végétől tavasz közepéig tart, fajtától és időjárástól függően. Ültetéséhez és gondozásához szerencsére nincs szükség nagy szakértelemre, de azért nem árt egy-két dologgal tisztában lenni. Elsősorban fontos az, hogy nem szükséges 15-20 csomag virág hagymát vennünk, ugyanis rendkívüli módon szaporodik a növény, így elegendő elültetnünk 1 csomag hagymát és pár éven belül már egy hatalmas virágszőnyeggel fogjuk szembe találni magunkat. A hagymákat érdemes csoportosan ültetni, 3-4 évente pedig egyszer szétültetni, hiszen a fiókhagymákról könnyedén telepíthetünk át egyik helyről a másikra virágot. A hóvirág szereti az árnyékosabb helyeket, ültessük inkább fák árnyékába, de virágágyásban vagy éppen sziklakertben is jól mutat.

Hirdetés

 

A hóvirág ültetésének ideje

Hóvirág hagymákat minden esetben szeptember közepétől október elejéig ültessük, ha később ültetjük, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy nem fog virágot hozni a növény a következő évben.

 

Hirdetés

A hóvirág ültetésének menete

Keressük meg a megfelelő helyet a hóvirág számára, majd forgassuk át kissé a talajt, fontos, hogy a gyomokat szedjük ki, mivel elég nehéz lesz gyomlálni közötte a későbbiekben. A talajt gereblyézzük el, majd jöhetnek a hóvirág hagymák. A hagymákat csoportosan ültessük, 7-10 centiméter mélyen egymástól és 7-10 centiméter távolságra. Öntözésre nincsen szükségünk, hiszen csak a tavaszi csapadék hatására kell fejlődésnek indulnia. Fontos, hogy a hagymákat ne ültessük túl mélyre, és ültetés után ne érje túl sok nedvesség, mert ebben az esetben előfordulhat, hogy nem kelnek ki a hagymák.

 

Hóvirág cserépben

Sokan nem tudják, de cserépben is lehet hóvirágot nevelni, ültessük a hagymákat laza jó szerkezetű és vízáteresztő virágföldbe, majd óvatosan locsoljuk azokat, a cserepet pedig helyezzük hűvös, sötétebb helyre. Amikor megjelennek az első hajtások, akkor áthelyezhetjük kissé világosabb helyre, de azt tartsuk észben, hogy a hóvirág a leghidegebb időben kezd el hajtani. Ha minden jól megy és ügyesek vagyunk, akkor már Karácsonykor hóvirág lehet az asztalon. 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
448 835
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
448 835
Közösség

leukózis (leucosis)

mind a különféle emlősökben, mind madarakban a Retroviridae család Oncovirinae alcsaládjába... Tovább

veszettség

A v. vírusa (Lyssavirus) iránt - eltérő mértékben - az összes melegvérű állatfaj és az... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 1

Átlagos értékelés: 5.0

virág