Miért szagol a kutya az emberek lába közé? – Így szoktasd le róla kutyádat!

hirdetes

Miért szagol a kutya az emberek lába közé? – Így szoktasd le róla kutyádat!

ZH

Veled is biztosan számtalanszor előfordult már az a kellemetlen szituáció, amikor egy kutya a lábad közé nyomja az orrát. Miért szagolnak az ember lába közé a kutyák? A kutyaszakértők, az állatorvosok és a kiképzők is egyetértenek ennek okaiban, tudd meg Te is miért szeretik ezt csinálni a kutyák!

Ezért szaglászik a kutya

Miért szagol a kutya a lábak közé?


A kutyusok, ha szaglászásról van szó, akkor aztán nem lehet nekik megmondani mit tegyenek, megszagolják az új kutya hátsó felét, de sokszor előfordult, hogy az új embereket is így köszöntik. A kutyák habozás nélkül bedugják fejüket a lábunk közé, akár ismeretlen emberről van szó, akár a gazdájáról. De miért is teszik mindezt? A szagolgatás sokszor minket embereket zavarba ejt, különösen, ha most találkoztunk először a kutyussal egy vendégségben. A kutyus viszont ezt nem tolakodásképpen teszi, csak szeretne üdvözölni és minden információt beszerezni a látogatóról.

hirdetes

kutya a lábam közé szagol

A kutyák szaglása


Az emberekhez képest a kutyák szaglása rendkívül érzékeny, akár 300 millió szagérzékelő is található az orrukban, míg nekünk csak körülbelül 6 millió. Egyes kutatások során, Michael T. Nappier a Virginia Maryland Állatorvosi Főiskola doktora kimutatta, hogy egy kutya egy olimpiai méretű úszómedencében fél teáskanál cukornak megfelelő mennyiséget képes megtalálni a szaglásával.

hirdetes


Egy speciális szervükkel, a szagok feldolgozását is megsegítik, ezt nevezzük Jacobson-szervnek. Ez a szájuk teteje felett helyezkedik el, és abban játszik fontos szerepet, hogy az állat miként értelmezi a szagokat. A Jacobson-szerv a kutya agyához kapcsolódik, azonbelül is az illatoknak szentelt részhez, ami 40-szer akkora, mint az emberé. Ezért van az, hogy kutyákat használnak a drogok, bombák, ágyi poloskák és egyéb dolgok kiszaglására.

Kattints a következő oldalra, hogy megtudd miért is szagolnak a kutyák az ember lába köze!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-01

Hogyan ismerjük fel a beteg madarakat és mit tehetünk a megmentésükért?

Egy vadon élő madár nem tudja megmondani, mikor érzi rosszul magát. Azok az emberek, akik tudják, hogyan ismerjék fel a beteg madarakat, lépéseket tehetnek!

2022-03-07

Mit jelentenek a különböző számok a tojáson? Melyiket ne vedd meg?

Vajon hogyan tudjuk a boltok polcai előtt állva eldönteni, hogy melyik tojást tegyük a kosarunkba? Olvassuk el a számokat, egyáltalán mit jelentenek a számok?

2021-11-26

A Lidl meglépte: beszáll a magyar hússzektor támogatásába, nem is akárhogyan!

A Lidlből hazatérve, biztosak lehetünk benne, hogy magyar húst vettünk. Ugyanis a Lidl is beszállt a hazai hússzektor támogatásába, átalakítja a kínálatát is.

2021-01-28

Mikre figyeljünk oda csirkéinknél télen?

Amíg a csirkéket megfelelően tápláljuk, és jó egészségben vannak, elég jól tűrik a téli hideget, legalább nálunk. Azonban nem árt néhány dologra odafigyelnünk.

2022-07-04

Ismerd meg a különleges Hegyestűt

Ha Balatonon a Káli-medencénél jártok, érdemes elmenni és a Hegyestűhöz, ami egy vulkán volt régen, ma pedig egy igazi különlegességnek számít. A kilátás a hegyről páratlan!

2022-07-03

Rózsavíz készítése házilag: három pofonegyszerű módszer

A rózsavizet nemcsak napjainkban, de már évezredek óta rendkívüli csodaszerként emlegetik. Mutatjuk, hogyan készíthetsz Te is otthon saját rózsavizet!

2022-07-04

Az egész országban elkezdett terjedni ez a mérgező növény! Jobb az elővigyázatosság!

A nyarat legszívesebben végig a Balaton partján töltenénk, azonban egyre gyakrabban találkozhatunk a Balaton-felvidéken a most virágzó mérgező növénnyel

2022-07-04

Amit jó ha tudunk a fekete áfonyáról

Nagyon sokan szeretjük az áfonyát, akár nasiként, vagy desszertként, főleg így nyáron. Cikkünkben most elolvashatja milyen desszertet készíthet belőle és miért is jó az áfonya.

További cikkek ebben a témában


glutelinek

az egyszikűek és a kétszikűek magvaiban levő, vízben nem, híg savakban és lúgokban oldódó... Tovább

Kerti ötlet

Ahány ember, annyiféle kert van. Mindenki másképp képzeli el álomkertjét, más ötleteik... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos Állattenyésztés Érdekességek