Utazás előtt áll, és fél a fertőzéstől, jól teszi, tájékozódjon a célországban fertőző betegségekről: hepatitisz, kolera, malária és védőoltás

Nyaralna, de fél attól, hogy fertőző betegség várja? Jogosan teszi!

Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Nem is gondolnánk, de a Horvátországban is elkapható pl a hepatitis betegség. Hogy ezt honnan tudom? Utazáselőtt.hu! Megújult az egyetlen magyar nyelvű, utazási betegségekkel foglalkozó információs portál!
Megújult az utazási betegség portál: hepatitisz, kolera, malária és az ellenük való védőoltás, vakcina bemutatása.

Az utazási betegség portál


Megújult arculattal, naponta frissülő tartalommal várja az utazni indulókat az utazaselott.hu weboldal. Ez az egyetlen olyan magyar portál, amely célországonként mutatja, hogy milyen betegségek fordulnak elő és milyen védőoltások felvétele javasolt az oda látogatók számára. Több, mint 30 utazással kapcsolatos betegségről és  a hazai patikákban kapható összes védőoltásról találhatunk információt. Az informatív, könnyen kezelhető weboldal számtalan hasznos információt nyújt az utazni vágyóknak.

A hepatitisz A és B program

A weboldal az Egészségtudatos Utazásért Program keretén belül információs portálként működik. Idén tavasszal a program a hepatitisz A és B betegségekre helyezi a kommunikáció fókuszát. A hepatitis A és B erősen és közepesen elterjedt betegség a Mediterráneum legtöbb országában, így tavasszal és nyár elején, amikor a legtöbben készülnek Dél- és Közép-Európába különösen indokolt felhívni a hepatitis veszélyre a figyelmet..

Friss orvosi hírek

A weblap főoldalán hetente frissülnek a hírek, amelyek egyrészt saját forrásból készülnek szakorvosok bevonásával, másrészt a hazai és nemzetközi weboldalakon megjelent legérdekesebb és legközérdekűbb információkat gyűjtik egy csokorba a hepatitis-szel és az utazási betegségekkel kapcsolatban. Az érdeklődők feltehetik személyes kérdéseiket az „Orvos válaszol” rovatban, a szakértők pedig személyesen válaszolják meg a leveleket. Az utazók egymással is megoszthatják tapasztalataikat, élményeiket a fórum rovatban. Az oldalon található például online oltás emlékeztető is, mely e-mailben emlékezteti a regisztrálókat a hepatitis oltások esedékességének időpontjára. Egy program segítségével bármely országra és annak jellemző betegségeire, valamint kötelező és javasolt védőoltásokra is rákereshetünk.

Oltóhelyek, védőoltás, vakcina

Az utazaselott.hu készítői  összegyűjtötték az oltóhelyek címeit és elérhetőségeit is.Külön rovat foglalkozik a tévhitekkel, amelyeket érdemes átgondolnia minden felelősségteljes utazónak. Néhány hepatitis-en vagy egyéb utazási betegségen átesett beteg, pedig saját példáján keresztül mutatja be, hogy mi ellen érdemes védekezni, és hogyan lehet megelőzni az olykor súlyossá is fajulható betegségeket. Természetesen az utazaselott.hu praktikus tippeket ad arra is, hogy mit tegyünk az útipatika-csomagba, ezen kívül szakszótárral segíti a tájékozódást, amennyiben az olvasó nem ért valamilyen kifejezést. Érdemes akár hetente felkeresi az oldalt, ha idén nyáron vagy később utazni készülünk, hiszen az utazási betegségekkel kapcsolatban minden újdonság és hír azonnal olvasható a főoldalon.

Forrás: http://www.utazaselott.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

hidegedzés

az őszi vetésű növények télállóságának élettani alapja. A kikelt gabonában a szövetek... Tovább

asztag

a kévében betakarított kalászos gabonából rakott ->kazal, amely lehetővé tette az egy... Tovább

Tovább a lexikonra