Eshet a hó Nemzeti Ünnepünk napján

hirdetes

Havazhat március 15-én!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Eléggé megbolondult az időjárás, és még akkor finoman fogalmaztam. A mai napon még nagyon jó idő volt, de ha lehet hinni az előrejelzéseknek, akkor március 15-én több centiméter hó is hullhat! Nézzük a részleteket! 

Havazhat március 15-én

Az bejött a különböző meteorológiai szolgálatoknak, hogy hétfőn többnyire napos, száraz idő lesz, sehol sem lehet számítani csapadékra, így nagyon kíváncsian várjuk a holnapi napot, ugyanis március 15-ére több helyen is havazást jósoltak! Az előrejelzések szerint kedden hajnalban észak felől folyamatosan megnövekszik a felhőzet, a késő délelőtti órákban pedig már szinte az egész országban számíthatunk csapadékra, és nem is akármilyenre, ugyanis zömében havazni fog, csak a déli megyékben eshet havas eső illetve eső.

hirdetes

Egy másik időjárás jelentéssel foglalkozó portál szerint már a korai órákban is havazni fog, később pedig eső fog esni, nagyobb mennyiségű csapadékkal sehol nem kell számolni. A magasabban fekvő hegyvidékeken ugyanakkor több centiméter réteg is kialakulhat pár óra alatt!

Hajnalban -2 és +2 fok között fog alakulni a hőmérséklet, nappal a maximum hőmérséklet 7-10 Celsius fok körül fog alakulni. A szerdai nap azonban már nem lesz annyira csapadékos, a nap korai szakaszában nyugaton még számíthatunk havas esőre, esőre, a magasabban fekvő területeken havazásra. Délután folyamatosan csökkeni fog a felhőzet kelet felől, a hőmérséklet ekkor már 7-13 Celsius fok között fog alakulni.

hirdetes

Nem vagyunk időjósok, és hogy őszinte legyek kétkedve fogadom azt a hírt, hogy holnap havazni fog, bár azt látom, hogy a hőmérséklet estére eléggé lecsökkent. Mindenesetre nem ez lenne az első alkalom, amikor havazna március 15-én, a következő oldalon összegyűjtöttünk pár hasonló esetet! 

Havazhat március 15-én

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


expressz hizlalás

a fiatal bárányok nagy növekedési erélyénuk kihasználását célzó hizlalási mód, amikor a... Tovább

338/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet

a földhivatalokról, a Földmérési és Távérzékelési Intézetrõl, a Földrajzinév... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek