Hamarosan elkezdik építeni Magyarország legnagyobb vágóhídját

hirdetes

Hamarosan elkezdik építeni Magyarország legnagyobb vágóhídját

P.M.
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Ha időben megszerzik a szükséges engedélyeket, a Csányi Sándor OTP-bankvezérhez köthető Bonafarm csoport hamarosan belekezd az ország legnagyobb vágóhídjának építésébe Mohácson.

Hamarosan elkezdik építeni Magyarország legnagyobb vágóhídját

 

 

 

 

 

 

 

 

Csányi Sándor OTP-vezérhez köthető agráripari csoportnál a második negyedévben az infrastrukturális fejlesztésekkel indulna a munka. Azokat a beruházásokat indítanák el, amelyek nélkülözhetetlenek a későbbi munkákhoz. Így többek között az útépítés és a közművek fejlesztése kezdődhetne el az említett időpontban. Ezt követően az engedélyek megszerzésétől függően az év második felében már az üzem kivitelezési munkái is elindulnának. A társaságnak az építésre kijelölt területtel már nem kell foglalkoznia, mert azt már régebben megvásárolták.

 

A tervezési munkák már zajlanak, az ehhez szükséges tendereket már lebonyolították. A vágóhíd működéséhez szükséges gépi technológia beszerzéséhez szükséges pályázatokat már előkészítették.

hirdetes

 

Az új vágóhíd kialakítása tetemes összeg, Csányi Sándor egy nyilatkozatban legutóbb 13-15 milliárd forintra becsülte a költségeket. Ekkora ráfordítással éves szinten egy műszakban egymillió sertés vágására alkalmas üzemet alakítanak ki a dél-magyarországi városban. Ezzel a kapacitással a vágóhíd a hazai sertésállomány harmadát képes lenne levágni: a KSH épp kedden tette közzé, hogy december elsején 2,935 millió sertést tartottak nyilván az országban. Ez a 2013. júniusinál 32 ezerrel több, a 2012. decemberinél viszont 54 ezerrel kevesebb. A visszaesés tízéves távlatban jelentős, hiszen az állatok száma 2003 júniusában még meghaladta az ötmilliót. Annak érdekében, hogy ilyen hazai sertésszám mellett is hatékonyan működjön az üzem, a Bonafarm arról is tárgyal, hogy egyes horvát tenyésztők szintén Mohácson vágassák állataikat.

hirdetes

 

 

Az alapvető cél a beruházással az, hogy a Pick Szeged Zrt. élősertésekhez és az alapanyagokhoz kapcsolódó költségeit csökkentsék, vagyis a vállalat és a Bonafarm csoport gazdálkodását hatékonyabbá tegyék.

 

A vágóhíd legutóbb akkor került a figyelem középpontjába, amikor tavaly nyáron Csányi Sándor jelentős mennyiségű OTP-részvényt értékesített. Az erről szóló hír akkora hullámokat keltett, hogy végül az elmúlt év legnagyobb napi tőzsdei forgalmát regisztrálták. Később egy háttérbeszélgetésen a bankvezér magyarázatként azt jelölte meg, hogy az eladásból befolyt összeget a vágóhíd fejlesztésére kívánja fordítani.

Forrás: Népszabadság

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

hibrid búza

a heterózishatás kiaknázására búzával is kísérleteznek a nemesítek. A búza azonban a pl.... Tovább

gyakoriság

valamely kategóriába (osztályba, csoportba stb.) tartozó megfigyelések, elemek, események... Tovább

Tovább a lexikonra