Halloween ihlette növények - ismerd meg őket Te is

hirdetes

Halloween ihlette növények: ismerkedjünk meg a Halloween témájú növényekkel

TK, ZH

Hazánkban bár nem vált teljes mértékben szokássá, hiszen tradicionálisan Magyarországon Mindenszentek napján emlékszünk meg elhunyt szeretteinkre, azt el kell ismernünk, hogy az ugyanehhez a hónaphoz köthető esemény, a Halloween is egyre nagyobb teret nyer az emberek körében. Sokan dekorálják lakásukat ehhez mérten, illetve készítenek ijesztőbb jelmezeket, ezzel is kihasználva a hónap adta összes lehetőséget. De milyen növényeket is érdemes megemlíteni a Halloweennel kapcsolatban?

Faragott tökök

A narancssárga tökök jellegzetes szimbólumai az amerikai Halloween eseménynek. Ez az a nap, amikor a szellemek felemelkedhetnek sírjaikból és hátborzongató dolgok történhetnek éjszaka. Emiatt sokkal több növényről beszélhetünk, ami kapcsolódik ehhez a naphoz, és beleillik a halloween-i kertünkbe. Amikor ilyen stílusú növényeket válogatunk, az érdekeset, az ijesztőt és az éjszaka virágzókat kell keresnünk. Itt olvashatsz néhány tippet, milyen virágok is jöhetnek szóba.


Halloween témájú növények


Természetesen, ahogy közeledik október 31. napja, mindenfelé tökből készített díszeket fogsz látni, de a te kerted változatosabb lesz néhány növény hozzáadásával. A tökfaragás divatja talán a leggyakoribb és a legutóbbi a halloween-i díszek közül.

hirdetes


Mielőtt elterjedt a tökök faragása az ünnep alatt, a gyerekek fehér répát és nagy, narancssárga mángold-gyökereket faragtak. Emiatt, a halloween-i kertbe mindenképpen bele kell választani ezt a kettőt is. 

Szeretnéd jobban megismerni a cikkünkben említett növényeket? Akkor tekintsd meg galériánkat!


Annak idején, a halloween-i szokások sokkal inkább szóltak a jövőbe való tekintésről és jóslásról, mint manapság. Ezekhez a jóslásokhoz kapcsolódott például az alma (amit ha betettél a párnád alá, álmokat mutathatott az illető jövőbeli házastársáról), a len és a mogyoró.

hirdetes


Néhány virág, ami kapcsolódik az ünnephez, vagy alapvetően az őszhöz, a krizantém, az őszirózsa, a napfényvirág, és hasonló százszorszép-szerű virágok.


Halloween-i növények éjszakára


Minden ünnepi program éjszaka zajlik, mint a híres „csokit vagy csalok”. Emiatt a legjobb virágok ilyenkor, amik éjszaka virítanak. 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel a növények listája, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-09-13

5 egyszerű trükk, ami segíthet életben tartani a benti növényeket

Vásároltál egy csodaszép növényt, locsoltad, gondoztad, ennek ellenére elkezdett haldokolni? Van néhány trükkünk, amit bevethetsz a növény életben tartására!

2022-08-31

Az ünnepi kaktuszok különböző fajtái: Neked vajon karácsonyi vagy hálaadási kaktuszod van otthon?

Az ünnepi kaktuszok között többféle is van. De hogyan különböztessük meg a karácsonyi, a hálaadási és a húsvéti kaktuszt egymástól? Mostani cikkünkből kiderül!

2022-08-31

Így mentsük meg a rézvirág magvait későbbre

A vetőmagok megmentésének képessége minden kertész számára fontos, míg a virágosok kétségtelenül hasznot húznak abból, hogy megtanulják megmenteni saját magjukat.

2022-08-31

Bambuszpálma gondozása: Hogyan neveljünk bambuszpálmát

Egy kis trópusi életet hozhatunk be az otthonunkban a bambuszpálmával. A gondozása nagyon egyszerű és ha kedveli az otthonodat, akkor sokáig veled marad ez a növény.

2022-09-12

Növénygyökerekkel kapcsolatos problémák: Miért pusztulnak el a növényeim ugyanazon a helyen?

„Segítség, minden növényem elpusztul!” Ez az egyik leggyakoribb probléma mind a kezdő, mind a tapasztalt termelők körében.Miért megy tönkre minden növény?

2022-09-28

A dió 5 bizonyítottan pozitív hatása az egészségre

Sokan alábecsülik az egyik legnagyobb kincsét a világnak: a diónak rengeteg olyan egészségügyi előnye van, amit tudományosan is bizonyítottak. Nézzük!

2022-09-19

10 gyönyörű virág, amelynek ott a helye az őszi kertben

Ősszel is foglalkozzunk a kertünkkel, hogy szép legyen. Most bemutatunk 10 olyan virágot, amit nyugodtan elültethetünk, mivel jól bírják az őszi időjárást.

2022-09-13

Rózsametszési kisokos – Hogyan és pontosan mikor kell metszeni a rózsát ősszel?

Pontos leírást kaphatsz a rózsákról, hogy hogyan és pontos mikor kell elvégezni a rózsa metszését ahhoz, hogy a következő időszakban is kerted ékköve legyen

További cikkek ebben a témában


üszkösödés (gangrena, gangraena)

az a jelenség, amikor az —>elhalás területén másodlagosan jellegzetes elváltozások... Tovább

genetikai sodródás

a génösszetétel véletlenszerű megváltozása. A populációban néha megmagyarázhatatlan... Tovább

Tovább a lexikonra
Kertészet Növénytermesztés