Halloween ihlette növények - ismerd meg őket Te is

Halloween ihlette növények: ismerkedjünk meg a Halloween témájú növényekkel

TK, ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Hazánkban bár nem vált teljes mértékben szokássá, hiszen tradicionálisan Magyarországon Mindenszentek napján emlékszünk meg elhunyt szeretteinkre, azt el kell ismernünk, hogy az ugyanehhez a hónaphoz köthető esemény, a Halloween is egyre nagyobb teret nyer az emberek körében. Sokan dekorálják lakásukat ehhez mérten, illetve készítenek ijesztőbb jelmezeket, ezzel is kihasználva a hónap adta összes lehetőséget. De milyen növényeket is érdemes megemlíteni a Halloweennel kapcsolatban?

halloweeni faragott tökök

A narancssárga tökök jellegzetes szimbólumai az amerikai Halloween eseménynek. Ez az a nap, amikor a szellemek felemelkedhetnek sírjaikból és hátborzongató dolgok történhetnek éjszaka. Emiatt sokkal több növényről beszélhetünk, ami kapcsolódik ehhez a naphoz, és beleillik a halloween-i kertünkbe. Amikor ilyen stílusú növényeket válogatunk, az érdekeset, az ijesztőt és az éjszaka virágzókat kell keresnünk. Itt olvashatsz néhány tippet, milyen virágok is jöhetnek szóba.


Halloween témájú növények


Természetesen, ahogy közeledik október 31. napja, mindenfelé tökből készített díszeket fogsz látni, de a te kerted változatosabb lesz néhány növény hozzáadásával. A tökfaragás divatja talán a leggyakoribb és a legutóbbi a halloween-i díszek közül.


Mielőtt elterjedt a tökök faragása az ünnep alatt, a gyerekek fehér répát és nagy, narancssárga mángold-gyökereket faragtak. Emiatt, a halloween-i kertbe mindenképpen bele kell választani ezt a kettőt is. 

Szeretnéd jobban megismerni a cikkünkben említett növényeket? Akkor tekintsd meg galériánkat!


Annak idején, a halloween-i szokások sokkal inkább szóltak a jövőbe való tekintésről és jóslásról, mint manapság. Ezekhez a jóslásokhoz kapcsolódott például az alma (amit ha betettél a párnád alá, álmokat mutathatott az illető jövőbeli házastársáról), a len és a mogyoró.


Néhány virág, ami kapcsolódik az ünnephez, vagy alapvetően az őszhöz, a krizantém, az őszirózsa, a napfényvirág, és hasonló százszorszép-szerű virágok.


Halloween-i növények éjszakára


Minden ünnepi program éjszaka zajlik, mint a híres „csokit vagy csalok”. Emiatt a legjobb virágok ilyenkor, amik éjszaka virítanak. 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel a növények listája, lapozz!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-03-19

5 tipp a kora tavaszi vetések sikeréhez

A kora tavaszi vetés tartogat veszélyeket, de vannak tippek, melyek segítségével legyőzhetjük ezeket: most 5 tippet mutatunk a sikeres, kora tavasziv etéshez!

2024-03-13

Ezzel a trükkel szüretelj rengeteg málnát idén nyáron

Tanulj meg metszeni málnát, hogy a növény erősebb, a termés pedig több és jobb minőségű legyen. Ismerd meg a metszés előnyeit, mikor és hogyan kell metszeni!

2024-03-05

Ezért jobb tavasszal elültetni a levendulát, mint ősszel

Levendula ültetés márciusban? Naná, hiszen ez a legjobb és legalkalmasabb időpont több okból kifolyólag is egy kertész szerint, mutatjuk mire figyelj kifejezetten!

2024-03-05

Csinos szellőrózsa: így ültesd el márciusban és minden évben visszatér

Az elképesztően szép, csinos szellőrózsa nevű virágot márciusban is elültetheted többek között, jövőre pedig már vissza fog térni hozzád, fogadd meg ezeket!

2024-03-27

Így szaporíthatod a leandert akár egyetlen ágról is

Tudtad, hogy a csodaszép mediterrán eredetű leandert egyetlen kis ágacska segítségével is könnyedén szaporíthatod? Részletes útmutatóhoz kattints!

2024-04-15

Ültesd el együtt a hagymát és a répát, elmondom miért

A hagyma és a répa remek társnövényei egymásnak, elmondom nektek miért érdemes őket egymás mellé ültetni a kertben. Ezek után biztos ti is így fogjátok csinálni!

2024-04-16

Kezdő kertészeknek is - 3 zöldség, ami garantáltan sikerül

Kertészkedni szeretnél, de nem tudod, hol kezd? Fedezd fel a 3 ideális zöldséget kezdőknek! Gyorsan növőek, ízletesek és minimális erőfeszítéssel termeszthetők.

2024-04-16

Titkos trükk a hagyma örök életéhez: Soha többé nem kell magot venned!

Fedezd fel a titkos trükköt, amellyel örökké életben tarthatod a hagymát! Soha többé nem kell hagymát vásárolnod a boltban vagy magról újrakezdened a folyamatot!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

istállótrágya-szóró gép (szervestrágya-szóró gép)

ált. adapterként üzemeltethető berendezés. Feladata a beérett istállótrágya v. komposzt... Tovább

sáncolás

kétféle céllal használatos —>meliorációs eljárás, lényegében iszapos vízzel való... Tovább

Tovább a lexikonra
Kertészet Növénytermesztés