A tavasz legjobb virágos eseménye: Gyulai Virágok Fesztiválja 2023

A tavasz legjobb virágos eseménye: Gyulai Virágok Fesztiválja 2023

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Két dolgot nagyon szeretünk, és reméljük, hogy ti is szerettek, a szép helyeket, és a szép virágokat. Pontosan ezt a kettőt egyesíti a Gyulai Virágok Fesztiválja, amit 2023-ban is megrendeznek, amelyen hatvan kiállító mutatja be különleges növényeit, kertészethez kapcsolódó termékeit. Úgy érzed csak rád vár ez az esemény idén tavasszal? Akkor már mutatjuk is a részleteket!

Gyulai Virágok Fesztiválja 2023 dátum

Gyulai Virágok Fesztiválja 2023

Idén május 12-14. között tartják meg újra Gyulán a Virágok Fesztiválját és Virágvásárt, azaz a jövőhétvégére véssétek be ezt a naptárotokba! Hiszen elérkezett az idő, amikor végre a Béke sugárút és a Göndöcs-kertterülete színes, illatos virágokba borul, melyek igazán nyári hangulatot árasztanak. Szászné Várkonyi Adrienn, a város főkertésze elmondta, a kiállítók tíz százaléka először jön el a programra. A legtöbben egynyári virágokat kínálnak, de évelő növényekből, faiskolák termékeiből ugyancsak választhatnak a látogatók, sőt, újdonságként egy gazdabolt is jelen lesz. Az ingyenesen látogatható fesztiválnak lesz vendégtelepülése, ezúttal Sátoraljaújhelyt ismerhetik meg a látogatók, egyebek mellett bemutatkoznak a település borászai és borkóstoló is lesz.

Virágok specialistáitól is tanulhatunk    

A szokásoknak megfelelően ezúttal is jelen lesz egy-egy terület specialistája: így tavirózsákkal, rovarevő növényekkel, kaktuszokkal, pozsgásokkal, mediterrán növényekkel és azok szakértőivel is találkozhatnak a látogatók. Virágrajongóknak szinte kötelező program! Ha úgy érzed, hogy idei kertedből még hiányzik egy-két szépséges virág, esetleg fogalmad sincsen, mit ültess, vagy éppen ajándékba adnál valakinek valamit, akkor kösd egybe a hasznosat a duplán kellemessel! Látogass el a csodás Gyula csodás virágos fesztiváljára és szerezd be kerted legújabb ékeit4  
 

Gyulai Virágok Fesztiválja 2023 programok

Ahogyan eddig minden évben, idén is lesznek kiegészítő programok. A gyerekeknek kiírt Az én virágos kertem rajpályázatra beérkezett alkotásokból kiállítás nyílik a művelődési központ árkádjai alatt. Ebben az évben is megtartják a virágkötészeti versenyt, és lesz bonsaibemutató is. A színpadi programok között lesz mazsorettbemutató, koncertezik a Körös Kvintett, a Gyulai Erkel Ferenc Gyermek fúvószenekar, lesz néptánc és modern tánc, szombaton pedig két nagy koncert is: fellép a Dirty Slippers, este pedig Deák Bill Gyula. Egésznapos kísérő rendezvényként kézműves játszóház várja a legkisebbeket. A részletes programkínálat megtalálható a www.gyulakult.hu oldalon.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kipállás

1. (növ.) Hónyomás. 2. (áeü.) A bőr (köztakaró) hámrétegének fellazulása, ami akkor... Tovább

előzetesen elismert nemesített fajta (EE)

a kisparcellás kísérletekben az eddig minősítetteket felülmúló, a vele versenybe állított... Tovább

Tovább a lexikonra
virág virágtermesztés