Hogyan ültessek gyöngyvirágot? Tudj meg most mindent a gyöngyvirág ültetéséről, gondozásáról

hirdetes

A gyöngyvirág gondozása, ültetése – ismerd meg Te is ezt az illatos szépséget

TK, ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Amióta csak ismerjük, a gyöngyvirág az egyik legillatosabb kis termetű növényünk, mely már tavasszal elkezdi virágzását, ami kitarthat a kora nyári időszakig. Ez a virág a spárgafélék családjába tartozik, általában lombos erdőkben, tölgyesekben fordul elő, de ligetekben is szinte bárhol találkozhatunk vele, amennyiben a természetben sétálunk.

Gyöngyvirág

A szárakat kicsi, fehér, bólogató harang alakú virágok borítják, melyeknek édes illata már messziről érezhető. Maga a növény nem túl magas, középzöld, lándzsa formájú levelei nagyjából 10 – 20 centiméter magasságra nőnek meg maximum, illetve szélessége 7,5 – 12,5 centiméter.


Ez a nedvességkedvelő növény a virágzása után visszamaradt nagyobb, vörös magjával terjed. A gyöngyvirágnak sem termesztése, sem gondozása nem igényel különösebb odafigyelést. 


Termesztése, ültetése


Mint már említettem, a gyöngyvirágnak nincsennek nagy igényei, viszont egy-két dologra érdemes odafigyelnünk. Ez a kicsi, fehér növény szereti a nedves talajt, illetve a részben árnyékos, árnyékosabb területeket, így amennyiben ültetésében gondolkozunk, ezeket preferáljuk mi is. Bizonyos esetekben ugyanakkor a szárazabb, teljesen árnyékos helyeken is képesek megfelelően fejlődni, de ezzel ellentétben képes akár a napsütötte helyekhez is alkalmazkodni, viszont ilyen területeken fejlődése ahhoz kötött, mennyi nedvességet kap. Tehát a gyöngyvirág, mint láthatjuk tényleg könnyedén termeszthető, abban az esetben, ha tudjuk, mikor és hogyan érdemes elültetnünk – ennek függvényében lesz egyszerűbb gondozása is.

hirdetes

hirdetes


Az ültetést érdemes késő ősszel elvégezni, hiszen a hideg téli hőmérséklet szükséges lesz majd a vegetatív időszakában, így is már akkor elősegítve megfelelő fejlődését.


Ennek a növények egyetlen földalatti rizómája van, melyet virágzása után bármikor feloszthatunk, bár erre is az ideális időintervallum december, illetve november. Fokozottan figyeljünk amikor ültetése vagy felosztása történik, hiszen a gyöngyvirág rendkívül mérgező növény, így tartsd távol mind gyermekektől, mind háziállatoktól, kedvencektől.

 

Ha még többet szeretnél megtudni erről az illatos virágról, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-30

Ezt a fűszert teszem télen az orchideára, hogy rengeteg virágja maradjon

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogyan segíthet a fokhagymás oldat az orchideák virágzásának serkentésében, és hogyan válik ez a növény egyedülálló hasznosságú kertészeti eszközzé.

2023-11-28

5 hiba, amit a karácsonyi kaktusz gondozása során vétünk

A karácsonyi kaktusz a téli ünnepek elengedhetetlen dekoráció, de annak érdekében, hogy hosszú ideig élvezhessük, fontos elkerülni néhány gyakori gondozási hibát

2023-11-30

4 Gyönyörű téli bogyós cserje – Beszínezik a szürke téli kertet

Ezek a mesés téli bogyókkal rendelkező cserjék nemcsak a hideg hónapokban hoznak színt és életet a kertedbe, hanem praktikus választások is kertedbe!

2023-11-28

Így készül az eredeti savanyú káposzta – Elárulták a kerecsendiek a titkok

A káposztasavanyítás ősi művészete mélyen gyökerezik a hagyományokban, és Kerecsenden egy különleges, közösségi program keretében kaphatunk betekintést ebbe a gasztrokalandba.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

halogénsav-származék, savamid és anilid hatóanyagú gyomirtó szerek

a klortál-metil a magról kelő egy- és kétszikű gyomok ellen hatásos hagymában,... Tovább

Dorogi Földhivatal

Földhivatal Ügyfélfogadás: Hétfõ: 12-16 Kedd:közületek, ügyvédek részére egész nap... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert virág