Hogyan ültessek gyöngyvirágot? Tudj meg most mindent a gyöngyvirág ültetéséről, gondozásáról

hirdetes

A gyöngyvirág gondozása, ültetése – ismerd meg Te is ezt az illatos szépséget

TK, ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Amióta csak ismerjük, a gyöngyvirág az egyik legillatosabb kis termetű növényünk, mely már tavasszal elkezdi virágzását, ami kitarthat a kora nyári időszakig. Ez a virág a spárgafélék családjába tartozik, általában lombos erdőkben, tölgyesekben fordul elő, de ligetekben is szinte bárhol találkozhatunk vele, amennyiben a természetben sétálunk.

Gyöngyvirág

A szárakat kicsi, fehér, bólogató harang alakú virágok borítják, melyeknek édes illata már messziről érezhető. Maga a növény nem túl magas, középzöld, lándzsa formájú levelei nagyjából 10 – 20 centiméter magasságra nőnek meg maximum, illetve szélessége 7,5 – 12,5 centiméter.


Ez a nedvességkedvelő növény a virágzása után visszamaradt nagyobb, vörös magjával terjed. A gyöngyvirágnak sem termesztése, sem gondozása nem igényel különösebb odafigyelést. 


Termesztése, ültetése


Mint már említettem, a gyöngyvirágnak nincsennek nagy igényei, viszont egy-két dologra érdemes odafigyelnünk. Ez a kicsi, fehér növény szereti a nedves talajt, illetve a részben árnyékos, árnyékosabb területeket, így amennyiben ültetésében gondolkozunk, ezeket preferáljuk mi is. Bizonyos esetekben ugyanakkor a szárazabb, teljesen árnyékos helyeken is képesek megfelelően fejlődni, de ezzel ellentétben képes akár a napsütötte helyekhez is alkalmazkodni, viszont ilyen területeken fejlődése ahhoz kötött, mennyi nedvességet kap. Tehát a gyöngyvirág, mint láthatjuk tényleg könnyedén termeszthető, abban az esetben, ha tudjuk, mikor és hogyan érdemes elültetnünk – ennek függvényében lesz egyszerűbb gondozása is.

hirdetes

hirdetes


Az ültetést érdemes késő ősszel elvégezni, hiszen a hideg téli hőmérséklet szükséges lesz majd a vegetatív időszakában, így is már akkor elősegítve megfelelő fejlődését.


Ennek a növények egyetlen földalatti rizómája van, melyet virágzása után bármikor feloszthatunk, bár erre is az ideális időintervallum december, illetve november. Fokozottan figyeljünk amikor ültetése vagy felosztása történik, hiszen a gyöngyvirág rendkívül mérgező növény, így tartsd távol mind gyermekektől, mind háziállatoktól, kedvencektől.

 

Ha még többet szeretnél megtudni erről az illatos virágról, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-02-08

A teraszok, verandák legszebb éke: a függő petúnia helyes gondozása

A függő petúnia egy igazán varázslatos növény, ami könnyen termeszthető, gondozása sem okoz túl sok gondot, amennyiben odafigyelsz néhány apróságra. mutatjuk!

2023-02-06

Miért pusztul el a flamingóvirágom? Ez a leggyakoribb probléma és a megoldás!

A flamingóvirág leggyakoribb problémái lesz szó, és természetes mutatjuk a megoldást is, illetve e flamingóvirág megfelelő gondozásához is adunk tippeket.

2023-01-31

6 ok, amiért a nárciszhagymáid nem virágoznak- és a megoldás

Nárciszhagyma nem virágzik, mi a megoldás? Több oka is lehet annak, ha a nárciszhagymák nem virágoznak, mutatjuk mik azok, és hogy mit tudsz tenni ellene!

2023-02-09

A húsvét legszebb éke: csüngő barkafűz ültetése, és gondozása- egyszerűbb, mint hinnéd

A csodás barkánál tökéletesebb növényt keresve sem lehetne találni, ami ennyire tökéletesen passzol a húsvéthoz. Hova, mikor ültess, hogyan gondozd? Mutatjuk!

2023-02-01

Kerti sarkantyúka- a csodanövény, aminek minden kertben ott lenne a helye

Álmodni sem lehetne jobb kerti virágod a kerti sarkantyúkánál, nincs vele gond, mégis csodásan mutat, és még gyógyító hatása is van, az egész virág ehető!

2023-02-07

Így nevelj friss zöldhagymát a kidobásra szán maradékból egy pohár vízben!

Ha zöldhagymát vásárolsz, levágod a végét, ki ne dobd, hiszen egy pohárvízbe téve új hagyma nő ki belőle, rengeteget spórolhatsz ezzel az egyszerű technikával!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

elektrolízis

elektromos áram hatására végbemenő változás, az elektromos energia kém. energiává alakul.... Tovább

Gombaölo Mikal C 64 WP

Gombaölő permetező szer szőlő, burgonya, zöldségnövények, szója és komló... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert virág