Hogyan ültessek gyöngyvirágot? Tudj meg most mindent a gyöngyvirág ültetéséről, gondozásáról

hirdetes

A gyöngyvirág gondozása, ültetése – ismerd meg Te is ezt az illatos szépséget

TK

Amióta csak ismerjük, a gyöngyvirág az egyik legillatosabb kis termetű növényünk, mely már tavasszal elkezdi virágzását, ami kitarthat a kora nyári időszakig. Ez a virág a spárgafélék családjába tartozik, általában lombos erdőkben, tölgyesekben fordul elő, de ligetekben is szinte bárhol találkozhatunk vele, amennyiben a természetben sétálunk.

Gyöngyvirág

A szárakat kicsi, fehér, bólogató harang alakú virágok borítják, melyeknek édes illata már messziről érezhető. Maga a növény nem túl magas, középzöld, lándzsa formájú levelei nagyjából 10 – 20 centiméter magasságra nőnek meg maximum, illetve szélessége 7,5 – 12,5 centiméter.


Ez a nedvességkedvelő növény a virágzása után visszamaradt nagyobb, vörös magjával terjed. A gyöngyvirágnak sem termesztése, sem gondozása nem igényel különösebb odafigyelést. 


Termesztése, ültetése


Mint már említettem, a gyöngyvirágnak nincsennek nagy igényei, viszont egy-két dologra érdemes odafigyelnünk. Ez a kicsi, fehér növény szereti a nedves talajt, illetve a részben árnyékos, árnyékosabb területeket, így amennyiben ültetésében gondolkozunk, ezeket preferáljuk mi is. Bizonyos esetekben ugyanakkor a szárazabb, teljesen árnyékos helyeken is képesek megfelelően fejlődni, de ezzel ellentétben képes akár a napsütötte helyekhez is alkalmazkodni, viszont ilyen területeken fejlődése ahhoz kötött, mennyi nedvességet kap. Tehát a gyöngyvirág, mint láthatjuk tényleg könnyedén termeszthető, abban az esetben, ha tudjuk, mikor és hogyan érdemes elültetnünk – ennek függvényében lesz egyszerűbb gondozása is.

hirdetes

hirdetes


Az ültetést érdemes késő ősszel elvégezni, hiszen a hideg téli hőmérséklet szükséges lesz majd a vegetatív időszakában, így is már akkor elősegítve megfelelő fejlődését.


Ennek a növények egyetlen földalatti rizómája van, melyet virágzása után bármikor feloszthatunk, bár erre is az ideális időintervallum december, illetve november. Fokozottan figyeljünk amikor ültetése vagy felosztása történik, hiszen a gyöngyvirág rendkívül mérgező növény, így tartsd távol mind gyermekektől, mind háziállatoktól, kedvencektől.

 

Ha még többet szeretnél megtudni erről az illatos virágról, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-20

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb. Mutatom, miket érdemes kertedben gondoznod!

2021-07-27

Milyenek is a rövid nappalos növények? Ismerd meg őket Te is

A növények, mint már korábbi cikkemben említettem, három nagyobb kategóriába oszthatóak be fejlődésük kapcsán - most nézzük meg a rövid nappalos növényeket.

2021-07-27

Ismerjétek meg Ti is a 2021-es év rovarát!

A 2021-es év rovara címet egy apró lepke kapta, melyet akár a magyar „kolibri”-ként is emlegethetnénk - igazi légi akrobatának számít. Ismerjétek meg most.

2021-07-17

Ismerd meg Te is ezt a karakteres megjelenésű évelőt – bemutatkozik a kék iringó

A kék iringó kisebb csoportokban nő, évelő növény. Virágzása nyárra tehető, könnyedén képes lesz majd színfoltokkal megajándékozni kertedet. Ismerd meg Te is.

2021-07-17

A hónap szépsége – ismerd meg Te is a kasvirágokat

A kasvirágok szebbé tehetik a nyári hónapokat kertünkben, mégis júliusban a legszebbek - ismerd meg Te is ezeket a változatos virágokat mostani cikkünkből!

2021-07-13

Július a kertben – ezek a növények teszik színesebbé a hónapot

A nyári virágok nagyrésze a júliusi melegben ölti fel teljes pompáját, ráadásul a legtöbbjük nem csak a meleget, de a szárazságot is jól tűri. Ismerd meg őket!

2021-07-17

A kerti szépecske – ismerd meg Te is a menyecskeszemet

A menyecskeszem vagy más néven szépecske közepes termetű, az egyik legváltozatosabb külsejű virág. Most tudj meg mindent erről a különleges dísznövényről.

2021-07-19

Lisztharmatos cukkini – mit tehetünk megmentéséért?

A legtöbb növény sajnos hajlamos arra, hogy lisztharmatos legyen. Most eláruljuk, mit tehetsz az ellen, ha cukkinid is elkapta ezt a gombabetegséget.

További cikkek ebben a témában


csuka (Esox lucius L.)

a csukafélék (Esocidae) családjába tartozó, kitűnő húsú ragadozó hal. Európa d.... Tovább

22/2006. (V. 17.) EüM-FVM-KvVM együttes rendelet

a biocid termékek elõállításának és forgalomba hozatalának feltételeirõl... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert virág