Hogyan ültessek gyöngyvirágot? Tudj meg most mindent a gyöngyvirág ültetéséről, gondozásáról

hirdetes

A gyöngyvirág gondozása, ültetése – ismerd meg Te is ezt az illatos szépséget

TK

Amióta csak ismerjük, a gyöngyvirág az egyik legillatosabb kis termetű növényünk, mely már tavasszal elkezdi virágzását, ami kitarthat a kora nyári időszakig. Ez a virág a spárgafélék családjába tartozik, általában lombos erdőkben, tölgyesekben fordul elő, de ligetekben is szinte bárhol találkozhatunk vele, amennyiben a természetben sétálunk.

Gyöngyvirág

A szárakat kicsi, fehér, bólogató harang alakú virágok borítják, melyeknek édes illata már messziről érezhető. Maga a növény nem túl magas, középzöld, lándzsa formájú levelei nagyjából 10 – 20 centiméter magasságra nőnek meg maximum, illetve szélessége 7,5 – 12,5 centiméter.


Ez a nedvességkedvelő növény a virágzása után visszamaradt nagyobb, vörös magjával terjed. A gyöngyvirágnak sem termesztése, sem gondozása nem igényel különösebb odafigyelést. 


Termesztése, ültetése


Mint már említettem, a gyöngyvirágnak nincsennek nagy igényei, viszont egy-két dologra érdemes odafigyelnünk. Ez a kicsi, fehér növény szereti a nedves talajt, illetve a részben árnyékos, árnyékosabb területeket, így amennyiben ültetésében gondolkozunk, ezeket preferáljuk mi is. Bizonyos esetekben ugyanakkor a szárazabb, teljesen árnyékos helyeken is képesek megfelelően fejlődni, de ezzel ellentétben képes akár a napsütötte helyekhez is alkalmazkodni, viszont ilyen területeken fejlődése ahhoz kötött, mennyi nedvességet kap. Tehát a gyöngyvirág, mint láthatjuk tényleg könnyedén termeszthető, abban az esetben, ha tudjuk, mikor és hogyan érdemes elültetnünk – ennek függvényében lesz egyszerűbb gondozása is.

hirdetes

hirdetes


Az ültetést érdemes késő ősszel elvégezni, hiszen a hideg téli hőmérséklet szükséges lesz majd a vegetatív időszakában, így is már akkor elősegítve megfelelő fejlődését.


Ennek a növények egyetlen földalatti rizómája van, melyet virágzása után bármikor feloszthatunk, bár erre is az ideális időintervallum december, illetve november. Fokozottan figyeljünk amikor ültetése vagy felosztása történik, hiszen a gyöngyvirág rendkívül mérgező növény, így tartsd távol mind gyermekektől, mind háziállatoktól, kedvencektől.

 

Ha még többet szeretnél megtudni erről az illatos virágról, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-04-20

A világ legpihentetőbb kertje: így készítsd el!

Gondolkoztál már azon, hogy vajon miért lehet kerted pihentető, hogyan képes kikapcsolni? Mostani cikkemben segitek kialakítani a világ legpihentetőbb kertjét.

2021-04-17

Kora tavasszal virágzik a Brunsvigia: ismerd meg Te is ezt a szépséget

Világunk tele van különlegesebbnél különlegesebb növényekkel, mostani cikkemben egyet fogok közülük bemutatni. Ez a szépség igazi látványosság, nézd meg Te is!

2021-01-26

Ezekkel a korán nyíló virágokkal hamarabb indul a tavasz kertedben

Ha azt szeretnéd, hogy kertedben minden évben egy kicsit hamarabb kezdődjön a tavasz, akkor ehhez most bemutatjuk cikkünkben ezeket a korán nyíló virágokat!

2021-03-30

Szélben táncoló virágok – ismerd meg Te is a madármályvát

A madármályva közepesen magas, bokrosodó növekedésű, egynyári növény, a legtöbb kertben remekül fejlődik, és mutat. Mostani cikkünkből ismerd meg őt Te is!

2021-03-17

Kertünk különlegességei – 8 izgalmas fekete virág, melyet kertedben nevelhetsz

Kertünk kialakítása mindenki számára fontos – ehhez használhatunk cserjéket, bokrokat, virágokat. Ha különlegességre vágysz, akkor ezek a növények segíthetnek.

2021-04-12

Május szépsége – tudj meg most mindent Te is az orgona gondozásáról

Lassan a májusba lépünk, ami csak egyet jelenthet - elkezd virágozni minden idők legkedveltebb virága, az orgona! Tudj meg mostani cikkünkből róla mindent!

2021-03-13

8 gyönyörű virághagymás növény, mely tavasszal virágzik

A tavasz a virághagymás növények időszaka. Bár ezeket ősszel kell elültetni, semmi akadálya, hogy most vegyél egy már majdnem kifejlettet - hiszen lehetséges.

2021-04-14

A tűző nap sztárja – Ismerd meg az ólomvirágot!

Az ólomvirág hazánkban elsősorban cserépben nevelhető, a tűző nap sztárja. Kék színével, pici virágaival Téged is elvarázsolhat. Tudj meg róla most mindent.

További cikkek ebben a témában


takarmánykeverő

feladata a különféle őrölt takarmánykomponensek, ->premixek egyenletes összekeverése.... Tovább

malacelhullási veszteség

egy-egy sertéstenyészetben a malacok elhullásából adódó veszteség mértékének... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert virág