Így fog tökéletesen működni fűnyíród tavasszal is - hogyan és miért kell téliesíteni fűnyíród?

hirdetes

Hogyan téliesítsük a fűnyírónkat, hogy készen álljon újra a tavaszra

TK
Fűnyíró

A fűnyíró típusától függően az olaj, az üzemanyagszűrő és a gyújtógyertyák cseréje is javasolt. A légszűrő tisztítása vagy cseréje is fontos. Le kell ellenőrizni a gumiabroncsokat, a kábeleket, hogy nem sérültek-e, és szükség esetén azokat is ki kell cserélni. A kezelési útmutató részletes információkat tartalmaz a megfelelő alkatrészekről és cseréjükről.


Mit tegyünk a motoros fűnyíró üzemanyagával


Mielőtt eltennénk télre az ilyen típusú fűnyírónkat, addig járassuk, amik ki nem fogy teljesen belőle az üzemanyag, vagy ürítsük ki a tartályt. Ez különösen fontos, ha a fűnyírót a pincében szeretnénk tárolni, mert az üzemanyag tűzveszélyes. Engedhetjük az anyagot gázkannába, amit akár marónak is felhasználhatunk a hidegben.

hirdetes


Ha benne szeretnénk hagyni az üzemanyagot a tartályban, akkor adni kell hozzá üzemanyag-stabilizátort. Ez megakadályozza az anyag lebomlását és lerakódását, így nem érheti el a motort.


Tartsuk feltöltve fűnyírónk akkumulátorát


Ha a fűnyírónk akkumulátorral rendelkezik, tartsuk feltöltve télen is. Az elektromos vagy akkumulátoros gépen esetében ez jelenti a gép gerincét, akárcsak a motorja a gáz- vagy dízelüzemű gépeknek. Ráadásul ez lehet a legdrágább alkatrésze is, amit nem hagyhatunk, hogy elromoljon.


Élezzük meg a pengéket


Fűnyírónk téliesítésének fontos lépése, hogy megélesítsük a késeket, hogy később a fű tiszta vágást kapjon. Viseljünk kesztyűt mindenképpen. Kövessük a használati útmutató utasításait, de általában reszelőt vagy köszörűkorongot kell használni, és meg kell őrizni az eredeti csiszolási szöget. A penge visszaszerelése előtt győződjünk meg róla, hogy mindkét oldala kiegyensúlyozott.

hirdetes


Tárolás


Takarjuk le a gépet, ha szabadban tároljuk. Ne engedjük, hogy nedvesség érje, ugyanis rozsdásodást okozhat. Javasolt fűnyíróburkolatot vagy légáteresztő anyagból készült ponyvát használni.

Az összes nyesedék eltávolítása a fűnyíróról, a korrózió megelőzése érdekében viasz vagy kenés, valamint a ponyva használata segít megelőzni a károsodást. Ha megfelelően téliesítettünk és tároltuk az eszközt, használatra készen áll, amint beköszön a tavasz.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-05-16

7 virág az árnyékos erkélyre, amik így is tündökölnek

A balkonnövények sokkal inkább szeretik a félárnyékot a tűzőnapnál! Mutatjuk a legszebb árnyéktűrő balkonvirágokat, amik biztosan feldobják az erkélyed!

2022-05-16

Ezzel az 5 tippel meggyógyíthatod a muskátlid!

A muskátli levele könnyen megsárgulhat, szemölcsös lehet és a gondos öntözés mellett is elhervadhat a virága. Ezzel az 5 módszerrel megmentheted a muskátlid!

2022-05-16

Így lesz zöldebb a kerted a szomszédénál! – 4 trükk a kertészektől

Mikor és milyen gyakran locsoljuk a füvet, hogy az zöld és egészséges legyen? Nézd meg milyen trükköket árultak el a szakértőink, hogy zöldebb kegyen a fű!

2022-05-16

Nincs időd a kerttel foglalkozni? - 4 tipp, hogyan legyen vad, mégis rendezett kerted

Nem csak a tökéletesre nyírt fű és a gömbformára nyírt bokrok, az elburjánzott növények is mutathatnak jól és még környezeti szempontból is hasznos lehet!

2022-05-13

Így használd a forró vizet a gyomok ellen

Van egy szuper tanácsunk neked: számos gyomot eltüntethetsz kertedből, ha tudod, hogyan használj ellenük némi forró vizet. Íme minden, amit tudnod kell erről!

2022-05-10

Így turbózd fel a talaj minőségét fillérekből! – Trükkök a kertészektől

A növények fejlődésére óriási hatással van a talaj minősége, ezért az egyik legfontosabb feladat, hogy növényeink számára biztosítsuk a megfelelő termőföldet.

További cikkek ebben a témában


garda (heringhal, balatoni hering, gyargya, kardkeszeg, Pelecus cultratus)

a pontyfélék (Cyprinidae) családjába tartozó, ezüstös csillogású, egyenes hátvonalú,... Tovább

burgonya (krumpli, Solanum tuberosum L.)

a —>burgonyafélék családhoz tartozó, sokoldalúan hasznosított, gumókkal áttelelő,... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet