kukorica növényédelmi technológiája, fritlégy, kukoricabarkó, földi bolhák, bagolypillelárvák, kukoricamoly, levéltetvek, atkák, kártétel, gyomirtás

kukorica növényédelmi technológiája

Hirdetés

a vetőmaggal terjedő gombás betegségek, csírakori megbetegedések ellen különböző kombinációkkal csávázni kell (csávázószerek); a tapadás elősegítésére célszerű adalék anyagot használni. A talajlakó kártevők ellen a vetéssel egy időben indokolt védekezni (talajfertőtlenítő szerek). A fritlégy, kukoricabarkó, földi bolhák, bagolypillelárvák, kukoricamoly, levéltetvek, atkák kártételének leküzdéséhez megfelelő választék áll rendelkezésre (foszfon- és foszforsavészterszármazék hatóanyagú rovarölő szerek, akartamat típusú rovarölő szerek, piretroid típusú rovarölő szerek, tiofoszforsav-származék hatóanyagú rovarölő szerek). A gyomnövények elleni védekezés: kukorica vegyszeres gyomirtása. Szükség szerint a termés betakarítását gyorsítani lehet a lombtalaní-tószerek alkalmazásával.
Hirdetés

címkék:
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.