Így fog tökéletesen működni fűnyíród tavasszal is - hogyan és miért kell téliesíteni fűnyíród?

hirdetes

Hogyan téliesítsük a fűnyírónkat, hogy készen álljon újra a tavaszra

TK

Mint minden gépnek, a fűnyírónak is rendszeres karbantartásra van szüksége ahhoz, hogy megfelelően és hatékonyan működjön. 

Fűnyíró

Ha a fűnyírót télire anélkül tesszük el, hogy ne készítenénk elő, nagy nehézségekkel kerülhetünk szembe a tavaszi első indításkor és használatkor. Az üzemanyag és az akkumulátor megromolhat a hideg napokban, a helytelen tisztítás eredményeként benne maradt fű pedig rozsdát okozhat a gép belsejében. De, ha odafigyelünk néhány dologra, könnyen használatba vehetjük újra, amikor szükség lesz rá. Íme, hogyan kell megfelelően téliesíteni fűnyírónkat, függetlenül attól, hogy motoros, elektromos vagy más fajtával rendelkezünk.


Első a biztonság


Mielőtt hozzá kezdenénk a módosításokhoz, néhány óvintézkedést mindenképpen vegyünk figyelembe. Olvassuk el a használati útmutatót az adott modellre vonatkozóan. Ha úgy gondolod, nem tudod biztonságosan téliesíteni az eszközt, fordulj inkább szakemberhez!

hirdetes


Ellenkező esetben kezdjük azzal, hogy sima, vízszintes felületre visszük a fűnyírót, kikapcsoljuk, kivesszük a gyújtáskulcsot, és hagyjuk lehűlni a motort. Nem lenne jó, ha munka közben véletlenül elindulna, ezért az elektromos és akkumulátoros modelleknél vegyük ki az akkumulátort, vagy húzzuk ki a negatív akkumulátorkábelt. Gázfűnyírók esetén le kell választani a gyújtógyertya vezetékét, és távoltartani azt egy darab ragasztószalaggal. Figyeljünk rá, hogy a rögzítőfék legyen behúzva.


Ha teleltetés közben fel kell emelnie a fűnyírót, használjunk megfelelő emelőállványokat. Ezek a gépek nehezek, ezért ügyeljünk arra, hogy stabil és biztonságos legyen, miközben elvégezzük a munkát, így elkerülhetjük, hogy megnyomja az ujjunkat vagy lábujjunkat.


Hogyan készítsük elő télre fűnyírónkat

hirdetes


A két legfontosabb feladat a fűnyíró alapos tisztítása, valamint a modell üzemanyaforrásának (gáz, akkumulátor) kezelése. Először is használjunk erős súrolókefét vagy műanyag gittkést, amivel le tudjuk kaparni a fedél alját, valamint a pengékről és más alkatrészekről az oda ragadt füvet. Öblítsük le a sarat vízzel. Távolítsuk el a levágott füvet a fűnyíró külsejéről is. A megszáradt fű bármilyen súrlódás hatására tüzet okozhat. Miután a fűnyíró tiszta és száraz, permetezzük be tisztító olajjal a megtisztított területet, ezzel megakadályozva a rozsdát.

 

Cikkünk még nem ért véget – a következő oldalon további hasznos tanácsokat találsz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-07-31

Ismerjétek meg ti is a csodálatos bakopát

Ismerjétek meg ti is ezt a tündéri kis virágot, a bakopát. Mindent, az ültetéséről, teleltetéséről és a gondozásáról. Cikkünkből megtudhattok mindent a bakopa virágról!

2022-07-31

Hogyan állítsuk meg az invazív növények terjedését?

Kezdenek teret hódítani a kertedben a nem őshonos növények? Mutatunk néhány módszert amivel lelassíthatod, megállíthatod és akár meg si előzheted a terjedésüket!

2022-08-09

Mit ültess augusztusban? Ezek a növények tuti befutók

Az augusztus remek alkalom, hogy megtervezzük a következő évet. Nem tudod mit ültess augusztusban? Akkor itt az ideje, hogy elvesd a szívós egynyári növényeket.

2022-08-04

Gyomok a járda között? Így szabadulhatsz meg tőlük mindörökre!

A járdafelületek perzselőek és szárazak, különösen nyáron, ami jellemzően azt jelenti, hogy semmi sem maradhat meg alattuk, persze a gaz ennek is ellentmond!

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-08-03

Egyszerű vegán sajtok: vágható cukkinisajt és kenhető paradicsomsajt

Mutatunk két könnyű vegán sajt receptet is. Az első egy cukkiniból készített puha sajt, a másik pedig narancsszínű paradicsomos nacho sajt. Egyszerű, de mennyei!

2022-08-11

Hogyan kezeld a szárazságot a kertben

Ha még nem tetted meg a lépéseket a szárazság megelőzésében. Kövesd az alábbi gyakorlati tanácsainkat, beleértve a növények öntözésére vonatkozó tippeket is.

További cikkek ebben a témában


káros N-asszimiláció

a talajmikrobáknak szervesanyag-bontó tevékenységükhöz nitrogénre van szükségük. Ha a... Tovább

csikóistálló

ált. szabadtartású csikók részére épített istálló, amelyben legfeljebb abrakolás idejére... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet