Így fog tökéletesen működni fűnyíród tavasszal is - hogyan és miért kell téliesíteni fűnyíród?

hirdetes

Hogyan téliesítsük a fűnyírónkat, hogy készen álljon újra a tavaszra

TK

Mint minden gépnek, a fűnyírónak is rendszeres karbantartásra van szüksége ahhoz, hogy megfelelően és hatékonyan működjön. 

Fűnyíró

Ha a fűnyírót télire anélkül tesszük el, hogy ne készítenénk elő, nagy nehézségekkel kerülhetünk szembe a tavaszi első indításkor és használatkor. Az üzemanyag és az akkumulátor megromolhat a hideg napokban, a helytelen tisztítás eredményeként benne maradt fű pedig rozsdát okozhat a gép belsejében. De, ha odafigyelünk néhány dologra, könnyen használatba vehetjük újra, amikor szükség lesz rá. Íme, hogyan kell megfelelően téliesíteni fűnyírónkat, függetlenül attól, hogy motoros, elektromos vagy más fajtával rendelkezünk.


Első a biztonság


Mielőtt hozzá kezdenénk a módosításokhoz, néhány óvintézkedést mindenképpen vegyünk figyelembe. Olvassuk el a használati útmutatót az adott modellre vonatkozóan. Ha úgy gondolod, nem tudod biztonságosan téliesíteni az eszközt, fordulj inkább szakemberhez!

hirdetes


Ellenkező esetben kezdjük azzal, hogy sima, vízszintes felületre visszük a fűnyírót, kikapcsoljuk, kivesszük a gyújtáskulcsot, és hagyjuk lehűlni a motort. Nem lenne jó, ha munka közben véletlenül elindulna, ezért az elektromos és akkumulátoros modelleknél vegyük ki az akkumulátort, vagy húzzuk ki a negatív akkumulátorkábelt. Gázfűnyírók esetén le kell választani a gyújtógyertya vezetékét, és távoltartani azt egy darab ragasztószalaggal. Figyeljünk rá, hogy a rögzítőfék legyen behúzva.


Ha teleltetés közben fel kell emelnie a fűnyírót, használjunk megfelelő emelőállványokat. Ezek a gépek nehezek, ezért ügyeljünk arra, hogy stabil és biztonságos legyen, miközben elvégezzük a munkát, így elkerülhetjük, hogy megnyomja az ujjunkat vagy lábujjunkat.


Hogyan készítsük elő télre fűnyírónkat

hirdetes


A két legfontosabb feladat a fűnyíró alapos tisztítása, valamint a modell üzemanyaforrásának (gáz, akkumulátor) kezelése. Először is használjunk erős súrolókefét vagy műanyag gittkést, amivel le tudjuk kaparni a fedél alját, valamint a pengékről és más alkatrészekről az oda ragadt füvet. Öblítsük le a sarat vízzel. Távolítsuk el a levágott füvet a fűnyíró külsejéről is. A megszáradt fű bármilyen súrlódás hatására tüzet okozhat. Miután a fűnyíró tiszta és száraz, permetezzük be tisztító olajjal a megtisztított területet, ezzel megakadályozva a rozsdát.

 

Cikkünk még nem ért véget – a következő oldalon további hasznos tanácsokat találsz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-11-22

Téli tippek, munkák, elfoglaltságok

Bár nem sokan gondolnák, télen is foglalatoskodhatunk kertünkben – mostani cikkünkben nézzük végig, hogyan várd a tavaszt kerted kapcsán.

2022-01-09

9 tipp, hogy kertedet előkészítsd a kései kertészkedéshez

Akár hiszed, akár nem, a termékeny időszak nem ér véget a nyárral együtt. A késői szezonban történő ültetés sikeres és hatékony termesztési lehetőség, amely friss őszi, sőt, téli terményt eredményez.

2021-12-17

6 dolog, amit végezz el idén télen a kertedben

Ne hagyd, hogy a hideg évszak visszatartson a kertészkedéstől. Íme, miket érdemes télen elvégezni. Mostani cikkünkben elmondjuk, miket végezz el téli kertedben.

2021-12-15

5 mód, hogy télen is kertészkedhess

A legtöbben a téli kertet ridegnek, sivárnak ábrázoljuk, hóval és levelekkel borítva. A felszín alatt azonban egy élettel teli télikert nyüzsög - lássuk, miért.

2022-01-09

Az orchideák téli igényei: orchidea gondozása a hideg évszakban

Az orchideákra érdemes télen is megfelelően odafigyelni, ezzel is biztosítva virágzásukat és fejlődésüket. Cikkünkből tudj meg mindent az orchideák téli gondozásáról!

2021-11-22

Így érdemes felkészíteni a télre kertedet

Nem szabad elfelejtened megfelelően felkészíteni kertedet a téli időszakra - mostani cikkünkben mindent megtalálsz, amire szükséged lesz a folyamat során!

2022-01-09

14 tipp a növények beltéri tárolásához és gondozásához télen

Néha még a szobanövények is nehezek vészelik át a telet, de szerencsére sok mindent megtehetünk az egészségük és fejlődésük érdekében a hideg időben.

További cikkek ebben a témában


Flieg-pontszám

a silózott takarmányok minőségét jelölő értékszám. A siló értékelését a... Tovább

explóziós mechanizmus

növények spóráinak, virágporának (pollen), magvainak a kiszóródása, ill. elterjesztése.... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet