Így fog tökéletesen működni fűnyíród tavasszal is - hogyan és miért kell téliesíteni fűnyíród?

hirdetes

Hogyan téliesítsük a fűnyírónkat, hogy készen álljon majd a tavaszra

TK, NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Mint minden gépnek, a fűnyírónak is rendszeres karbantartásra van szüksége ahhoz, hogy megfelelően és hatékonyan működjön. Télen ezekre a dolgokra figyelj, így tavasszal majd biztosan nem lesz vele gondod! 

Fűnyíró

Ha a fűnyírót télire anélkül tesszük el, hogy ne készítenénk elő, nagy nehézségekkel kerülhetünk szembe a tavaszi első indításkor és használatkor. Az üzemanyag és az akkumulátor megromolhat a hideg hónapokban, a helytelen tisztítás eredményeként benne maradt fű pedig rozsdát okozhat a gép belsejében. De, ha odafigyelünk néhány dologra, könnyen használatba vehetjük újra, amikor szükség lesz rá. Íme, hogyan kell megfelelően téliesíteni fűnyírónkat, függetlenül attól, hogy motoros, elektromos vagy más fajtával rendelkezünk.


Első a biztonság


Mielőtt hozzá kezdenénk a módosításokhoz, néhány óvintézkedést mindenképpen vegyünk figyelembe. Olvassuk el a használati útmutatót az adott modellre vonatkozóan. Ha úgy gondolod, nem tudod biztonságosan téliesíteni az eszközt, fordulj inkább szakemberhez!

hirdetes


Ellenkező esetben kezdjük azzal, hogy sima, vízszintes felületre visszük a fűnyírót, kikapcsoljuk, kivesszük a gyújtáskulcsot, és hagyjuk lehűlni a motort. Nem lenne jó, ha munka közben véletlenül elindulna, ezért az elektromos és akkumulátoros modelleknél vegyük ki az akkumulátort, vagy húzzuk ki a negatív akkumulátorkábelt. Gázfűnyírók esetén le kell választani a gyújtógyertya vezetékét, és távoltartani azt egy darab ragasztószalaggal. Figyeljünk rá, hogy a rögzítőfék legyen behúzva.


Ha teleltetés közben fel kell emelnie a fűnyírót, használjunk megfelelő emelőállványokat. Ezek a gépek nehezek, ezért ügyeljünk arra, hogy stabil és biztonságos legyen, miközben elvégezzük a munkát, így elkerülhetjük, hogy megnyomja az ujjunkat vagy lábujjunkat.


Hogyan készítsük elő télre fűnyírónkat

hirdetes


A két legfontosabb feladat a fűnyíró alapos tisztítása, valamint a modell üzemanyaforrásának (gáz, akkumulátor) kezelése. Először is használjunk erős súrolókefét vagy műanyag gittkést, amivel le tudjuk kaparni a fedél alját, valamint a pengékről és más alkatrészekről az oda ragadt füvet. Öblítsük le a sarat vízzel. Távolítsuk el a levágott füvet a fűnyíró külsejéről is. A megszáradt fű bármilyen súrlódás hatására tüzet okozhat. Miután a fűnyíró tiszta és száraz, permetezzük be tisztító olajjal a megtisztított területet, ezzel megakadályozva a rozsdát.

 

Cikkünk még nem ért véget – a következő oldalon további hasznos tanácsokat találsz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-20

5 tipikus tavaszi ültetési hiba, amit kerülj el!

Itt a tavasz, irány a kert, és dobjunk össze egy csodaszép kertet, amire később büszkék lehetünk, nem igaz? Vagy ácsi, és gondoljuk át ezt az egészet!

2023-03-16

A grillsütő tisztítása kefe nélkül – Így tudod percek alatt csillogóvá varázsolni a grillt!

Ez a hat grilltisztító technika nem igényel kefét, de így is hihetetlenül tisztává varázsolja a grillt! Ha van grilleződ, akkor hasznos lehet ez a cikk!

2023-03-16

Az esővíz gyűjtése jót tesz a növényeknek, a környezetnek és a pénztárcádnak – így készíthetsz esővíz hordót

Az esőhordó otthoni elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, és több okból is kifizetődő. Nagyszerű módja, hogy fenntarthatóbbá válj, és csökkentsd a vízszámlát

2023-03-16

Hogyan lehet megszabadulni a rojtosszárnyúaktól? – Gyors és egyszerű módszerek a kártevőkkel szemben

Szakértői módszerek, amelyek megmentik a beltéri, üvegházi és kerti növényeket ezektől a kártevőktől! Hogyan írtsuk ki a rojtosszárnyú kártevő rovarokat?

2023-03-16

Hagymatermesztési hibák – Ezt 8 gyakori hibát követjük el hagymatermesztés során

Ha azon tűnődsz, hogy miért nem nő a hagymád, akkor ez az egyik ilyen gyakori probléma eredménye lehet! Milyen hibákat követhetünk el hagymatermesztés során?

2023-03-16

5 tipp a szobanövények tavaszi ápolásához

A beltéri növényeknek gyengéd, szerető gondozásra és táplálásra van szükségük így a tavasz kezdetén: ezt az 5 lépést ne hagyd ki tavasszal a szobanövényeknél!

2023-03-20

Függő virágok? Ez a 7 virág mutat a legjobban lógó virágkosarakban!

A gyönyörű virágokkal teli függő kosarak mindenképpen különleges, vonzó megjelenést kölcsönöznek majd a kis otthonod környékének ezekkel a csodás virágokkal.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Fejér Megyei Földhivatal

Földhivatal Postacím: 8001. Pf. 18. Cím: Székesfehérvár Várkörút 22-24. 8000... Tovább

boglya

a lekaszált széna egyik tárolási formája. A 3—4 m magas, kúp alakhoz hasonló boglya... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet