Ezt imádni fogod: Készíts függőágyat házilag nagyon egyszerűen, függőágy készítése házilag

hirdetes

Ezt imádni fogod: Készíts függőágyat házilag nagyon egyszerűen

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Szeretnél a kertben pihengetni, könyvet olvasgatni, hallgatni a madarak csicsergését, és büszkén kémlelni a gondos munkánk köszönhetően sok színben tündöklő virágokat? Neked egy kerti függőágy fog kelleni! Nagyon egyszerűen, saját kezűleg is készíthetsz kerti függőágyat, mutatjuk hogyan!

Függőágy készítése házilag

Készíts kerti függőágyat!

Imádsz a kertben lenni, legszívesebben egész nap itt tengetnéd az idődet? Jó lenne, ha lenne egy csendes kis zug, ahol a kertben kicsit megpihenhetsz, kikapcsolódhatsz? Kiváló választás ehhez egy hintázásra is alkalmas kerti függőágy, amit fákhoz erősítve könnyedén felszerelhetsz, és itt pihenve élvezheted a kerted adta nyugalmat. Garantáljuk, hogy nemcsak te fogod imádni ezt az ötletet, hanem az egész család oda meg vissza lesz érte, különösképpen a gyerkőcök. Akár már kapásból több függőággyal is készülhetsz! A napsütésben való fekvés jót tesz a testnek (természetesen készülni kell fényvédőkkel, naptejekkel!  Van valami a fák alatti hintázásban és a napsugarakban, ami kétségtelenül mosolyt csal mindenki arcára. Egy DIY nyári függőágy elkészítése valójában meglehetősen egyszerű, lapozz bátran tovább, és nézd meg a kerti függőágy készítésének lépéseit!

hirdetes

Hozzávalók a kerti függőágy készítéséhez

  • 5 méter erős pamutszövet (azért kell ennyi, mert azt szeretnénk, hogy a függőágyunk kétoldalas legyen, két nyomattal, így mindegyikből 2,5 métert kaptunk, akár két anyagot is lehet választani 2 különböző mintával, színnel)
  • 5+ méter paracord, erős pamutzsinór (attól függően, hogy mennyire laza legyen a függőágy, milyen távolságban tudod kiakasztani)
  • cérna
  • varrótűk ( különböző méretűek, zsák varrótű)
  • szövetvágó olló
  • mérőszalag
  • varrógép
hirdetes

A kerti függőágy készítésének lépései

Rakdegymásra a szöveteket úgy, hogy a nyomtatott oldaluk befelé nézzen. Tűzd össze és vardd mindkét oldalát (hosszában), hogy szegélyvonalat hozz létre. Hajtsd ki az anyagot a végén lévő egyik nyíláson keresztül úgy, hogy a nyomtatott oldalak kifelé nézzenek. Ez a függőágy körülbelül 2 méter hosszú lesz. Az egyik rövid végén hajtsd rá az anyagot, és mérj meg körülbelül 9-10 centimétert. Rögzítsd a hajtást, és varrj 5 centiméternyire a hajtás redőjétől. Ezt a vonalat sokszor varrd át! Ezt legalább nyolcszor átfuttattuk a varrógépen különböző öltésekkel, hogy valóban lezárjuk. Ne akard, hogy valaki kiessen a rossz varrás miatt. Varrj egy másik vonalat 1,5 centiméternyire a hajtás másik oldalától, hogy lezárd az összehajtott szárnyat. Ismételd meg a másik oldalon. Gyűjts össze hat szál paracordot, és vágd le az összes darabot 2, 5 méteresre. Húzd át az imént varrt összehajtott szárnyat. Kösse össze a függőágy anyagát, és kösse össze a paracord mindkét végét egy erős csomóba. Kész is! A függőágy felakasztásának legegyszerűbb módja, ha veszel két nagy karabinert, és egy oszlopra akasztod. Vagy tekerheted a paracordot egy fa törzse köré! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-06

5 Kihagyhatatlan magyar természeti csoda télre

A hideg hónapokban is érdemes felfedezni a természet varázslatait, és Magyarország bővelkedik olyan természeti csodákban és különlegességekben, amik télen is lenyűgözőek.

2023-12-05

Természetes tápanyagok a szobanövények számára: banánhéj, zacc és cukor?

Természetes tápanyagok segítségével, a cukor, kávézacc, zöldségek főzőlevének és banánhéjnak titkait megismerve kertünkben exponenciálisan növelhetjük a növények szépségét

2023-12-05

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

Növényeket a fürdőszobába! Talán nem is gondolnánk, de az olyan növények, mint az orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben!

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-12-05

Télen gólyát látunk? Ezt kell tenni!

Amikor gólyákkal találkozunk télen, fontos megértenünk, hogyan segíthetünk nekik, és mikor hagyjuk őket békén. Ezt kell tenni ha télen gólyát látunk itthon!

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-28

Új Tulajdonos, Új Kilátások: magyar kézre került az Auchan

Új fejezet az Auchan történetében Magyarországon, ahogy az Indotek Csoport bevonul a képbe, ígérve a piaci részesedés növelését és ambiciózus fejlesztéseket a következő években.

2023-11-17

Tízezreket spórolhatsz, ha most ültetsz és nem várod ki a tavaszt!

Az őszi ültetés előnyeit vesszük sorra, amelyek a növények egészséges fejlődése mellett még jelentős költségmegtakarítást is hozhatnak a kertészek számára

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kemosterilánsok

azok a kémiai anyagok, amelyeknek alkalmazásával a kártevők utódokat létrehozó képessége... Tovább

vállszélesség

a vállízület (—>végtagok) elülső külső pontjának, a vállbúbnak mellső, és a... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kertfenntartás Mezőgazdaság