Így marad zöld a pázsit - Ezt a fűfajtát kell ültetned

Ezt a fűfajtát érdemes választanod, ha egész nyáron gyönyörködnél a pázsitban

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Fűfajták

Ha azonban nem kezd el kinőni a zöld pázsit, még mindig van néhány dolog, amit megtehetsz annak érdekében, hogy aszály idején is zöld legyen a fű:


•    Készülj korán a nyárra! Fontold meg, hogy tavasszal olyan időszakokat tervez, amikor kevés az eső, és proaktivitása és kemény munkája meghozza gyümölcsét. Az év első nyírásától kezdődően használj fűnyírót a csupasz foltok kijavítására, és tarts meg néhány levágott füvet (mulcs), hogy jobban hidratálja a pázsitot.
•    Ha a pázsitot aszály sújtja, kerülje a nagy gyalogosforgalmat és az állatok által okozott károkat. Ne bántsuk az amúgy is igénybevett pázsitot!
•    Ne félj a túlságosan kiszáradt pázsittól. Ha a pázsit jól karbantartott (még ha nem is annak tűnik!), amint visszatér az eső, vissza kell zöldülnie.

Így lesz egészségesebb a pázsit


Amellett, hogy először kiválasztjuk a megfelelő füvet, és rendszeresen levegőztetjük a pázsitot, néhány további dolgot is megtehetünk a füvünk egészségének érdekében.


1.    Betegség kezelése


HA a pázsitunk nedves, kerülni kell a fűnyírást, ugyanis ez problémákat okozhat, és ilyen esetekben , jobb ha ellenőrizzük, hogy vannak-e betegség vagy gombás fertőzés jelei. Ez porszerű maradékként vagy színes foltokként vagy foltokként jelenhet meg. Ezenkívül ellenőrizzük a kártevők által okozott károk jeleit (és szükség esetén alkalmazzunk rovarölő szert).


2.    Fő az egészség


Mint nekünk embereknek, úgy a fűnek is szüksége van néha egy kis tápanyag utánpótlásra! A tápanyaghiány felelős lehet a gyep ritkításáért. Rendszeresen öntözz és ne felejtsd el a nitrogén műtrágyát alkalmazni! Hogyan? Ebből a cikkünkből megtudhatod! Így lehet neked szebb zöld a füved, mint a szomszédé, egyszerűen és hatékonyan! 
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

tájfajta

1. (növ.) Egy-egy vidéken a —>természetes szelekció folyamán hosszú idő alatt... Tovább

kasos méhészkedés

régi, ma már nem használt formája a méhészkedésnek, amikor méhlakásul szalmából,... Tovább

Tovább a lexikonra