Így marad zöld a pázsit - Ezt a fűfajtát kell ültetned

Ezt a fűfajtát érdemes választanod, ha egész nyáron gyönyörködnél a pázsitban

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Nincs is jobb, mint egy buja, zöld pázsit – különösen, ha fel van szerelve az oda való hozzájutáshoz szükséges know-how-val. Örülünk, hogy elárulhatunk néhány titkot, hogyan teheted zöldebbé a pázsitot. Beszélgettünk tereprendezési szakembereinkkel, akik több mint 50 éven át a fű zöld és egészséges megjelenésének megőrzését ötvözték, és mindent elárultak 4 lényeges pontban, amelyeket ebben a cikkben kibontunk. Így lesz zöldebb nálad a fű!

Fűfajták

Különféle fűfajták


A legtöbbünk számára a fű csak, hát… fű. De fontos tisztában lenni azzal, hogy körülbelül egy tucat különböző típusú gyepfű létezik és amit a hátsó udvaron nézel, az valójában két (vagy több) fűfajta kombinációja lehet.

A legjobb füvek különböző éghajlatokhoz


A gyepfű általában két különálló kategóriába sorolható: a meleg éghajlaton jól működő füvek (például az Egyesült Államok déli és délkeleti régiói), valamint olyan fűfélék, amelyek jobban megfelelnek az ország télnek és jelentős szezonális hőmérséklet-ingadozásoknak (északon, északkeleten, a közép-nyugat nagy része és a csendes-óceáni északnyugat). Nézzük milyen fűfajták is léteznek!


1.    A meleget kedvelő fűfajták


Bahiagrass Pensacola, Bahiagrass argentin, Bermuda, Szőnyegfű, Százlábú, Szent Ágoston, Zoysia


2.    Hidegben is elálló füvek


Bentgrass, Bluegrass, Magas csenkesz, Kúszó vörös csenkesz, rozsfű (egynyári), rozsfű (évelő)


3.    Átmeneti


Azok számára, akik az észak és a dél közötti középső terepen élünk, bármelyik fűfajtát képesek leszünk termeszteni, de vannak olyanok, amelyek jobban teljesítenek, mint mások.


Zoysia, Százlábú, Bermuda, Szárazságtűrő hideg évszakos fűfélék: Magas csenkesz

Hogyan válasszunk füvet?


Azon túl, hogy olyan füvet válasszunk, amely jól növekszik az adott éghajlati viszonyoknak megfelelően, néhány egyéb szempontot is figyelembe kell venni, például a pH-t, a termékenységet, a talaj nedvességtartalmát és a környezeti igénybevételeket.
Egyes pázsitfűfélék jobban tűrik az árnyékot, mint mások (például a finom és magas csenkesz), míg mások jobban képesek gyepképződésre (például a kentuckyi kékfű). Ezen túlmenően, egyes fűfélék jobban megfelelnek nagyon specifikus tevékenységeknek – például a hajlított füvet putting greennek vagy krokettpályának használják.


Lapozz a következő oldalra, hogy megtudd mitől lesz tökéletesen zöld a fű a kertedben!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

bakteriémia (bacteriaemia)

a fertőzés helyéről a ->baktériumoknak kis számban a vérpályába való bejutása. Tovább

fertőtlenítés

célja az ember v. az állat környezetébe került kórokozók elpusztítása v. számuk jelentős... Tovább

Tovább a lexikonra