notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Folyik a nagy pénzsöprés: 120 milliárdot szórnak ki

Hirdetés

Folyik a nagy pénzsöprés: 120 milliárdot szórnak ki

P.M.

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az utolsó fillérig elköltik az uniós forrásokat.

Folyik a nagy pénzsöprés: 120 milliárdot szórnak ki

A nagy érdeklődés miatt 2 milliárd forinttal többet, legalább 62 milliárd forintot fordít majd a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az élelmiszeripari és állattartó telepi technológiai fejlesztésekre, amelyek támogatására novemberben hirdetett pályázatot. Több más jogcímmel együtt pedig összesen 120 milliárd forintot söpörnek ki.

 

Még több mint 120 milliárd forintot fizet ki hamarosan a VM, így a megmaradt uniós pályázati pénzeket az utolsó fillérig kifizeti – derül ki a tárca közleményéből. Ennek érdekében a múlt év végén még számos pályázatot hirdetett a minisztérium, amelyek kifizetése még nem zárult le teljesen, azonban hozzávetőleges számadatok már rendelkezésre állnak.

Folyik a nagy pénzsöprés: 120 milliárdot szórnak ki

A nagy érdeklődésre tekintettel tavaly novemberben a VM ismét meghirdette az élelmiszeripari és állattartó telepek technológiai berendezéseinek korszerűsítésére irányuló pályázatát, amelyre az akkor elkülönített 60 milliárd forint helyett legalább 2 milliárddal fordít majd többet a tárca, amikor a kérelmek feldolgozása teljes mértékben megtörténik. Eddig 1288 kérelmet hagytak jóvá.

Hirdetés

 

A pályázatok értékelésénél az új munkahelyek teremtése és a meglévők megtartása, a hátrányos helyzetű településeken megvalósuló fejlesztések, illetve a hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatása kiemelt szempontként jelenik meg a minisztérium által kiírt valamennyi pályázat esetében – áll a közleményben.

Folyik a nagy pénzsöprés: 120 milliárdot szórnak ki

A VM az agráriumon kívüli ügyeket is felkarolta: kulturális intézményfejlesztő programjával és a falvak gépjárműparkjának megújításával az utóbbi négy év legjelentősebb fejlesztését hajtotta végre. A program keretében 753 templom 12,6 milliárd forintból, valamint 725 művelődési ház 24,6 milliárd forintból újult meg országszerte, ebből 427 településen integrált közösségi és szolgáltató tér (IKSZT) működik.

Hirdetés

 

A tervezettnél több pénz, 6 milliárd helyett 8,5 milliárd forint jut a közösségi használatú gépjárműpark fejlesztésére vidéken, a kistelepüléseken és a tanyás régiókban. Ebben a programban 883 településen 900 új járművet szerezhetnek be falugondnoki szolgálatok, egyesületek és polgárőr szervezetek - olvasható a közleményben.

Forrás: agrárszektor

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
322 216
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
7 565 337
Közösség

D-vitamin-hiány

a mészsóforgalom zavarán (angolkór) kívül a D-vitamin-hiány a növekedés, a... Tovább

65/2006. (IX. 11.) FVM rendelet

a kedvezõ gabonatermésbõl származó elõnyök kihasználása érdekében az agrártermelõk... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 237

Átlagos értékelés: 4.9