busás támogatás gazdáknak, támogatás gabonaválságra, támogatás gazdáknak, támogatás gazdáknak 2023, busás támogatás gazdáknak 2023

hirdetes

Így juthatnak busás támogatáshoz a gazdák - Segítség a gabonaválságban

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A magyar mezőgazdaság számára elérhetővé vált az Agrár Széchenyi Kártya MAX+ folyószámlahitel, amely kamattámogatással segíti a gazdálkodókat az ukrán gabonaválság miatti piaci nehézségek kezelésében.

támogatás gazdáknak

Támogatás a gabonaválságban szenvedők számára

Az ukrán gabonaválság kihívásaira válaszul a magyar mezőgazdaság számára elérhetővé vált az Agrár Széchenyi Kártya MAX+ folyószámlahitel konstrukció, amely jelentős kamattámogatást nyújt a gazdálkodóknak - tájékoztatta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.


A most elérhető hitelkonstrukció eredményeképpen a mezőgazdasági vállalkozások könnyebben tudják finanszírozni a forgóeszközeiket, és a kamatterhelés jelentősen csökkenthető. Jelenleg a KAVOSZ regisztráló irodáiban már elérhető hiteltermék évi 5 százalékos kamattámogatást nyújt, és legfeljebb 100 millió forint összegig igényelhető.

„A konstrukció keretében a legfeljebb 3 éves futamidejű hitelszerződések megkötésére 2024. június 29-ig van lehetőség. A megemelt kamattámogatás a normál Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitellel már rendelkezők számára is elérhető, hiszen most mindenkinek szüksége van további segítségre”

- fűzte hozzá Feldman Zsolt.


Milyen támogatásról is van szó pontosan?

hirdetes

A hitelszerződések legfeljebb 3 éves futamidővel köthetők meg, és a konstrukció 2024. június 29-ig vehető igénybe. Fontos megjegyezni, hogy a kamattámogatott hitel lehetőséget nyújt az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel már rendelkező vállalkozásoknak is.

Feldman Zsolt az intézkedés fontosságát hangsúlyozva kifejtette, hogy az Agrár Széchenyi Kártya MAX+ segít a mezőgazdasági szektor szereplőinek a nehéz gazdasági környezetben és a magas kamatkörnyezetben. A kormány célja az, hogy a kamattámogatott hitellel hozzájáruljon a munkahelyek megtartásához és az agrárvállalkozások versenyképességének növeléséhez.

Mit tehetnek még a gazdák a nehéz időkben?

Az ukrán gabonaválság okozta kihívások ellenére a gazdák számára is fontos, hogy proaktívan lépjenek fel. Ebben az időszakban érdemes diversifikálni termelésüket, más növényekre, például kukoricára vagy szójára koncentrálva csökkenteni a gabonafélék termesztését. Emellett az exportpiacok sokszínűsítése és új partnerek keresése is kulcsfontosságú lehet az állományok megőrzése és a gazdaságok fenntartása érdekében. Az Agrár Széchenyi Kártya MAX+ hitel konstrukció mellett a gazdák számára elérhető támogatások és szakmai segítségnyújtás is segíthet a válságkezelésben.

hirdetes

Ezenkívül a gazdák számára fontos, hogy szorosan együttműködjenek az agrárszövetkezetekkel és más szakmai szervezetekkel, hogy közösen megoldásokat találjanak a válság kezelésére. Az innovációra és hatékonyságnövelésre való törekvés, valamint az agrártechnológiai fejlesztések követése is segíthet a termelékenység és a jövedelmezőség növelésében. A gazdálkodóknak továbbá érdemes figyelemmel kísérniük az agrártámogatások és pályázatok aktualitásait, hogy minden elérhető lehetőséget kihasználhassanak a válság enyhítésére és a gazdaságuk stabilizálására.

Az Agrár Széchenyi Kártya MAX+ konstrukció részletes információi, az üzletszabályzat és az igényléshez szükséges dokumentumok a www.kavosz.hu weboldalon érhetők el. A hitelkonstrukció segíthet a magyar gazdáknak a gabonaválság okozta piaci kihívások leküzdésében.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-28

5 kihagyhatatlan gőzgombóc a városban, amit neked is meg kell kóstolni!

Budapesten több olyan hely is akad, ahol a legfinomabb gőzgombóc változatokat kóstolhatjuk meg. Fedezzük fel együtt ezeket az izgalmas helyeket, és próbáljuk ki mindet!

2023-11-17

Tízezreket spórolhatsz, ha most ültetsz és nem várod ki a tavaszt!

Az őszi ültetés előnyeit vesszük sorra, amelyek a növények egészséges fejlődése mellett még jelentős költségmegtakarítást is hozhatnak a kertészek számára

2023-11-16

Készíts otthon tökéletes sült gesztenyét, úgy ahogyan az adventi árusok csinálják!

Az igazán finom sült gesztenye titka az alapanyagok frissességében rejlik. De még mire kell odafigyelned? Készíts sült gesztenyét az adventi árusok tippjeivel

2023-11-28

Kikerült a hivatalos lista: Ezek a legjobb sípályák 2023-ban

De mely sípályák lesznek az idei szezon legjobbjai? Ezek a sípályák rendelkeznek a legjobb pályákkal, szállásokkal, éttermekkel, kölcsönzőkkel és nem mellesleg hóval!

2023-12-05

Műfenyő vagy vágott fenyő? – Ez egy teljes tévhit!

A Karácsonyfa-vásárlás kapcsán felmerülő dilemmát érintve Kovács Erik, a Klímapolitikai Intézet kutatója cáfolja a műfenyő környezetbarátságával kapcsolatos tévhiteket.

2023-12-05

Tudtad hogy ezekben a magyar fürdőkben gyulladáscsökkentő gyógyvízben lehet fürdeni?

Felfedezzük azokat a kivételes fürdőket, ahol nemcsak kellemesen pihenhetünk, de a gyulladáscsökkentő gyógyvíz áldásos hatásaival is gondoskodhatunk egészségünkről.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

biogazdálkodás (biológiai gazdálkodás)

elméletileg az ősi földművelési formák kitöltése korszerű tartalommal. Hívei... Tovább

dongásság (mellkasszélesség)

a bordafal legtávolabbi pontjainak egymástól való távolsága, közvetlenül a lapocka... Tovább

Tovább a lexikonra
Gazdaság Gyeptermesztés gyógynövény gyógynövénytermesztés gyümölcs gyümölcstermesztés Házi kert Húsvét Húsvéti programok Karácsony Karácsonyi asztal Karácsonyi díszek kert Kertészet kertfenntartás Környezetgazdálkodás Környezetvédelem Mezőgazdaság Nemesítés, biotechnológia növény Növénytermesztés Növényvédelem NVT, mezõgazdasági támogatások oktatás Paradicsom permetezés Talajművelés Tudomány Ünnep virág virágtermesztés webáruház Zöldség Zöldségtermesztés