busás támogatás gazdáknak, támogatás gabonaválságra, támogatás gazdáknak, támogatás gazdáknak 2023, busás támogatás gazdáknak 2023

Így juthatnak busás támogatáshoz a gazdák - Segítség a gabonaválságban

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A magyar mezőgazdaság számára elérhetővé vált az Agrár Széchenyi Kártya MAX+ folyószámlahitel, amely kamattámogatással segíti a gazdálkodókat az ukrán gabonaválság miatti piaci nehézségek kezelésében.

támogatás gazdáknak

Támogatás a gabonaválságban szenvedők számára

Az ukrán gabonaválság kihívásaira válaszul a magyar mezőgazdaság számára elérhetővé vált az Agrár Széchenyi Kártya MAX+ folyószámlahitel konstrukció, amely jelentős kamattámogatást nyújt a gazdálkodóknak - tájékoztatta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.


A most elérhető hitelkonstrukció eredményeképpen a mezőgazdasági vállalkozások könnyebben tudják finanszírozni a forgóeszközeiket, és a kamatterhelés jelentősen csökkenthető. Jelenleg a KAVOSZ regisztráló irodáiban már elérhető hiteltermék évi 5 százalékos kamattámogatást nyújt, és legfeljebb 100 millió forint összegig igényelhető.

„A konstrukció keretében a legfeljebb 3 éves futamidejű hitelszerződések megkötésére 2024. június 29-ig van lehetőség. A megemelt kamattámogatás a normál Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitellel már rendelkezők számára is elérhető, hiszen most mindenkinek szüksége van további segítségre”

- fűzte hozzá Feldman Zsolt.


Milyen támogatásról is van szó pontosan?

A hitelszerződések legfeljebb 3 éves futamidővel köthetők meg, és a konstrukció 2024. június 29-ig vehető igénybe. Fontos megjegyezni, hogy a kamattámogatott hitel lehetőséget nyújt az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel már rendelkező vállalkozásoknak is.

Feldman Zsolt az intézkedés fontosságát hangsúlyozva kifejtette, hogy az Agrár Széchenyi Kártya MAX+ segít a mezőgazdasági szektor szereplőinek a nehéz gazdasági környezetben és a magas kamatkörnyezetben. A kormány célja az, hogy a kamattámogatott hitellel hozzájáruljon a munkahelyek megtartásához és az agrárvállalkozások versenyképességének növeléséhez.

Mit tehetnek még a gazdák a nehéz időkben?

Az ukrán gabonaválság okozta kihívások ellenére a gazdák számára is fontos, hogy proaktívan lépjenek fel. Ebben az időszakban érdemes diversifikálni termelésüket, más növényekre, például kukoricára vagy szójára koncentrálva csökkenteni a gabonafélék termesztését. Emellett az exportpiacok sokszínűsítése és új partnerek keresése is kulcsfontosságú lehet az állományok megőrzése és a gazdaságok fenntartása érdekében. Az Agrár Széchenyi Kártya MAX+ hitel konstrukció mellett a gazdák számára elérhető támogatások és szakmai segítségnyújtás is segíthet a válságkezelésben.

Ezenkívül a gazdák számára fontos, hogy szorosan együttműködjenek az agrárszövetkezetekkel és más szakmai szervezetekkel, hogy közösen megoldásokat találjanak a válság kezelésére. Az innovációra és hatékonyságnövelésre való törekvés, valamint az agrártechnológiai fejlesztések követése is segíthet a termelékenység és a jövedelmezőség növelésében. A gazdálkodóknak továbbá érdemes figyelemmel kísérniük az agrártámogatások és pályázatok aktualitásait, hogy minden elérhető lehetőséget kihasználhassanak a válság enyhítésére és a gazdaságuk stabilizálására.

Az Agrár Széchenyi Kártya MAX+ konstrukció részletes információi, az üzletszabályzat és az igényléshez szükséges dokumentumok a www.kavosz.hu weboldalon érhetők el. A hitelkonstrukció segíthet a magyar gazdáknak a gabonaválság okozta piaci kihívások leküzdésében.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2024-06-12

Teljes útmutató a komposztáláshoz kezdőknek: Az alapok lépésről lépésre

Szívesen belevágnál az otthoni komposztálásba de nem tudod, hogyan? Itt a teljes lépésről lépésre követhető útmutató az otthoni komposztálás elkezdéséhez.

2023-12-31

Mit kell tenni, ha a szelídgesztenyét megtámadja a gubacsdarázs?

A gubacsdarazsak könnyen kárt tehetnek a szelídgesztenye levelekben, de szerencsére van néhány bevált módszer, amelyekkel visszaállíthatod a szelídgesztenyéd egészségét.

2024-06-11

Hogyan védekezz a kukorica baktériumos megbetegedései ellen

Amikor a kukoricatermést jégverés, erős szél vagy heves esők károsítják, a kukorica baktériumos megbetegedései könnyen kialakulhatnak. Íme mit tehetsz ez ellen.

2024-06-12

A mezőgazdaság jövője itt van: Drónokkal a sikeres termesztésért

A drónok és a mezőgazdaság találkozása forradalmi technológiák megjelenését jelenti a földeken. A drónok használata a mezőgazdaságban rendkívül jövedelmező.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kapilláris vízemelés

a talaj hajszálcsöveiben végbemenő emelkedő vízmozgás, aminek következtében a talajvíz... Tovább

állathigiénia

az a tudományág, amely az egészséges állati szervezet életműködését, az ehhez szükséges... Tovább

Tovább a lexikonra
Gazdaság Gyeptermesztés gyógynövény gyógynövénytermesztés gyümölcs gyümölcstermesztés Házi kert Húsvét Húsvéti programok Karácsony Karácsonyi asztal Karácsonyi díszek kert Kertészet kertfenntartás Környezetgazdálkodás Környezetvédelem Mezőgazdaság Nemesítés, biotechnológia növény Növénytermesztés Növényvédelem NVT, mezõgazdasági támogatások oktatás Paradicsom permetezés Talajművelés Tudomány Ünnep virág virágtermesztés webáruház Zöldség Zöldségtermesztés