Bemutatkozik a filodendron - ismerd meg a szétszórt emberek szobanövényét!

hirdetes

A szétszórt emberek szobanövénye – ismerjétek meg a filodendront

TK, ZH
Filodendron

Ezért is érdemesebb egy sarokban elhelyezni, esetleg fal mellé telepíteni, hiszen majd növényünk a fény felé igyekszik fordulni.


A hőmérsékletre sem feltétlenül igényes, télen, mivel nyugalmi állapotban van, érdemes számára legalább 12 – 14 °C fokot biztosítani, amennyiben viszont aktív, fejlődik, szüksége lesz a minimum 18 °C feletti hőmérsékletre – hiszen akár még a 27 fokban is remekül érzi magát. 


Amennyiben magas hőmérsékletet biztosítunk számára, vízigénye is nő, magasabb páratartalmat, jobb szellőzést is igényel. Amennyiben csupán 18 fok körüli hőmérsékletben helyezkedik el, vízigénye átlagosnak mondható. Biztosítsunk számára megfelelő vízlevezetést, ugyanis ki nem állhatja a pangó vizet. Ez a kedves növény elsősorban a szobahőmérsékletű, lágy-, esetleg esővizet kedveli. Mint már említettem a nyári, melegebb időszakban kis mértékben megnő vízigénye, ugyanakkor a téli időszakban szinte alig van rá szüksége – érdemes tehát a hőmérséklethez mérten végezni öntözését, fokozatosan csökkenteni, esetleg növelni azt.

hirdetes


Azért is rendkívül népszerű a növénybarátok körében, mert mind a párás, mind a száraz környezetet jól tűri, bár előbbi az ideálisabb számára. Ezért érdemes vízzel permetezni, amennyiben túlzottan meleg környezete.


Mire érdemes még odafigyelni?


Amennyiben szeretnénk megfelelően gondozni növényünket, bár nem igényel különösebb odafigyelést, ezért is ajánlott a szétszórt embereknek, amennyiben viszont egyszer-kétszer ráérünk, és eszünkbe jut figyeljünk oda leveleire! Ezek ugyanis könnyen összegyűjthetik a port, arról nem is beszélve, hogy a vízpermet végett növényünk foltossá válhat – ekkor érdemes szivaccsal áttörölni, esetleg lezuhanyoztatni.

hirdetes


Amikor növényünk még fiatal, érdemes évente átültetni laza virágföldbe, ugyanis igényli a szerves anyagban gazdag, tőzeges talajkeveréket. Idősebb példányoknál csak a felső réteget érdemes lecserélni. Ezekre érdemes tavasszal időt szánni.

Neked már megtalálható ez a növény otthonodban?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-18

15 igénytelen virág, amikre alig kell odafigyelni

Nem mindenkinek van elegendő ideje arra, hogy napi rendszerességgel ápolgassa virágait. Ha neked sincsen időd, akkor ezek az igénytelen virágok valók neked!

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-08-08

Izgalmas programok a Balatonnál augusztus 8. és 14. között – Hangulatos koncertek, korzózás és fesztivál! Ez vár a Balatonon augusztus második hetében!

Programot keresel a Balaton körül augusztus 8. és 14. között? Akkor jó helyen jársz, most összegyűjtöttük neked a legjobb balatoni programokat augusztusra!

2022-08-15

A bor készítése életveszélyes- erre mindenki figyeljen oda!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM). Mutatjuk pontosan mikor és mire kell figyelni a borkészítés közben!

2022-08-04

Minden amit tudnod kell a Pénzfáról – Pénzfa a lakásban

Ismerd meg a pénzfát! Itt van minden, amit tudnod kell potenciális új pénzügyi tanácsadódról: a pénzfáról! A pénzfa gondozása, szükséglete és története!

2022-08-16

7 különböző típusú Ficus Lyrata | A legjobb lantlevelű fikuszok

Ne aggódj, ha nem ismered fel a Ficus Lyrata különböző típusait! Összeállítottuk a legjobb lantlevelűk fajtái. Ismered a Ficus Lyrata különböző típusait?

2022-08-16

Hogyan termeszthetünk citromfüvet magról | Termesztési utasítások

Ebből a leíró cikkből megtudhatod, hogyan termeszthetsz citromfüvet magból, és termesztheti saját termést ebből a gyógynövényből. Citromfű termesztés magról

További cikkek ebben a témában


fajtagyűjtemény

a nemesítők egy-egy faj számos (vad- és kultúr-) fajtáját gyűjtik össze és termesztik... Tovább

Fortuna Állatvédõ Egyesület

Állatvédõ szervezet Kricskovicsné Gerencsér Éva Cím: Budapest Karácsony S. u. 24. 1083... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek