Bemutatkozik a filodendron - ismerd meg a szétszórt emberek szobanövényét!

hirdetes

A szétszórt emberek szobanövénye – ismerjétek meg a filodendront

TK, ZH, SFV
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Gyakran kell ezer felé figyelned, így sokszor megfeledkezel szobanövényeid gondozásáról, és amikor már eszedbe jutna késő azokat megmenteni? Akkor most bemutatom a tökéletes növényt számodra – ismerd meg a filodendront!

Filodendron

A filodendronnal rengeteg helyen találkozhatunk, hiszen az iskolákba, irodákba is előszeretettel dekorálnak vele, de a lustább kertészek számára is tökéletes növénynek mondható, Ennek oka, hogy egyáltalán nem fényigényes, a túlöntözés, sok víz végett könnyedén elpusztulhat, így a szétszórtság ennél a növénynél kifejezetten hasznos!


Röviden a filodendronról


A filodendron, vagy magyarosított nevén könnyezőpálma a Philodendron nemzetségbe tartozik közel 200 társával – néhányuk rendkívül kedvelt szobanövény. Érdekessége, hogy latinul monstera deliciosa, melyből nevének első fele hatalmas leveleire utal, valamint utóbbi része pedig ízletes gyümölcsére, ami sajnos hazánkban nem terem meg. 

hirdetes


Könnyezőpálma megnevezése rendszertanilag összezavarhat minket, hiszen a pálmafélék helyett a kontyvirágfélék családját erősíti. Magyarosított nevét arról a jellegzetességéről kapta, miszerint reggelente hatalmas leveleinek csúcsán megjelenik néhány vízcsepp, ami azt az érzetet kelti, mintha könnyezne növényünk.


Eredeti élőhelye Közép-Amerika dzsungelei, Mexikó, valamint a Panama és Costa-Rica trópusi esőerdői – ezeken a területeken a természetes környezetében akár 20 méteresre is megnőhet!


Természete végett a könnyező pálma környezetében kúszik rá a növényekre, elvesztve minden kapcsolatát a talajjal.

hirdetes


Hogyan gondozd filodendronod?


A könnyezőpálma vagy filodendron igénytelennek mondható növény, így gondozásával egyáltalán nem fog meggyűlni a bajod.


Természetes élőhelyéből kiindulva, ahol elsősorban csak ritkás, szórt fényhez jut, egyáltalán nincsenek nagy fényigényei. Arról nem is beszélve, hogy amennyiben ablak közelében helyezed el, és közvetlenül süti a nap, levelei könnyen kifakulhatnak, megéghetnek – ezért is érdemesebb egy fényszegényebb, árnyékosabb környezetet biztosítani számára.
 

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-25

A vakond lett az év emlőse

A több mint 120 éve védett vakondot választotta 2023-ban az év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az AM és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.

2023-01-25

Így tisztítsuk meg az eperágyásokat februárban

A késő téli időszak, azaz a február hónapja tökéletes alkalom az eperágyások megtisztítására és rendberakására, segítünk benne, hogyan érdemes nekiállni!

2023-01-23

A Zichy Kastélyok nyomában – Az egykori nemesi család hagyatéka

Magyarországon számtalan a múltszázadokból fennmaradt kastélyokat fedezhetünk fel, mi most a Zichy család hátrahagyott csodálatos műremekeit gyűjtöttük össze.

2023-01-23

Kell párásítani az orchideákat, jót tesz neki a permetezés?

Az orchideák a természetben meleg és párás körülmények között nőnek. De jó ötlet az orchideák párásítása, vagy többet ártasz, mint használsz? Mi a jó megoldás?

2023-01-25

Hogyan neveljünk bőrápolásra alkalmas gyógynövényeket?

Tudtad, hogy te is tudsz gyógynövényeket termeszteni a kertedben könnyedén, de akár cserépben is? Segítünk neked a legegyszerűbb módon megvalósítani terveidet!

2023-01-23

Hogyan tartsd tisztán a lantlevelű fikuszodat? Így marad a növényed egyszerre fényes és buja

Ezek a jól bevált tisztítási módszerek a lantlevelű fikuszokhoz nem csak egyszerűek, de rendkívül hatékonyak is. Fikuszok megtisztítása a portól egyszerűen

2023-01-26

A gyönyörű Kamélia ezer arca – 10 elegáns fajtája a gyönyörű virágos cserjének

Ma már rengeteg Kamélia fajtát megkülönböztethetünk, amikkel felvirágoztathatjuk a hátsókertünket. Ebben a cikkben összegyűjtöttem a legszebb Kamélia fajtákat

2023-01-26

Hogyan kell metszeni egy Kálát – gyors és egyszerű útmutató a népszerű szobanövényhez

A kála metszés egyszerű munka, amellyel megadhatjuk a népszerű szobanövényünknek, hogy csodáson burjánzzon. Csak öt percre és egy éles ollóra van szükséged.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

gümő (tuberkulum, tuberculum)

a gümőkór egyik legjellemzőbb kórbonctani megnyilvánulási alakja, amikor a szervekben kis... Tovább

kupa

a ló metszőfogain található, a rágófelületről a fog mélyébe nyúló, vakon végződő,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek