Bemutatkozik a filodendron - ismerd meg a szétszórt emberek szobanövényét!

hirdetes

A szétszórt emberek szobanövénye – ismerjétek meg a filodendront

TK

Gyakran kell ezer felé figyelned, így sokszor megfeledkezel szobanövényeid gondozásáról, és amikor már eszedbe jutna késő azokat megmenteni? Akkor most bemutatom a tökéletes növényt számodra – ismerd meg a filodendront!

Filodendron

A filodendronnal rengeteg helyen találkozhatunk, hiszen az iskolákba, irodákba is előszeretettel dekorálnak vele, de a lustább kertészek számára is tökéletes növénynek mondható, Ennek oka, hogy egyáltalán nem fényigényes, a túlöntözés, sok víz végett könnyedén elpusztulhat, így a szétszórtság ennél a növénynél kifejezetten hasznos!


Röviden a filodendronról


A filodendron, vagy magyarosított nevén könnyezőpálma a Philodendron nemzetségbe tartozik közel 200 társával – néhányuk rendkívül kedvelt szobanövény. Érdekessége, hogy latinul monstera deliciosa, melyből nevének első fele hatalmas leveleire utal, valamint utóbbi része pedig ízletes gyümölcsére, ami sajnos hazánkban nem terem meg. 

hirdetes


Könnyezőpálma megnevezése rendszertanilag összezavarhat minket, hiszen a pálmafélék helyett a kontyvirágfélék családját erősíti. Magyarosított nevét arról a jellegzetességéről kapta, miszerint reggelente hatalmas leveleinek csúcsán megjelenik néhány vízcsepp, ami azt az érzetet kelti, mintha könnyezne növényünk.


Eredeti élőhelye Közép-Amerika dzsungelei, Mexikó, valamint a Panama és Costa-Rica trópusi esőerdői – ezeken a területeken a természetes környezetében akár 20 méteresre is megnőhet!


Természete végett a könnyező pálma környezetében kúszik rá a növényekre, elvesztve minden kapcsolatát a talajjal.

hirdetes


Hogyan gondozd filodendronod?


A könnyezőpálma vagy filodendron igénytelennek mondható növény, így gondozásával egyáltalán nem fog meggyűlni a bajod.


Természetes élőhelyéből kiindulva, ahol elsősorban csak ritkás, szórt fényhez jut, egyáltalán nincsenek nagy fényigényei. Arról nem is beszélve, hogy amennyiben ablak közelében helyezed el, és közvetlenül süti a nap, levelei könnyen kifakulhatnak, megéghetnek – ezért is érdemesebb egy fényszegényebb, árnyékosabb környezetet biztosítani számára.
 

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-17

Cicáink kedvence – tudj meg mindent a macskamentáról

Neked is van cicád és mindig is érdekelt, hogy miért vonzódnak ennyire a macskamentához? Emellett most azt is megtudhatod, hogyan termessz otthonodban belőle!

2021-07-20

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb. Mutatom, miket érdemes kertedben gondoznod!

2021-07-19

Ezek a növények tökéletes sövényt alkotnak – ráadásul szinte igénytelenek

Szeretnél Te is egy sövényt kertedbe, viszont tudod, hogy nem lenne sok időd foglalkozni vele? Akkor ezek a növények tökéletesek lesznek számodra!

2021-07-20

Szúnyogűző dísznövények – ezeket telepítsd teraszod közelébe!

Az esti nyugalmas órákat könnyedén megzavarhatják a szúnyogok. Most eláruljuk, milyen dísznövényeket érdemes teraszodra telepíteni, így elkergetve őket.

2021-07-19

Lisztharmatos cukkini – mit tehetünk megmentéséért?

A legtöbb növény sajnos hajlamos arra, hogy lisztharmatos legyen. Most eláruljuk, mit tehetsz az ellen, ha cukkinid is elkapta ezt a gombabetegséget.

2021-07-17

A kerti szépecske – ismerd meg Te is a menyecskeszemet

A menyecskeszem vagy más néven szépecske közepes termetű, az egyik legváltozatosabb külsejű virág. Most tudj meg mindent erről a különleges dísznövényről.

További cikkek ebben a témában


19/2006. (III. 14.) FVM rendelet

termõföldnek és erdõnek a szociális földprogram folytatása céljából ingyenesen történõ... Tovább

ivarszervek (nemi szervek)

a többsejtű állatokban az ivarsejteket (ondósejt, petesejt) termelő, azokat raktározó,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek