Legjobb fikusz fajták

hirdetes

7 különböző típusú Ficus Lyrata | A legjobb lantlevelű fikuszok

ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Ne aggódj, ha nem ismered fel a Ficus Lyrata különböző típusait! Összeállítottuk a legjobb hegedűlevelű fügefajták listáját. Ismered a Ficus Lyrata különböző típusait? Ha nem, akkor ne aggódj. Kiválogattuk a legjobb lantlevelű fikusz fajtákat, amelyek remekül fognak kinézni az otthoni dekorációban!

fikusz

Ficus Lyrata – Lantlevelű fikusz


A Fiddle Leaf Fig vagy Ficus Lyrata az egyik legdivatosabb beltéri fa nagyon nagy, erősen erezett és fényes lombozattal. Afrika trópusi vidékein őshonos, meleg és nedves körülmények között is jól fejlődik. Ez a növény ideális minden olyan helyre, ahol konténerben is könnyen boldogulhat, így ideális szobanövény.


Ez a nemzetség több mint 850 szőlő-, cserje- és fafajt foglal magában. Általában a világ trópusi régióiról származik, és ezeknek a növényeknek a többsége kültéri és beltéri díszfaként vagy gyümölcstermő faként termeszthető.


Legjobb Lantlevelű fikuszok

1.    Közönséges lantlevelű

A már lantlevelű nem szorul bemutatásra! Ez az egyik legerősebb és leglenyűgözőbb növény, amelyet a szobákban nevelhet. Lenyűgöző 5-8 láb magasságot érhet el.

hirdetes


2.    Törpe fikusz

Ha fikuszt keresel az asztalra, akkor ez az! Kompakt marad, 2-4 láb magasra nő. Győződj meg róla, hogy egész nap sok erős és közvetett fényt kap.


3.     Ficus Audrey


A Ficus Audrey levelei lekerekítettebbek és vastagabbak, és egyedi, homályos textúrájúak. Ha van elég erős fény, jól tud növekedni bent.


4.    Tarka levelű

hirdetes

Ez a gyönyörű fajta egészen lenyűgözően néz ki, a közepén lenyűgöző zöld árnyalatú lombozattal, kívül pedig ezüst, krém és fehér árnyalatokkal.


5.    Compacta Fiddle Leaf Fig


Ez a fajta jobban hasonlít a hagyományos hegedűlevelű fügenövényre, és természetes szokása a sűrű lombozat növekedése. 3-5 láb magasságot is elérhet.


6.    Keskeny levelű fikusz

Nevét lándzsa alakú, hosszú leveleiről kapta, amelyek kecsesen lefelé mutatnak. A fa új levelei vörös vagy rózsaszín árnyalatúak, majd érlelődésükkor zöld színt kapnak.


7.    Tanácsfa

A Ficus Altissima Lofty Fig néven is ismert. Ennek a fajtának világosabb zöld, hegyes levelei és kiemelkedőbb erei vannak. A legtöbb típusnak enyhe citrom-lime-tarka is van.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hisztamin

a biogén aminokhoz tartozó szöveti hormon, az állati és az emberi szervezet valamennyi... Tovább

Balatonfüredi Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Balatonfüred Felsõ köz 2. 8230 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény