notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Jön a gazdák blokádja - Megbénul az ország? Pénteken nemcsak Fidesz nagygyűlést, hanem agrártüntetés is szerveznek gazdademonstráció

Hirdetés

Jön a gazdák blokádja - Megbénul az ország? Pénteken nemcsak nagygyűlést, hanem agrártüntetést is szerveznek.

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Négy határátkelőhelyet, nagyvárosokba tartó utakat és hidakat is lezár részlegesen a gazdák érdekvédelmi szervezete. A Jakab István fideszes országgyűlési képviselő által vezetett Magosz többek között a Gyurcsány-csomag miatt döntött az akciójuk elindítása mellett. A demonstráció időpontja egybeesik a Fidesz nagygyűlésének napjával, vagyis pénteken lesz.
Jön a gazdák blokádja - Megbénul az ország? Pénteken nemcsak Fidesz nagygyűlést, hanem agrártüntetés is szerveznek gazdademonstráció

Agrároldal.hu - Minden, ami mezőgazdaság.

 A 2006. október 6.-ai nagygűlésről és gazda demonstrációról itt olvashat!

Szavazzon, le kell-e mondania Gyurcsány Ferencnek, vagy nem?

 

Az önkormányzati választások előtt elhalasztott demonstrációk megtartásáról döntött a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének, a Magosznak az elnöksége és választmánya.

Budai Gyula, a demonstrációs bizottság elnöke arról tájékoztatta a Hírszerzőt, hogy pénteken egész országra kiterjedő akciót hirdetnek. Mint fogalmazott: megtárgyalták az országban kialakult válságos helyzetet és annak következményeit a gazdákra nézve.

Többek között az elmaradt vagy későn hozott kormányzati intézkedések, a Gyurcsány-csomag súlyos következményei, a tervezett földtörvény-módosítás, az Agrár- és Vidékfejlesztési Stratégiai Terv kilátásba helyezett gazda- és vidékellenes lépései, a gazdálkodásban a hagyományos családi és baráti összefogást akadályozó és megtorló munkaügyi intézkedések, a kukorica intervenciós felvásárlásának ellehetetlenítése és az állattenyésztési ágazat tönkretétele egyhangúlag határoztak az országos figyelmeztető demonstráció mellett – tette hozzá.

Baranyától Nógrádig

Baranyában

az 56-os út 58 és 59 kilométerszelvénye közötti útszakasz (Mohács irányából Udvar irányába haladva a jobb oldalon), a 6-os főút 229-230 kilométerszelvénye közötti szakasz és Drávaszabolcs félpályás lezárása történik meg. Békés megyében a Békés városi 47-es számú közút, a kondorosi 44-es számú közút, az orosházi 47-es számú közút, a gyulai 44-es számú közút, valamint a szeghalmi 47-es számú közút lesz a demonstráció terepe.

Hirdetés

Borsod-Abúj-Zemplén megyében

a 26-os út sajószentpéteri szakaszára és a 3-as út Miskolc–Felsőzsolcánál levő szakaszára kértek engedélyt a rendőrségtől. Csongrádban Nagylak az egyik „célpont”, míg Fejér megyében nyolc helyen is torlódásra számíthatnak az autósok: a 61-es és a 63-as úton Cece és környékén, a 63-as úton Aba, a 62-es főúton Seregélyes, a 7-esen Martonvásár és Szabadbattyán, a 100-as út 35 szelvényénél Bicske és a 64-es úton Lajoskomárom-Enying környékén.

Győr-Moson-Sopron megyében

: Kópháza, 85-ös főút és Vámosszabadi, 14-es út a kiszemelt demonstrációs terület. Hajdú-Bihar megyében Berettyóújfaluban bent a városban fognak tüntetni, illetve a 35-ös út hajdúböszörményi, a 4. számú főútnak pedig a 208-209 kilométerszelvények közé eső szakaszán, Hajdúszoboszlónál. Hevesben a 33-as főúton Dormándnál, valamint a 30-as főúton Kápolna környékén és a Gyöngyös–Karácsond közötti részen.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében

található a legtöbb helyszín, nevezetesen: Tiszafüreden a 33-as főúton 40-estől a 44-es kilométerszelvényig, Mezőtúron a 46-os úton Mezőtúr-Törökszentmiklós felé, Karcagon a 4-es főútvonalon a Magyarkai lejárónál, Kisújszálláson a felüljárónál a 4-es főútvonalon, Jászapátiban a 31-es úton a Hevesi kijáratnál, Jászberényben a 32-es úton a Vasúti átjárónál, Jánoshida–Jászalsószentgyörgy között a 32-es úton és Surjánban a 4-es főúti faháznál.

Komárom-Esztergom és Nógrád megyében

szolidak lesznek a gazdák: a 81-es úton Bakonysárkány–Nagyigmánd között és a 13-as úton Nagyigmánd–Komárom között találkozhatunk majd traktorokkal, illetve a 22-es úton Balassagyarmatnál (a Vízműtől Salgótarján irányába).

Hirdetés

Pesttől Zaláig

Pest megyében

az alábbiak szerint: a 4-es számú úton a 30-as kilométertábla és az Üllői körforgalom közötti szakaszon, az 51-es számú úton a Kiskunlacháza északi helységjelző táblájánál, az 5-ös számú út 26 km szelvényénél, a 4604 számú út 5 szelvényénél, a 31-es út péceli leágazásánál, a 70-es út Érdtől kifelé vezető részénél. Somogyban: a 67-es út Péntekhelyi gyümölcsös–Irma puszta közötti szakaszán, a 61-es út Nagybajom–Kiskorpád közötti szakaszán és a 6616 számú út 2-4 kilométerszelvénye között. 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Nyíregyháza bevezető útjai (a helységnévtábla előtt 2-3 kilométer hosszan), Vásárosnaményban a Tisza-híd, Kocsordon a Kraszna híd, Rakamaznál a Tisza-híd 1-2 kilométer hosszan lesz félpályásan lezárva. Ezenkívül a 41-es főút Nyírmada és Vásárosnamény közötti részének 42-44 kilométerszelvénye közötti szakasza érintett még.

Tolna megyében

az 56-os út Bátaszék külterület, a 6-os út Dunaföldvár belterület, a 63-as út Nagydorog külterület, a 65-ös út Iregszemcse külterület lesz „blokád” alatt. Vas megyében a Rábafüzesi határátkelőhely felé vezető út lassul majd le, míg Veszprém megyében Pápánál a 83-as főút. Zalában a Rédics – az egyik legforgalmasabb átkelőhely – felé vezető úton lesz demonstráció.

Forrás: Hírszerző.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
434 546
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
434 546
Közösség

DKC4547 (EXP 244)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzása közepesen korai. A kalászkapelyva alapján az... Tovább

üzemi öltöző

a ->szociális épületek része, rendszerint önálló épület (esetenként portásfülkével,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 216

Átlagos értékelés: 4.8