Jön a gazdák blokádja - Megbénul az ország? Pénteken nemcsak Fidesz nagygyűlést, hanem agrártüntetés is szerveznek gazdademonstráció

hirdetes

Jön a gazdák blokádja - Megbénul az ország? Pénteken nemcsak nagygyűlést, hanem agrártüntetést is szerveznek.

Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Négy határátkelőhelyet, nagyvárosokba tartó utakat és hidakat is lezár részlegesen a gazdák érdekvédelmi szervezete. A Jakab István fideszes országgyűlési képviselő által vezetett Magosz többek között a Gyurcsány-csomag miatt döntött az akciójuk elindítása mellett. A demonstráció időpontja egybeesik a Fidesz nagygyűlésének napjával, vagyis pénteken lesz.
Jön a gazdák blokádja - Megbénul az ország? Pénteken nemcsak Fidesz nagygyűlést, hanem agrártüntetés is szerveznek gazdademonstráció

Agrároldal.hu - Minden, ami mezőgazdaság.

 A 2006. október 6.-ai nagygűlésről és gazda demonstrációról itt olvashat!

Szavazzon, le kell-e mondania Gyurcsány Ferencnek, vagy nem?

Az önkormányzati választások előtt elhalasztott demonstrációk megtartásáról döntött a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének, a Magosznak az elnöksége és választmánya.

Budai Gyula, a demonstrációs bizottság elnöke arról tájékoztatta a Hírszerzőt, hogy pénteken egész országra kiterjedő akciót hirdetnek. Mint fogalmazott: megtárgyalták az országban kialakult válságos helyzetet és annak következményeit a gazdákra nézve.

Többek között az elmaradt vagy későn hozott kormányzati intézkedések, a Gyurcsány-csomag súlyos következményei, a tervezett földtörvény-módosítás, az Agrár- és Vidékfejlesztési Stratégiai Terv kilátásba helyezett gazda- és vidékellenes lépései, a gazdálkodásban a hagyományos családi és baráti összefogást akadályozó és megtorló munkaügyi intézkedések, a kukorica intervenciós felvásárlásának ellehetetlenítése és az állattenyésztési ágazat tönkretétele egyhangúlag határoztak az országos figyelmeztető demonstráció mellett – tette hozzá.

Baranyától Nógrádig

Baranyában

az 56-os út 58 és 59 kilométerszelvénye közötti útszakasz (Mohács irányából Udvar irányába haladva a jobb oldalon), a 6-os főút 229-230 kilométerszelvénye közötti szakasz és Drávaszabolcs félpályás lezárása történik meg. Békés megyében a Békés városi 47-es számú közút, a kondorosi 44-es számú közút, az orosházi 47-es számú közút, a gyulai 44-es számú közút, valamint a szeghalmi 47-es számú közút lesz a demonstráció terepe.

hirdetes

Borsod-Abúj-Zemplén megyében

a 26-os út sajószentpéteri szakaszára és a 3-as út Miskolc–Felsőzsolcánál levő szakaszára kértek engedélyt a rendőrségtől. Csongrádban Nagylak az egyik „célpont”, míg Fejér megyében nyolc helyen is torlódásra számíthatnak az autósok: a 61-es és a 63-as úton Cece és környékén, a 63-as úton Aba, a 62-es főúton Seregélyes, a 7-esen Martonvásár és Szabadbattyán, a 100-as út 35 szelvényénél Bicske és a 64-es úton Lajoskomárom-Enying környékén.

Győr-Moson-Sopron megyében

: Kópháza, 85-ös főút és Vámosszabadi, 14-es út a kiszemelt demonstrációs terület. Hajdú-Bihar megyében Berettyóújfaluban bent a városban fognak tüntetni, illetve a 35-ös út hajdúböszörményi, a 4. számú főútnak pedig a 208-209 kilométerszelvények közé eső szakaszán, Hajdúszoboszlónál. Hevesben a 33-as főúton Dormándnál, valamint a 30-as főúton Kápolna környékén és a Gyöngyös–Karácsond közötti részen.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében

található a legtöbb helyszín, nevezetesen: Tiszafüreden a 33-as főúton 40-estől a 44-es kilométerszelvényig, Mezőtúron a 46-os úton Mezőtúr-Törökszentmiklós felé, Karcagon a 4-es főútvonalon a Magyarkai lejárónál, Kisújszálláson a felüljárónál a 4-es főútvonalon, Jászapátiban a 31-es úton a Hevesi kijáratnál, Jászberényben a 32-es úton a Vasúti átjárónál, Jánoshida–Jászalsószentgyörgy között a 32-es úton és Surjánban a 4-es főúti faháznál.

Komárom-Esztergom és Nógrád megyében

szolidak lesznek a gazdák: a 81-es úton Bakonysárkány–Nagyigmánd között és a 13-as úton Nagyigmánd–Komárom között találkozhatunk majd traktorokkal, illetve a 22-es úton Balassagyarmatnál (a Vízműtől Salgótarján irányába).

hirdetes

Pesttől Zaláig

Pest megyében

az alábbiak szerint: a 4-es számú úton a 30-as kilométertábla és az Üllői körforgalom közötti szakaszon, az 51-es számú úton a Kiskunlacháza északi helységjelző táblájánál, az 5-ös számú út 26 km szelvényénél, a 4604 számú út 5 szelvényénél, a 31-es út péceli leágazásánál, a 70-es út Érdtől kifelé vezető részénél. Somogyban: a 67-es út Péntekhelyi gyümölcsös–Irma puszta közötti szakaszán, a 61-es út Nagybajom–Kiskorpád közötti szakaszán és a 6616 számú út 2-4 kilométerszelvénye között. 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Nyíregyháza bevezető útjai (a helységnévtábla előtt 2-3 kilométer hosszan), Vásárosnaményban a Tisza-híd, Kocsordon a Kraszna híd, Rakamaznál a Tisza-híd 1-2 kilométer hosszan lesz félpályásan lezárva. Ezenkívül a 41-es főút Nyírmada és Vásárosnamény közötti részének 42-44 kilométerszelvénye közötti szakasza érintett még.

Tolna megyében

az 56-os út Bátaszék külterület, a 6-os út Dunaföldvár belterület, a 63-as út Nagydorog külterület, a 65-ös út Iregszemcse külterület lesz „blokád” alatt. Vas megyében a Rábafüzesi határátkelőhely felé vezető út lassul majd le, míg Veszprém megyében Pápánál a 83-as főút. Zalában a Rédics – az egyik legforgalmasabb átkelőhely – felé vezető úton lesz demonstráció.

Forrás: Hírszerző.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

aszó

időszakos vízfolyás mentén kialakult —>gyep, amely zápor v. hóolvadás után jut... Tovább

Szegedi Tudományegyetem

Egyetem Mezõgazdasági Fõiskolai Kar Cím:... Tovább

Tovább a lexikonra