AXIÁL Kft., a Fendt traktorok forgalmazója

Patinás helyszín nívós márka

Szabó - Kocsis János
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Július 24.-én, a gödöllői Királyi Kastélyban, ünnepélyes keretek között írták alá azt az együttműködési megállapodást, melynek értelmében a fenti időponttól kezdve a Fendt traktorok kizárólagos hazai forgalmazója az AXIÁL Kft.
AXIÁL Kft., a Fendt traktorok forgalmazója

Július 24.-én, a gödöllői Királyi Kastélyban, ünnepélyes keretek között írták alá azt az együttműködési megállapodást, melynek értelmében a fenti időponttól kezdve a Fendt traktorok kizárólagos hazai forgalmazója az AXIÁL Kft.

A Fendt részéről Hermann Merschroth ügyvezető, az AXIÁL Kft. részéről pedig Harsányi Zsolt ügyvezető írta alá a megállapodást és tájékoztatta az egybegyűlteket.

A Fendt annak az AGCO Corporationnak a tagja, aki a világ legnagyobb, traktorokat és mezőgazdasági gépeket gyártó cég-csoportjainak egyike. A 2001-es évben 2,5 milliárd dollár eredményt mutattak fel, forgalmuk nagy részét (57%) pedig a traktorok adták.

Az AGCO teljes kínálata magába foglalja a traktorokat, kombájnokat, betakarító gépe-ket és talajművelő gépeket, melyeket 140 országban több mint 8500 független forgalmazó partner ad el.

A Fendt egy olyan high-tech márkanév a konszernen belül, amelyet a legmagasabb igények kielégítésére kínálnak partnereiknek. A márka elismertségét jól jelzi az a tény, hogy a Fendt traktorok 48%-a Németországban kerül értékesítésre, biztosítva ezáltal a piac-vezető pozíciót. Az AGCO égisze alatt a Fendt a maga innovációjával a jövőben már nemcsak Európában, hanem a világ minden piacán jelen lesz.

A Fendt kompetenciája a gyártóteljesítmény vonatkozásában három területen mutatkozik meg: a vevőre vonatkozó gyártás, a jövőbe mutató csúcstechnológia uralása, továbbá az árban kedvező minőség. A szakemberek a marktoberdorfi Fendt gyár berendezéseit a legmodernebb gyártóhelyek közé számítják a traktoriparban, amit jól jellemez az a tény is, hogy a valaha gyártott Fendt traktorok 70%-a még ma is dolgozik.

1995-ben a Fendt a TÜV Süddeutschlandtól elnyerte az ISO 9001 tanúsítványt, az integrált Fendt minőségellenőrzési rend-szerért. Az ISO 9001 jelenleg a legeredményesebb minőségbiztosítási rendszer világszerte. 2000 első negyedévében a céget egy ismételt audit keretében újfent sikeresen minősítették.

A természettel és mezőgazdasággal való közvetlen kapcsolat révén a környezettel való felelősségteljes bánásmód mindig a vállalkozói döntések látókörében voltak. Ez mostanra hivatalossá vált. A TÜV Süddeutschland 2000 márciusában megítélte az AGCO/Fendtnek a környezetvédelmi ISO 14001 tanúsítvány is. Ez a Fendt környezetvédelmi politikájának nemzetközi elismerése.

A Fendt 2700 dolgozót foglalkoztatva, három termelőhellyel rendelkezik, ahol az elgondolás, a know-how és az elkötelezettség sokat számít.

A gyáregységek közül Marktoberdorf a traktorgyártás központja, a kempteni gyár a hidraulikus részek specialistája, míg a bäumenheimi gyár készíti a karosszéria elemeket.

Traktoraikat 50-270 LE-ig fejlesztik, gyártják és forgalmazzák. Kitűnő minőségük mellett hírnevüket olyan egyedülálló technikai megoldásoknak köszönhetik, mint a Vario hajtás vagy a rúgózott első híd.

A Fendt kombájnokat is gyárt az AGCO európai gyárában, a dániai Randersben (korábban Dronningborg).

Mint az a sajtótájékoztatón kiderült, a Caterpillar gumihevederes traktorainak gyártását az AGCO konszernen belül a Fendt viszi tovább. A műszaki fejlesztéseknek köszönhetően, a traktor, ha lehet még jobb lett, és hamarosan bemutatkozik a géppiacon is.

Összességében megfelelőnek mondható üzleti évet zárhatott az AGCO/Fendt 2001-ben. Egy vonzó innovációs programmal: a vevők igényének megfelelő felszereltségű standard és speciális traktorokkal, rendszergépekkel és kombájnokkal biztosították a piacon való eredményességet 2001-ben is. Döntően befolyásolta az eredményeket a Va-rio - sikertörténet alakulása: több mint 15.000 Variot adott el a Fendt világszerte.

Harsányi Zsolt ügyvezető örömének adott hangot, amikor arról beszélt, hogy az AXIÁL Kft. a CLAAS után elnyerte a FENDT cég kizárólagos márkaképviseleti jogát is Magyarországon (kerekes traktorok). Mindkét német cég a mező-gazdasági gépgyártás felső kategóriáját képviseli Európában, mind a minőség, mind az értékesítési adatok tekintetében, megtisztelő volt tehát számukra, hogy az AXIÁL Kft. lett a kiválasztott partner.

Vélhetően a bajai székhelyű cég elmúlt években mutatott dinamikus forgalomnövekedése is segítette a FENDT vezetőinek döntését, hiszen a 2000. évi 6,8 milliárd forintról 2001.-re 16,2 milliárd forintra nőtt forgalmuk.

Az AXIÁL Kft. törekvése a kezdetektől az volt, hogy az általa értékesített márkák kategóriájukban a legjobbak legyenek. A FENDT traktorok kizárólagos képviseletével büszkén mondhatják, hogy gépválasztékuk ismét egy, a legjobb kategóriába tartozó új termékkel bővült.

Az elmúlt évek legfőbb törekvése a gépek eladásához kapcsolódó szolgáltatások erő-teljes bővítése volt, ami az alkatrész kínálatot, ill. a szerviz tevékenységet érintette leginkább. A közelmúlt folyamán mindkét területen megkétszerezték a dolgozói létszámot. Bevezették továbbá a központi raktárban hozzáférhető alkatrészek 24 órán belüli kiszállítását az ország teljes területén, ami a nagy mezőgazdasági munkák idején kiegészül hét-végi ügyelettel is.

2002. I. félévben 5000 tonna alkatrészt adtak el, ebből 2500 tonnát szállítottak ki - saját logisztikai rendszerükön keresztül (!) - partnereiknek.

Az AXIÁL Kft. hagyományosan erős az alkatrész forgalmazás területén - közel 50%-os alkatrészpiaci részesedésével piacvezető .

Egyre hangsúlyosabb szervizüzletáguk szerepe is: 75 szerelőjükből 37 fő gépkocsival és mobiltelefonnal rendelkező szervizszerelő, akik napi 24 órán át állnak a partnerek rendelkezésére.

Összefoglalva tehát elmondhatjuk, hogy az AXIÁL Kft. sokrétű tevékenységének köszönhetően, szinte minden pillanatban napi kapcsolatban van a mezőgazdasági vállalkozók jelentős többségével, ezzel is segítve az ágazat versenyképességét, fejlődését, ezáltal az Európai Uniós csatlakozást.Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

gépműhely

mindazoknak az ip. üzemi létesítményeknek az összefoglaló neve, amelyekben a karbantartó és... Tovább

elektromos kerítés (villanykarám, villanypásztor)

fémhuzalból készült kerítés, amelyben áram kering. Az elektromos kerítést érintő... Tovább

Tovább a lexikonra