Fehérvirágú lóhere, mint talajtakaró

Így lehet gyönyörű fehér pázsitod, ha segítségül hívod a lóherét

SFV, NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Mai világunkban, ahol sokkalta inkább igyekszünk figyelmet fordítani a környezettudatosságra, sokan keresnek alternatívát a hagyományos füves pázsit helyettesítésére. Nem meglepő tehát, hogy felmerült a gondolat, hogy hogyan lehet a fehéren virágzó lóheréből talajtakarót nevelni. Azonban mielőtt ebbe belevágnánk, érdemes néhány dologgal tisztában lennünk. Lássuk, mik ezek!

Fehérvirágú lóhere, mint talajtakaró

Nehézségek a lóherével történő fűhelyettesítésben


No.1. A lóhere vonzza a méheket


A méheket szinte mindenki szereti – főleg pedig az, akinek kertje van – hiszen nagy segítségünkre vannak a zöldségek, gyümölcsök és virágok beporzásában. Ha azonban fehér lóherét alkalmazunk talajtakaróként, akkor a méhek mindenhol is ottlesznek. Ez különösen akkor jelenthet problémát, ha egy apró gyermekkel élünk együtt, aki szeret mezítláb tapicskolni és szaladgálni a friss, zöld füvön.


No.2. A lóhere nehezen bírja a folyamatos terhelést


A lóhere viszonylag jól viseli, ha sétálgatunk rajta, de ha folyton ugyanott éri a terhelés – tehát ha például a gyerkőcök minden délután ott piknikeznek – akkor könnyen kihalhat foltokban és búcsút inthetünk az egységes talajtakarónak. Így ha biztos megoldást akarunk, talán jobban megéri, ha a lóherét vegyítjük valamiféle gyorsan szaporodó és növekvő fű magjaival.


No.3. A lóhere nagy területen nem tűri jól a szárazságot


Sokan azt gondolják, hogy a fehérvirágú lóhere nagyon jól tűri a szárazságot – ez azonban csak akkor igaz, ha kisebb területeken, foltokban, egymástól távol termesztjük az egyes kis kupacokat. Nagyobb területeken történő termesztése esetén ugyanis a fehérvirágú lóhere versenyzik fajtársaival a vízért, így szárazabb időben mindenképp nekünk kell gondoskodnunk a locsolásáról – akárcsak a klasszikus füves pázsit esetében.


Ha úgy érzed, mindez vállalható számodra, akkor hivatalosan is készen állsz, hogy a füves pázsitodat fehérvirágú lóherésre cseréld. Lássuk, hogyan érdemes nekikezdened!

Olvass tovább a részletekért!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-11

Különleges csípős paprika fajták, amelyek termesztésével te lehetsz a környékbeli kiskertek királya

A csípős paprika fajták beszerzése, termesztése nem is olyan nehéz dolog. Különleges chili fajták, amelyekkel te lehetsz a környékbeli kiskertek királya!

2024-03-05

Ez a leghatékonyabb eszköz a gyomok ellen: Ismerd meg a geotextíliát

A geotextília egy áteresztő, szövet alapú anyag, amelyet széles körben használnak a kertészetben és tájépítészetben. Számos előnye van, véd a gyomok ellen...

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-07-01

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Bár gyönyörű álom, hogy a kertünkben ültetett cukkini folyamatosan annyit terem, amennyire éppen szükségünk van, de nagyon gyakori, hogy berobban a termés.

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

2024-03-25

5 millió Forintos bírságot is kaphat, aki nem írtja ki a parlagfüvet 2024-ben

5 milliós bírság is ütheti a parlagfüves telkek tulajdonosait! Ismerd meg a 2024-es bírságokat, és azt, hogyan védekezhetsz hatékonyan a parlagfű ellen a telkeden!

2024-04-10

Áprilisban indulhat a pázsitfelújítás, ezekkel a lépésekkel

Indítsuk el a pázsitfelújítást ezekkel a lépésekkel, hiszen áprilisban végre eljött az ideje ezeknek a teendőknek. Kövessétek kertészünk szuper tanácsait ti is!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Tolna Megyei Földhivatal

Földhivatal Omaszta Sándor hivatalvezetõ Cím: Szekszárd Széchenyi u. 54-58. Magyarország ... Tovább

kukorica növényédelmi technológiája

a vetőmaggal terjedő gombás betegségek, csírakori megbetegedések ellen különböző... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Gyeptermesztés Házi kert