Fehérvirágú lóhere, mint talajtakaró

hirdetes

Így lehet gyönyörű fehér pázsitod, ha segítségül hívod a lóherét

SFV, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Mai világunkban, ahol sokkalta inkább igyekszünk figyelmet fordítani a környezettudatosságra, sokan keresnek alternatívát a hagyományos füves pázsit helyettesítésére. Nem meglepő tehát, hogy felmerült a gondolat, hogy hogyan lehet a fehéren virágzó lóheréből talajtakarót nevelni. Azonban mielőtt ebbe belevágnánk, érdemes néhány dologgal tisztában lennünk. Lássuk, mik ezek!

Fehérvirágú lóhere, mint talajtakaró

Nehézségek a lóherével történő fűhelyettesítésben


No.1. A lóhere vonzza a méheket


A méheket szinte mindenki szereti – főleg pedig az, akinek kertje van – hiszen nagy segítségünkre vannak a zöldségek, gyümölcsök és virágok beporzásában. Ha azonban fehér lóherét alkalmazunk talajtakaróként, akkor a méhek mindenhol is ottlesznek. Ez különösen akkor jelenthet problémát, ha egy apró gyermekkel élünk együtt, aki szeret mezítláb tapicskolni és szaladgálni a friss, zöld füvön.


No.2. A lóhere nehezen bírja a folyamatos terhelést


A lóhere viszonylag jól viseli, ha sétálgatunk rajta, de ha folyton ugyanott éri a terhelés – tehát ha például a gyerkőcök minden délután ott piknikeznek – akkor könnyen kihalhat foltokban és búcsút inthetünk az egységes talajtakarónak. Így ha biztos megoldást akarunk, talán jobban megéri, ha a lóherét vegyítjük valamiféle gyorsan szaporodó és növekvő fű magjaival.

hirdetes


No.3. A lóhere nagy területen nem tűri jól a szárazságot


Sokan azt gondolják, hogy a fehérvirágú lóhere nagyon jól tűri a szárazságot – ez azonban csak akkor igaz, ha kisebb területeken, foltokban, egymástól távol termesztjük az egyes kis kupacokat. Nagyobb területeken történő termesztése esetén ugyanis a fehérvirágú lóhere versenyzik fajtársaival a vízért, így szárazabb időben mindenképp nekünk kell gondoskodnunk a locsolásáról – akárcsak a klasszikus füves pázsit esetében.

hirdetes


Ha úgy érzed, mindez vállalható számodra, akkor hivatalosan is készen állsz, hogy a füves pázsitodat fehérvirágú lóherésre cseréld. Lássuk, hogyan érdemes nekikezdened!

Olvass tovább a részletekért!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

4 Gyönyörű téli bogyós cserje – Beszínezik a szürke téli kertet

Ezek a mesés téli bogyókkal rendelkező cserjék nemcsak a hideg hónapokban hoznak színt és életet a kertedbe, hanem praktikus választások is kertedbe!

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-11-28

5 kihagyhatatlan gőzgombóc a városban, amit neked is meg kell kóstolni!

Budapesten több olyan hely is akad, ahol a legfinomabb gőzgombóc változatokat kóstolhatjuk meg. Fedezzük fel együtt ezeket az izgalmas helyeket, és próbáljuk ki mindet!

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-30

Ezt a fűszert teszem télen az orchideára, hogy rengeteg virágja maradjon

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogyan segíthet a fokhagymás oldat az orchideák virágzásának serkentésében, és hogyan válik ez a növény egyedülálló hasznosságú kertészeti eszközzé.

2023-11-28

Felkészültél a több centis hóra? Ilyen hatással lesz a kertben telelő növényeidre!

Készüljünk fel a hóesésre és a hideg hónapokra, hogy tavasszal virágba boruljon a kertünk, és az egész évben élvezhessük a növények szépségét.

2023-11-29

Így kíméld meg a gyepedet a téli hidegben, hogy tavasszal újra tündököljön

A téli gyepápolás kiemelkedően fontos, hiszen az alapja lesz majd a tavaszi tündöklő gyepnek, feltéve, ha megfelelően csinálod, kövesd a tippeket és tanulj!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

takarmányszállító és -töltő kocsi

ömlesztett takarmányok zárt és szennyeződésmentes szállítására alkalmas töltő- és... Tovább

Dombóvári Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Dombóvár Jókai u. 18. 7200 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Gyeptermesztés Házi kert