Fehérvirágú lóhere, mint talajtakaró

hirdetes

Így lehet gyönyörű fehér pázsitod, ha segítségül hívod a lóherét

SFV

Mai világunkban, ahol sokkalta inkább igyekszünk figyelmet fordítani a környezettudatosságra, sokan keresnek alternatívát a hagyományos füves pázsit helyettesítésére. Nem meglepő tehát, hogy felmerült a gondolat, hogy hogyan lehet a fehéren virágzó lóheréből talajtakarót nevelni. Azonban mielőtt ebbe belevágnánk, érdemes néhány dologgal tisztában lennünk. Lássuk, mik ezek!

Fehérvirágú lóhere, mint talajtakaró

Nehézségek a lóherével történő fűhelyettesítésben


No.1. A lóhere vonzza a méheket


A méheket szinte mindenki szereti – főleg pedig az, akinek kertje van – hiszen nagy segítségünkre vannak a zöldségek, gyümölcsök és virágok beporzásában. Ha azonban fehér lóherét alkalmazunk talajtakaróként, akkor a méhek mindenhol is ottlesznek. Ez különösen akkor jelenthet problémát, ha egy apró gyermekkel élünk együtt, aki szeret mezítláb tapicskolni és szaladgálni a friss, zöld füvön.


No.2. A lóhere nehezen bírja a folyamatos terhelést


A lóhere viszonylag jól viseli, ha sétálgatunk rajta, de ha folyton ugyanott éri a terhelés – tehát ha például a gyerkőcök minden délután ott piknikeznek – akkor könnyen kihalhat foltokban és búcsút inthetünk az egységes talajtakarónak. Így ha biztos megoldást akarunk, talán jobban megéri, ha a lóherét vegyítjük valamiféle gyorsan szaporodó és növekvő fű magjaival.

hirdetes


No.3. A lóhere nagy területen nem tűri jól a szárazságot


Sokan azt gondolják, hogy a fehérvirágú lóhere nagyon jól tűri a szárazságot – ez azonban csak akkor igaz, ha kisebb területeken, foltokban, egymástól távol termesztjük az egyes kis kupacokat. Nagyobb területeken történő termesztése esetén ugyanis a fehérvirágú lóhere versenyzik fajtársaival a vízért, így szárazabb időben mindenképp nekünk kell gondoskodnunk a locsolásáról – akárcsak a klasszikus füves pázsit esetében.

hirdetes


Ha úgy érzed, mindez vállalható számodra, akkor hivatalosan is készen állsz, hogy a füves pázsitodat fehérvirágú lóherésre cseréld. Lássuk, hogyan érdemes nekikezdened!

Olvass tovább a részletekért!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-05

Ezt a 7 növényt nem kellene otthon tartanotok, ha gyerekek is vannak a háznál!

Ha vannak gyerekeid, tudod, milyen kíváncsiak tudnak lenni. Szeretik felfedezni környezetüket úgy, hogy megkóstolnak és szagolnak mindent, amit látnak.

2022-05-16

Így lesz zöldebb a kerted a szomszédénál! – 4 trükk a kertészektől

Mikor és milyen gyakran locsoljuk a füvet, hogy az zöld és egészséges legyen? Nézd meg milyen trükköket árultak el a szakértőink, hogy zöldebb kegyen a fű!

2022-08-05

Ez a legjobb idő a növények átültetésére! – Útmutató házi kertészeknek

A növények átültetése nagyszerű módja annak, hogy új életet adjunk kertünknek. De átültettél már egy növényt, és láttad, ahogy meghal? Mindenkivel előfordul!

2022-08-05

Unod a sima gyepet és amúgy is mindig kiszárad? Válassz inkább vadvirágos talajtakarót!

A gyönyörű pázsit minden otthon büszkesége. A pázsit egészségének megőrzése és jó megjelenése azonban sok munka lehet és még így is könnyen kiszáradhat.

2022-08-05

6 növény, amivel dúsíthatod a zöldségeskerted termését! – Nitrogén termelő növények

Próbáld ki a természetes tápanyagellátókat, és ültess nitrogéntermelő növényeket! Az egészséges talaj egészséges növényeket eredményez, hanyagold a vegyszert!

2022-08-05

Hogyan ültessünk zabot? – Zabültetés és gabonatermesztés a házikertben

A „vadzab elvetéséhez” nincs szükség 40 hektárra vagy nehézgépekre. Egy 20 x 50 méteres parcellán egy köböl zabot termeszthetsz! Így termessz zabot otthon!

2022-05-31

A legfontosabb júniusi feladatok a kertben

Júniusban rengeteg teendő van a kertben, és az alábbi hasznos kis lista segít majd, hogy egyikről se feledkezz meg, így egész nyáron ragyog majd a kert.

2022-06-27

„A szomszéd kertje mindig zöldebb” – De miért lesz gyomos a fű a kertedben?

A gyönyörű tiszta szép fű nem kell, hogy csak álom maradjon, ha neked is megkeserítik a mindennapjaidat a fűben kinövő gyomnövények,tudd meg, hogy mi okozza!

További cikkek ebben a témában


fejlődés

meghatározott irányú, időben lezajló biol. folyamat; minőségileg több szakaszra osztható,... Tovább

juhosztályozás

annak, az ált. évenként egy alkalommal, többnyire tavasszal (április—májusban) végzett... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Gyeptermesztés Házi kert